icon

Aké sú právomoci starostu?

popoluskaxy
14. júl 2020

Ahojte, vie mi niekto povedať, či môže starosta obce kosiť svojvoľne pozemok obyvateľov, resp. len jedného, ktorý susedí s obecným úradom a ostatných neriešiť? Ide o pozemok pred rodinným domom. Iné domy majú roky nepokosené, ale to ho netrápi...Ďakujem za odpoveď.

Strana
z2
ukulela
15. júl 2020

@popoluskaxy obec nesmie vynakladať peniaze z rozpočtu na údržbu cudzieho majetku to je jedna vec. Ale zase Ak ty budeš mať zaburinený pozemok a maku na to schválené vzn, tak ťa môžu vyzvať aby si si ho poprosila. Obce by mali dohliadať napríklad aj na to, aby na pozemkoch nerastli invázne rastliny a nerozmnožovali sa. a upozorniť majiteľa a ak si nepokosia môžu dať pokutu.

perdiem
15. júl 2020

A isto je to Vaša parcela? Pozemky pred bránami väčšinou patria obci. Inak čo takto pokosiť, aby ti nemusela obec. Prečo riešiš iných? Nemáš iné problémy?

renka30
15. júl 2020

Podľa mňa, by ťa mal v prvom rade miestny (mestský) úrad vyzvať, aby si si pozemok pokosila, nakoľko ani ty nesmieš nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov (v tomto prípade miestny úrad) hlukom, prachom, prípadne aj prerastajúcou vegetáciou...a teda možno ich to obťažuje...ale určite treba starostovi napísať list, že si to neželáš...uvidíš, čo ti odpíše, ako zdôvodní svoje konanie...
mne napríklad sused upratuje ulicu, ktorá je síce v správe miestneho úradu ale keďže je to psychopat, zametá si pred domom pomaly každý deň, tak nech zametá, keď sa mu chce...ja to robím sporadicky ako mám čas...

makova333
15. júl 2020

@popoluskaxy napisem ti do IP

popoluskaxy
autor
15. júl 2020

@makova333 Ďakujem

gajdosovci
16. júl 2020

Moj ocino sa raz toto starostu pytal, ze preco kosi kazdy druhy jarok?? Ze preco jeho jarok vzdy preskakuje?? Starosta sa vyjadril, ze nie kazdy jarok je majetkom obce... Cize o tie nekosene jarky sa ma starat ich majitel, co samozrejme nikto nevie, kto to je.... Tak mu ocino zahlasil, ze ked to nie je majetkom obce, ze sa bude o to starat sam a ze si tam da plot az po "hlavnu cestu" a bude tam chovat sliepky... 😂 Div, odvtedy obecny urad vykasa vseky jarky... 😀

Strana
z2