Ako dlho môžem byť evidovaná ako nezamestnaná?
Ahojte,
viete mi prosim poradit, ako dlho moze byt obcan evidovany na urade prace ako nezamestnany?
Dakujem
@septemberkl vsak samozrejme, ale prislo mi trosku trapne trepnut, ze stat sa nestara, kedze dotycna je na urade 4 roky... kedze sa stara... a namiesto toho, aby si nasla pracu bude natrcat ruku a nadavat na stat 😉
ked sa stat vie postarat o roznych paprdov ktori sedia na uradoch a nic nerobia, tak nech sa pekne staraju aj o ludi, ktori su evidovani na uradoch prace. keby si vsetci ti odborníci na uradoch robili poriadne svoju pracu bolo by aj viac pracovnych prilezitosti v tomto state. ale nie takých pracovnych prilezitosti, ze clovek aby robil od nevidim do nevidim a dostal za to minimalnu mzdu. potom radsej zostane evidovany na urade prace a nemina na dopravu na cestu do prace, na oblecenie do prace, na obedy v praci a na lekarov, ked ho v tej praci uz tak vyuzivaju ze ten clovek zacne mat rozne zdravotne problemy.
poznam ludi z okolia co su na UP desať rokov. a do roboty sa nechystaju lebo ich rodičia živia aj v 40tke...
inak dochodky uz nedostaneme ani my čo odvádzame všetky odvody, kto si nenašetrí na dôchodok z tohto štátu nedostane ani cent
@septemberkl V niecom s tebou suhlasim,ale treba si uvedomit,ze ti ludia, o ktorych pises pracuju,maju mzdu a z tej mzdy sa odvadzaju aj odvody a dane,cize iny pracujuci za neho neplati ani dane ani odvody.😉
@septemberkl tak podme vsetci na urad prace ked nas paprdovia na uradoch okradaju 😀
@evittam ale ano, maju platy z ktorých odvadzaju dane, ale tie platy maju naoko nizke, dostavaju k tomu samozrejme stedre odmeny a nehovorim o odmenach vo forme tych drahych sluzobiek (podotykam ze casto absolutne zbytocnych), sluzobne auta, sluzobne mobily, drahe obcerstvenia na poradach. a na to sa im skladame vsetci. a na tom sluzobnom aute si samozrejme vybavuju aj sukromne veci. najprv nech sa tam urobi v tomto poriadok, aj v tom ako si odtial niektori papalasi tuneluju a dohadzuju ksefty. nehovoriac o neochotných uradnickach, ktore si nezasluzia ani ten minimalny plat. tento stat si ani ine nezasluzi, len to aby sa ludia zaevidovali na UP a brali podporu kolko sa da.
a este chcem pridat, ze na tych uradoch fakt "tazko" pracuju.naozaj "tazka" praca.
@septemberkl podporu dostavas iba 6m... a vdaka takemuto zmyslaniu je slovensko tam kde je.... bohuzial.... vsak podme vsetci na urad.... naco robit? Vsak natrcim ruku a daj.... a potom budem nadavat ako je strasne zle na tomto slovensku ako sa o mna star nestara....
a neda mi opomenut: to je takr typicky zavidiem inym co maju, aku robotu si nasli, ze si to nezasluzia... ale ja sa pytam: co si urobila ty preto, aby si mala sluzobne auto, drahe sluzobky, a neviem co si tam este popisala.... vsak sa vzdelavaj, napreduj a aj tebe moze byt dobre... zavist a zast su zle ludske vlastnosti a cloveka tahaju skor dolu ako ho posuvaju vyssie. Pekny vecer
@septemberkl No pochybujem,ze ten obycajny uradnik na UPSVaR ma sluzobne auto a to ostatne a neviem aky plat-ja by som to nerobila ani za neviem kolko tisic Eur. A ti co su vyssie?! Heheh,no bud (ako sa hovori) si sa mala lepsie ucit alebo mat konexie a najlepsie aj jedno aj druhe. A to neber osobne.😉
A suhlasim so @sam2
ja som na urade prace uz 15 rokov 😀😀😀
@evittam ty si pekne mimo.Ale tiez si sama socka...Ako vypustit nieco take ze nech sa stat na UP o nich stara???Samozrejme ze sa stara o nich z dani ludi,co chodia do roboty a sypu do statnej kasicky looove.Truba sprosta...Mlcat je niekedy zlato😂
Sorry,to bolo pre septemberkl👶
@jessiejess asi si chcela oznacit niekoho ineho. Asi septemberkl 😊😉
@jessiejess No este,ze tak. Kukam ako puk,ze ci si "kompletna"....😝
@tiper24 a co tam robis?
neviete nahodou o nejakej praci? 🙂
@obsadenemeno cakam na pracu 😀😀😀
@dharmasanata ale co by nemal, ma. Este aj kralovsky zaraba a prd robi 😂🙈🙏🙏 ach jaj...😂
no ked si dovoli kupit skodu rapid kombi tak sa tam zle nema 🙂
na uradoch prace je kopa uradnikov co iba presedia cele dni takze tam stat plytva 🙂
@tiper24 netreba cakat, pracu treba nahanat..... 😉
@obsadenemeno ako zenu? 😀😀😀
@tiper24 presne.......hlavne ak chces dobru pracu/zenu, treba sa snazit kazdy den.....
@obsadenemeno ja sa snazim velmi, ale niekedy ani snaha nestací 🙂
@tiper24 treba sa snazit inak....zmenit zauzivane postupy a myslenie..... a to plati vo vsetkom, nielen pri hladani prace/zeny....... ak robis stale to iste, preco by mal byt vysledok odlisny?
@obsadenemeno ale ja robim stale nieco ine a predsa vysledky nie su, kde len moze byt problem? 🙂
@tiper24 no mne moj oco stale vravel, ze zacat treba u seba....urobil/a som vsetko preto, aby som dosiahla co chcem?
Tak treba zmenit taktiku, rekvalifikovat sa, prestahovat sa za pracou, proste zacat mysliet "outside the box".

@linda1112 na urade mozes byt aj dozivotne, je to tvoja volba, resp. tvoje moznosti, s pracou je to pre niekoho komplikovane a specificke, zametat ulice atd. pokial nepoberas nic ta poslat nemozu, a takztiez ta kde co neposlu robit s vs...