Problémy s načítaním občianskeho preukazu v čítačke
potrebovala som sa prihlásiť na slovensko.sk a čítačka mi občiansky vôbec nenačíta. Skúšala som ho vybrať, vložiť znova aj reštartovať počítač, ale nič. Dá sa niekde zistiť, či odišiel čip, alebo budem musieť vybavovať nový občiansky?
dá sa prihlásiť aj cez mobilný telefón, len je potrebné mať nainštalovanú aplikáciu "slovensko.sk" , netreba k tomu potom ani čítačku ani občiansky...
Dnes nefunguje slovensko.sk a mnohé interné štátne systémy. Ráno som si išla vybaviť nový OP a ani nebrali ludí a v práci sa mi síce podarilo prihlásiť (na 64pokus) ale nič viac. Dnes nič nevybavíš.
Ked druhu citacku po ruke nemas, da sa to rozlisit aj tak. Aplikacia eID klient bezi lokalne a na portal sa nepripaja, takze ked v nej po vlozeni preukazu vidis, ze citacka je pripojena a karta vlozena, cip aj citacka su v poriadku a problem je na strane sluzby. Ked tam nevidis nic, je to naozaj citacka, ovladac alebo cip. Ministerstvo vnutra pustilo 24. augusta novu verziu softveru na prihlasovanie cez eID, takze ak ti to este nedavno slo a zrazu nie, prvy krok je stiahnut si aktualnu verziu zo stranok ministerstva vnutra, eidas.minv.sk. Je tam aj zoznam beznych citaciek s poznamkou, ci potrebuju vlastny ovladac, a novsia verzia aplikacie vie sama povedat, ked citacka nie je kompatibilna. Skus aj iny USB port priamo v pocitaci, nie cez hub alebo predlzovacku, a kontakty cipu utri nasucho. Novsi biometricky obciansky ma dualny cip, takze sa da citat aj bezkontaktne cez NFC v telefone, cize ta rada s mobilom nie je nahradka, ale plnohodnotna cesta. A ak by si to skusala este dnes vecer, portal ma ohlasenu planovanu odstavku od 22.00 do 4.00 rana.

Skus najprv inu citacku.