icon

Ako často môžem meniť adresu počas dlhodobej PN?

15. júl 2025

Ahojte. Som zaregistrovaná v elektronickom úcte sociálnej poisťovne, viem si tam zmeniť adresu pobytu počas pn. Moja otázka je že ako často môžem meniť adresu? Lebo ja budem dlhodobo pn a nejaký čas by som chcela stráviť u priateľa napr mesiac, potom ny som chcela ísť naspäť k rodičom dajme tomu tiež že na mesiac. Je možné napr každé 2-4 týždne meniť adresy pobytu? Momentálne som u rodičov na adrese a zmenila som adresu k priateľovi. Kedy môžem sa presunúť k nemu na adresu? Ak napr zmena je v piatok tento týždeň, tak mám sa presunúť počas vychádzkových hodín? Nieje to v tom istom meste takze cestovanie autom. Ďakujem za odpovede. Som vôbec prvy krát pn v živote takze takt neviem ako to funguje a čo môžem urobiť čo nie.

Strana
z2
balerina2025
15. júl 2025
@anonym_autor

Vôbec si nechcem z pn robiť žiadne rekreačne cestovanie, len som sa chcela informovať či je možne meniť adresu, písala som napríkad raz za mesiac, a nie že pravidelne každý mesiac.. chcela som vedieť či je to možné aj viac krát zmeniť, vravím som prvý krát na pn, neviem či sa to dá či nie a chcela slm vedieť.. jasne ak to má byť podozrivé pre socialku tak určite nebudem každý mesiac meniť adresy.. áno mám nariadený kludovy režim, ale nemám zakázané chodiť von počas vychádzok, môžem ísť na prechádzku atd, takze nevidím problém aj v cestovani, tak ci tak musím cestovať koli kontrole ktorú mám od bydliska dve hodiny autom.. takze určite si nerobím rekreačne cestovanie z pn keď musím cestovať aj na kontroly ktoré sú ďalej

@anonym_autor lenze na to sa mozes pytat v mieste bydliska

autor
15. júl 2025
@maciatkolulu

@anonym_autor aha,takze dôvod tvojho presúvania je,že priateľ pracuje? Hmm. A lekára máš 2 hodiny od bydliska ,dobre👍 tak to nebude s tebou až také vážne. Neželám ti zažiť,čo je fakt rizikové. Ty zjavne dobrej skupiny nezapadas.
Prepáč,ale toto hovorí samé za seba. Ledva si išla na PN k....vážne nedráždi toho hore. Aby si nemusela mať adresu pár mesiacov niekde v nemocnici v okresnom meste.
Lebo ja budem dlhodobo pn a nejaký čas by som chcela stráviť u priateľa napr mesiac, potom ny som chcela ísť naspäť k rodičom dajme tomu tiež že na mesiac. Je možné napr každé 2-4 týždne meniť adresy

@maciatkolulu áno lekára mám 2h ďalej, resp kontrolu v centre.. ktorú absolvujem raz. Tak isto budem musieť ísť na morfologické sono a u nás ho nerobia a dobrý odborník je tiež 2h autom od nás.. inak svoju gynekologicku mám v mieste bydliska

martinkatinka
15. júl 2025

Na kontroly nechodis pocas tych vychadzok. To mozes hocikedy. Ale na rizikovom si rada, ze mozes vobec na kontrolu ist. Mne byvalo tak zle, ze som niekedy ledva na zachod zasla. Dva krat pobyt v nemocnici. A nebola som doma kvoli praci, to by som zvladla s istymi obmedzeniami. Ja som mala trvaly pobyt u rodicov a pobyt na PN v prenajme.

anonym_0ca206
15. júl 2025

@anonym_autor verím ze pri 2 pokuse ti ju zrusia. Mas sedieť doma na riti a nie cestovat si hala bála lebo ti je doma dlho. Na dovolenku k moru by si nechcela ist, lebo ti je doma dlho?

mogaa
16. júl 2025
@anonym_autor

@alchemilkazltozelena a koľko si mala vychádzky? 4h? A kedy mám zmeniť pobyt? Počas vychádzok? V elektrickom úcte som už zmenila adresu na piatok a teda neviem kedy sa mam presunut. A či to oni musia najprv nejako schváliť aleob čo.. tak teda radšej budem na adrese priateľa dlhšie a nebudem to meniť nech niesom podozrivá.

@anonym_autor meniť počas vychádzok...a nestačí len v účte SP ale nahlásiť na OLPČ danej pobočke SP kde patríš.....následne ak sa presunieš inam, tak pobočka pod ktorú patríš požiada o súčinnosť pobočku v mieste kde si nahlásila pobyt a kontroly budú chodiť z tej pobočky.....

autor
16. júl 2025
@mogaa

@anonym_autor meniť počas vychádzok...a nestačí len v účte SP ale nahlásiť na OLPČ danej pobočke SP kde patríš.....následne ak sa presunieš inam, tak pobočka pod ktorú patríš požiada o súčinnosť pobočku v mieste kde si nahlásila pobyt a kontroly budú chodiť z tej pobočky.....

@mogaa čo znamená prosím OLPC?

alenka58
16. júl 2025
@anonym_autor

@mogaa čo znamená prosím OLPC?

@anonym_autor ja som pri dlhodobej PN menila bydlisko 3x, vždy som to len oznámila mailom SP, lekár s tým nemá nič spoločné, nechcel odo mňa aby som mu to oznamovala, nikdy mi z SP na mail neodpovedali, bolo mi povedané že to akceptujú, keď som sa pýtala, že nemusia odpovedať

suzie23
16. júl 2025
@anonym_autor

Vôbec si nechcem z pn robiť žiadne rekreačne cestovanie, len som sa chcela informovať či je možne meniť adresu, písala som napríkad raz za mesiac, a nie že pravidelne každý mesiac.. chcela som vedieť či je to možné aj viac krát zmeniť, vravím som prvý krát na pn, neviem či sa to dá či nie a chcela slm vedieť.. jasne ak to má byť podozrivé pre socialku tak určite nebudem každý mesiac meniť adresy.. áno mám nariadený kludovy režim, ale nemám zakázané chodiť von počas vychádzok, môžem ísť na prechádzku atd, takze nevidím problém aj v cestovani, tak ci tak musím cestovať koli kontrole ktorú mám od bydliska dve hodiny autom.. takze určite si nerobím rekreačne cestovanie z pn keď musím cestovať aj na kontroly ktoré sú ďalej

@anonym_autor Ja som na PN od marca, tiež kvôli rizikovému tehotenstvu. Adresu som si menila už asi 15x 🤦🏽‍♀️ pýtala som sa na Soc. poisťovni aj pána, ktorý mi bol raz na kontrole. Im každý deň PC vyhodí zoznam ľudí a adresu, kde za majú zdržiavať v daný deň. On tam nemal napísané iné adresy, ani kedy a ako často som si to menila. Keďže mám lekárku a trvalý pobyt v jednom meste, s manželom bývame v podnájme v druhom meste a kúpili sme dom, ktorý prerábame v treťom, menila som si to niekedy aj po víkende, po týždni. Im je to vraj jedno, oni dostanú adresu v konkrétny deň, kde majú kontrolovať. Meniť sa však musí minimálne deň vopred. Keďže moje adresy sú cca dve hodiny od seba, presúvala som sa v noci, keď som vedela, že už nepríde kontrola a ten ďalší deň už musím byť na inej adrese, t.j. už sa nemôžem presúvať. Nič zlé predsa nerobím, nechodím na dovolenku ani na výlety, keďže stále mám len tie vychádzky, len ležím na inom mieste 😁

autor
16. júl 2025
@suzie23

@anonym_autor Ja som na PN od marca, tiež kvôli rizikovému tehotenstvu. Adresu som si menila už asi 15x 🤦🏽‍♀️ pýtala som sa na Soc. poisťovni aj pána, ktorý mi bol raz na kontrole. Im každý deň PC vyhodí zoznam ľudí a adresu, kde za majú zdržiavať v daný deň. On tam nemal napísané iné adresy, ani kedy a ako často som si to menila. Keďže mám lekárku a trvalý pobyt v jednom meste, s manželom bývame v podnájme v druhom meste a kúpili sme dom, ktorý prerábame v treťom, menila som si to niekedy aj po víkende, po týždni. Im je to vraj jedno, oni dostanú adresu v konkrétny deň, kde majú kontrolovať. Meniť sa však musí minimálne deň vopred. Keďže moje adresy sú cca dve hodiny od seba, presúvala som sa v noci, keď som vedela, že už nepríde kontrola a ten ďalší deň už musím byť na inej adrese, t.j. už sa nemôžem presúvať. Nič zlé predsa nerobím, nechodím na dovolenku ani na výlety, keďže stále mám len tie vychádzky, len ležím na inom mieste 😁

@suzie23 ďakujem za odpoveď. Tiež mi na socialke povedali že meniť to môžem, no nepýtala som sa že či môžem meniť aj viac krát. Menila si to cez elektronicky účet poistenca? Ja som to tam zmenila s dátumom 18.7 no v účete mi ukazuje že adresa pobytu počas pn ktorú som zadala že sa budem zdržiavať na nej od piatku. A som na trvalom bydlisku. Neviem ci to blbo ukazuje alebo už teraz by som mala byt na novej adrese. Takze keď si zmenila adresu tak si sa presúvala v noci? Tiež má napadlo že keď zmením adresu tak či tam nemám byť už od 6:00 ráno kedy môžu prísť na kontrolu

suzie23
16. júl 2025
@anonym_autor

@suzie23 ďakujem za odpoveď. Tiež mi na socialke povedali že meniť to môžem, no nepýtala som sa že či môžem meniť aj viac krát. Menila si to cez elektronicky účet poistenca? Ja som to tam zmenila s dátumom 18.7 no v účete mi ukazuje že adresa pobytu počas pn ktorú som zadala že sa budem zdržiavať na nej od piatku. A som na trvalom bydlisku. Neviem ci to blbo ukazuje alebo už teraz by som mala byt na novej adrese. Takze keď si zmenila adresu tak si sa presúvala v noci? Tiež má napadlo že keď zmením adresu tak či tam nemám byť už od 6:00 ráno kedy môžu prísť na kontrolu

@anonym_autor áno, menila som si to sama cez elektronický účet. Pobyt počas PN ukazuje, kde sa aktuálne máš nachádzať. Úplne dole sú "Oznámenia" a tam sú či už budúce alebo minulé zmeny PN (adresa pobytu, vychádzky a pod., podľa toho co je zmenené) Adresa trvalého pobytu sa zmení až v ten deň, keď to má platiť, t.j. ak si si to dobre zmenila, až 18.7. ti má zmeniť "Pobyt počas PN". Zatial by si to mala mať len v oznameniach dole. Cestovala som vždy večer, cca po 21:00-22:00. Keďže počas nočného kľudu by nemali byť kontroly. Od tej 6:00 by si uz mala byť na tej novej adrese.

autor
16. júl 2025
@suzie23

@anonym_autor áno, menila som si to sama cez elektronický účet. Pobyt počas PN ukazuje, kde sa aktuálne máš nachádzať. Úplne dole sú "Oznámenia" a tam sú či už budúce alebo minulé zmeny PN (adresa pobytu, vychádzky a pod., podľa toho co je zmenené) Adresa trvalého pobytu sa zmení až v ten deň, keď to má platiť, t.j. ak si si to dobre zmenila, až 18.7. ti má zmeniť "Pobyt počas PN". Zatial by si to mala mať len v oznameniach dole. Cestovala som vždy večer, cca po 21:00-22:00. Keďže počas nočného kľudu by nemali byť kontroly. Od tej 6:00 by si uz mala byť na tej novej adrese.

@suzie23 divne. Lebo keď otvorím appku tak hned mi pise adresa počas pobytu pn, píše novú adresu čo som zadala.. a keď pozriem oznámenia tak tam mi píše starú adresu a potom novú, a keď to roztvorim tak platnosť adressy od 18.7. Takze asi to tak bude až od toho dátumu platne. Takze sa budem zdržiavať na starej adrese

mogaa
16. júl 2025
@suzie23

@suzie23 kontrola môže prísť do 22:00 vtedy je nočný klud

suzie23
16. júl 2025
@mogaa

@suzie23 kontrola môže prísť do 22:00 vtedy je nočný klud

@mogaa to viem, preto píšem cca 21:00-22:00, je to už na vlastnom zvážení. Osobne nepoznám nikoho, ani tuto v skupinách, komu prišla takto v noci kontrola. Samozrejme, je to na samotnej pobočke sociálky. Pani mi povedala, že u nich to nechcú robiť zamestnanci mimo pracovnej doby 🤷🏽‍♀️ vo vlastnom voľne, preto chodia najčastejšie od 6 do tej 18tej cca. Čo však samozrejme nie je pravidlo. Môžu prísť hocikedy. Pri tej zmene pobytu PN si myslim, že aj keby prisli po 21:00 sa da odkomunikovať, že sa presúvate na inú adresu, ktorá platí od ďalšieho dňa, keďže nejako sa tam predsa musíte dostať.

Strana
z2