icon

Ako aktivovať elektronickú schránku s občianskym preukazom z roku 2020?

Včera o 15:38

Ahojte, môj OP bol vydaný v roku 2020, predtým, než sa vydávali tie OP s čipom. Dnes som bola pre niečo na OÚ a bola som sa aj spýtať pri okienku, či ja by som mohla mať el. schránku. Pani pozrela na môj OP, že teda el. podpis mať nebudem môcť, ale že by som si mohla schránku aktivovať a aspoň čítať správy, ktoré prídu, že aj ona to tak má. Mala som si zvoliť BOK, 6m číslo, čo som urobila. Ale povedala mi, že budem potrebovať čítačku OP. Pýtam sa, že načo keď nemám čip? Že bez toho to nejde. Tak som si dnes kúpila čítačku, snažím sa prihlásiť na to slovensko.sk, nainštalovala som si eID, ale samozrejme, čítačka mi OP nenačíta.

Prosím vás, vysvetlite mi ako pre debilov, ako sa prihlásim cez BOK?
Alebo dala mi pani vôbec správne inštrukcie?

anonym_5b1d6d
Včera o 15:42

zajtra zavolaj prevedu ta vsetkym, nech ta usmernia aj pre instalaciu aplikacie Slovensko v mobile alebo meID potom uz nebudes potrebovat citacku
Kontaktovať nás môžete na telefónnom čísle: +421 2 35 803 083 v pracovných dňoch, pondelok až piatok, od 8.00 do 17.00 h.

autor
Včera o 15:45
@anonym_5b1d6d

zajtra zavolaj prevedu ta vsetkym, nech ta usmernia aj pre instalaciu aplikacie Slovensko v mobile alebo meID potom uz nebudes potrebovat citacku
Kontaktovať nás môžete na telefónnom čísle: +421 2 35 803 083 v pracovných dňoch, pondelok až piatok, od 8.00 do 17.00 h.

@anonym_5b1d6d toto som si našla, chcela som radu od niekoho, kto si tým prešiel a dal by mi info.

anonym_460a7a
Včera o 15:47
@anonym_autor

@anonym_5b1d6d toto som si našla, chcela som radu od niekoho, kto si tým prešiel a dal by mi info.

@anonym_autor Určite nemáš čip? Na OP bol od roku 2013

autor
Včera o 15:48
@anonym_460a7a

@anonym_autor Určite nemáš čip? Na OP bol od roku 2013

@anonym_460a7a nejaký tam mám, ale nenačíta mi ho čítačka. že neplatný doklad.

anonym_460a7a
Včera o 15:51

Takýto ?
Dávaš ho správne do čítačky?

autor
Včera o 15:56

Tak už som sa prihlásila. Neverím. Napokon mu to ten OP načítalo 🙂

anonym_460a7a
Včera o 16:00
@anonym_autor

@anonym_autor Ono to občas blbne, aj s úplne novým OP.

anonym_5b1d6d
Včera o 16:10
@anonym_autor

no vidis, sparuj si mobil s SvM ep.slovensko.sk a nastav si v schranke notifikacie alebo preposielanie na email
@anonym_autor

anonym_942cfb
Včera o 16:17

Ak máš OP vydaný pred 21.6.2021 tak vieš čítať a písať správy úradom, pozerať zdravotnú knižku https://www.npz.sk ale nevieš podpisovať žiadosti, neprihlásiš auto, trvalý pobyt, zmenu mena, ohlásenie podnikania.
Máš však nárok na bezplatnú výmenu OP, ak by si ho chcela používať aj podpisovanie.

Na bežné používanie si aktivuj https://ep.slovensko.sk a potom vieš otvoriť schránku kdekoľvek aj na inom PC bez inštalácie a bez čítačky.

anonym_e9fa11
Včera o 17:24

V nasej rodine sme sa uzhoidli, ze ziadna elektronicka komunikácia s SR nebude. Pripad M. Š. E. nas z tohoto pokroku definitivne vyliecil🤣