icon

Ako dlho môžem byť evidovaná ako nezamestnaná?

linda1112
26. feb 2017

Ahojte,
viete mi prosim poradit, ako dlho moze byt obcan evidovany na urade prace ako nezamestnany?
Dakujem

jeennyv
26. feb 2017

@linda1112 na urade mozes byt aj dozivotne, je to tvoja volba, resp. tvoje moznosti, s pracou je to pre niekoho komplikovane a specificke, zametat ulice atd. pokial nepoberas nic ta poslat nemozu, a takztiez ta kde co neposlu robit s vs...

sam2
26. feb 2017

@septemberkl vsak samozrejme, ale prislo mi trosku trapne trepnut, ze stat sa nestara, kedze dotycna je na urade 4 roky... kedze sa stara... a namiesto toho, aby si nasla pracu bude natrcat ruku a nadavat na stat 😉

siska53
26. feb 2017

@linda1112 evidovana,ak si disciplinovan,mozes bt dllho predlho. Otazne je,z coho budes zit,lebo podpora je len pol roka.

septemberkl
26. feb 2017

ked sa stat vie postarat o roznych paprdov ktori sedia na uradoch a nic nerobia, tak nech sa pekne staraju aj o ludi, ktori su evidovani na uradoch prace. keby si vsetci ti odborníci na uradoch robili poriadne svoju pracu bolo by aj viac pracovnych prilezitosti v tomto state. ale nie takých pracovnych prilezitosti, ze clovek aby robil od nevidim do nevidim a dostal za to minimalnu mzdu. potom radsej zostane evidovany na urade prace a nemina na dopravu na cestu do prace, na oblecenie do prace, na obedy v praci a na lekarov, ked ho v tej praci uz tak vyuzivaju ze ten clovek zacne mat rozne zdravotne problemy.

amoremio26
26. feb 2017

poznam ludi z okolia co su na UP desať rokov. a do roboty sa nechystaju lebo ich rodičia živia aj v 40tke...
inak dochodky uz nedostaneme ani my čo odvádzame všetky odvody, kto si nenašetrí na dôchodok z tohto štátu nedostane ani cent

evittam
26. feb 2017

@septemberkl V niecom s tebou suhlasim,ale treba si uvedomit,ze ti ludia, o ktorych pises pracuju,maju mzdu a z tej mzdy sa odvadzaju aj odvody a dane,cize iny pracujuci za neho neplati ani dane ani odvody.😉

esther03
26. feb 2017

@septemberkl tak podme vsetci na urad prace ked nas paprdovia na uradoch okradaju 😀

septemberkl
26. feb 2017

@evittam ale ano, maju platy z ktorých odvadzaju dane, ale tie platy maju naoko nizke, dostavaju k tomu samozrejme stedre odmeny a nehovorim o odmenach vo forme tych drahych sluzobiek (podotykam ze casto absolutne zbytocnych), sluzobne auta, sluzobne mobily, drahe obcerstvenia na poradach. a na to sa im skladame vsetci. a na tom sluzobnom aute si samozrejme vybavuju aj sukromne veci. najprv nech sa tam urobi v tomto poriadok, aj v tom ako si odtial niektori papalasi tuneluju a dohadzuju ksefty. nehovoriac o neochotných uradnickach, ktore si nezasluzia ani ten minimalny plat. tento stat si ani ine nezasluzi, len to aby sa ludia zaevidovali na UP a brali podporu kolko sa da.

septemberkl
26. feb 2017

a este chcem pridat, ze na tych uradoch fakt "tazko" pracuju.naozaj "tazka" praca.

sam2
26. feb 2017

@septemberkl podporu dostavas iba 6m... a vdaka takemuto zmyslaniu je slovensko tam kde je.... bohuzial.... vsak podme vsetci na urad.... naco robit? Vsak natrcim ruku a daj.... a potom budem nadavat ako je strasne zle na tomto slovensku ako sa o mna star nestara....
a neda mi opomenut: to je takr typicky zavidiem inym co maju, aku robotu si nasli, ze si to nezasluzia... ale ja sa pytam: co si urobila ty preto, aby si mala sluzobne auto, drahe sluzobky, a neviem co si tam este popisala.... vsak sa vzdelavaj, napreduj a aj tebe moze byt dobre... zavist a zast su zle ludske vlastnosti a cloveka tahaju skor dolu ako ho posuvaju vyssie. Pekny vecer

evittam
26. feb 2017

@septemberkl No pochybujem,ze ten obycajny uradnik na UPSVaR ma sluzobne auto a to ostatne a neviem aky plat-ja by som to nerobila ani za neviem kolko tisic Eur. A ti co su vyssie?! Heheh,no bud (ako sa hovori) si sa mala lepsie ucit alebo mat konexie a najlepsie aj jedno aj druhe. A to neber osobne.😉
A suhlasim so @sam2

tiper24
26. feb 2017

ja som na urade prace uz 15 rokov 😀😀😀

jessiejess
26. feb 2017

@evittam ty si pekne mimo.Ale tiez si sama socka...Ako vypustit nieco take ze nech sa stat na UP o nich stara???Samozrejme ze sa stara o nich z dani ludi,co chodia do roboty a sypu do statnej kasicky looove.Truba sprosta...Mlcat je niekedy zlato😂

jessiejess
26. feb 2017

Sorry,to bolo pre septemberkl👶

sam2
26. feb 2017

@jessiejess asi si chcela oznacit niekoho ineho. Asi septemberkl 😊😉

evittam
26. feb 2017

@jessiejess No este,ze tak. Kukam ako puk,ze ci si "kompletna"....😝

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 a co tam robis?

tiper24
26. feb 2017

neviete nahodou o nejakej praci? 🙂

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno cakam na pracu 😀😀😀

sam2
26. feb 2017

@dharmasanata ale co by nemal, ma. Este aj kralovsky zaraba a prd robi 😂🙈🙏🙏 ach jaj...😂

tiper24
26. feb 2017

no ked si dovoli kupit skodu rapid kombi tak sa tam zle nema 🙂

tiper24
26. feb 2017

na uradoch prace je kopa uradnikov co iba presedia cele dni takze tam stat plytva 🙂

obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 netreba cakat, pracu treba nahanat..... 😉

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno ako zenu? 😀😀😀

obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 presne.......hlavne ak chces dobru pracu/zenu, treba sa snazit kazdy den.....

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno ja sa snazim velmi, ale niekedy ani snaha nestací 🙂

obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 treba sa snazit inak....zmenit zauzivane postupy a myslenie..... a to plati vo vsetkom, nielen pri hladani prace/zeny....... ak robis stale to iste, preco by mal byt vysledok odlisny?

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno ale ja robim stale nieco ine a predsa vysledky nie su, kde len moze byt problem? 🙂

obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 no mne moj oco stale vravel, ze zacat treba u seba....urobil/a som vsetko preto, aby som dosiahla co chcem?

Tak treba zmenit taktiku, rekvalifikovat sa, prestahovat sa za pracou, proste zacat mysliet "outside the box".