icon

Ako dlho môžem byť evidovaná ako nezamestnaná?

linda1112
26. feb 2017

Ahojte,
viete mi prosim poradit, ako dlho moze byt obcan evidovany na urade prace ako nezamestnany?
Dakujem

tiper24
26. feb 2017

no robim vsetko preto aby som dosiahol svoje ciele 🙂

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno co to znamena........ "outside the box". ?🙂

obsadenemeno
26. feb 2017

@tiper24 netradicne, po novom

tiper24
26. feb 2017

@obsadenemeno aha 🙂

esther03
27. feb 2017

@tiper24 tak evidentne si svoje ciele uz dosiahol 😀

tiper24
27. feb 2017

@esther03 haha jak som sa zasmiaaaal 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

septemberkl
27. feb 2017

Ja som tu reagovala v tejto diskusii preto, lebo keď sa tu niekto na modrom koníkovi ozve s otázkou ohľadom nejakých príspevkov, PN alebo nezamestnanosti, tak vždy vybehnú ľudia so svojou múdrosťou o tom ako "len natŕčajú ruky", "zneužívajú štát", "okrádajú nás", niečo v štýle, že všetci doplácame na týchto ľudí. V tomto kontexte si stojím za tým, že je plno darmožráčov na úradoch, plno asistentiek ktoré neovládajú ani základy gramatiky a šafári sa tam s peniazmi. Nezávidím im, ale nerozumiem tomu ako sa potom môžu tí ľudia na seba pozrieť do zrkadla, keď tam riešia napríklad zúfalých rodičov postihnutého dieťaťa, keď im neschávlia príspevok napríklad na auto, a ešte sa k tomu úradník vyjadrí, že sú to príživníci, ktorí si chcú prilepšiť a zneužívajú na to dieťa, alebo svoj postih. Verte tomu, že všetci čo o niečo žiadajú na úrade sú v očiach úradníkov len príživníci. Ja na drahé služobky chodiť nepotrebujem (aj keď chodila som, ale v súkromej firme), teplé miestečko na úrade by ma ubíjalo, ale dvíha ma zo stoličky, keď niekto hneď súdi človeka, ktorý o niečo žiada štát. Lebo štát toho od nás žiada niekoľkonásobne viac než čo nám vracia späť. Píšem to všetko v kontexte aký som uviedla, problematiku štátnych úradníkov, zamestnanosti atd tu riešiť nechcem.

tiper24
27. feb 2017

@septemberkl treba vyuzit vsetko co sa da, cize aj stat 😀😀😀😀

tiper24
27. feb 2017

ak neokradnes stat ty tak stat okradne teba 😅😅😅😅😅

septemberkl
27. feb 2017

@tiper24 nie, netreba využiť všetko čo sa dá, ale ak má niekto na niečo nárok (aj na to byť evidovaný na úrade práce) tak nemá byť za to odsudzovaný že sa priživuje. je to v súlade so zákonom a má na to právo. či je ale v súlade so zákonom všetko čo sa na úradoch deje, to si nie som istá.

tiper24
27. feb 2017

@septemberkl no neviem ci byt na urade prace sa da nazvat narok, skor je to hanba byt na urade prace, ja sa za to tiez hanbim 😐

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 hanbis, ale stale zastavas nazor, ze treba okradat stat?

septemberkl
27. feb 2017

@tiper24 v súčasnosti to nie je hanba, hanba je niečo iné. ale to už je škoda tu rozoberať. a prosim Vas nezačnite tu spominať rómov, lebo rómsku otázku riešia úradníci (ano všetci tí šikovní, vzdelaní, čo na sebe pracovali a prepracovali sa až na úrady a tam teraz riešia neriešiteľnú rómsku otázku)

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno ano stojim si za tym kolko je takych co okradaju 😀

evittam
27. feb 2017

@septemberkl Len si treba aj uvedomit,ze ten uradnik je ten posledny co moze za to,ze nieco niekomu neschvalia. To sa treba stazovat niekde inde a nie na toho obycajneho uradnika,ktory si robi len svoju robotu aj ked nie vzdy tak ako ma.😉

obsadenemeno
27. feb 2017

@tiper24 no a? Len preto, ze to robia druhi, nemusim to robit aj ja. Ale to zase zavisi od kazdeho, aki sme, ze?
Ja budem radsej chodit do prace.

tiper24
27. feb 2017

@obsadenemeno no vidis a tí co kradnu okradaju aj tych poctivych co chodia do prace 😀

septemberkl
27. feb 2017

len tak mimochodom, podľa niektorých reakcií je naša vláda plná ľudí, ktorí sa vzdelávali, pracovali na sebe, tak by som rada videla aj výsledky ich práce. A ano, oni si vlastne sami na seba zarobia, lebo odvádzajú tie dane, takže budem v klude dnes spať.

evittam
27. feb 2017

@septemberkl A dalsia vec-nemozes sa divit ako tu poniektori reaguju,nakolko ked si precitas par diskusii na MK tak ti bude stacit. Pomaly kazda druha mamicka spekuluje ako vybavit predlzeny RP, dalsie sa tu budu sťažovať ako stat neda viac,neda napr.vianocne aj matkam ako dava dochodcom a nema z coho zit ale ked jej das dobre rady na 5.stranach tak sme vsetky zle a nechapeme ju preco stale dookola riesi ako jej stat neda ale rit nemieni zdvihnut no a podobne "perly"....

persica
Odpoveď bola odstránená
tiper24
27. feb 2017

@septemberkl nasa vlada stoji za h.......

septemberkl
27. feb 2017

@evittam oni za to nemozu, oni sa len prizivia na tych co o ńiecom rozhoduju.

evittam
27. feb 2017

@persica Amen.👍😉

tiper24
27. feb 2017

kym tu bude fico nikdy dobre nebude 😀

persica
Odpoveď bola odstránená
sam2
27. feb 2017

@septemberkl to je vsetko v poriadku. Ja nehovorim o ludoch, ktori skutocnr tu pomoc potrebuju, ani o ludoch, ktori na kratky cas skoncia na urade prace... hovorim o ludoch, ktori su dlhodobo (dobrovolne) nezamestanani, ktori zneuzivaju system a este sa pytaju, ako dlho to mozu robit.... a uplne bez problemov vytasia, ze stat sa nestara.... akp sorry, ale toto je uz cez

sam2
27. feb 2017

Ja len nechapem, preco sa tu navazate do obycajnych uradnikov, pre nich je to praca ako kazda ina (nie nepracujem v statnej sfere).... a co sa tyka politiky: kazdy ma pravo zalozit si vlastnu stranu, kazdy ma moznost zucastnit sa na mnohych protestoch, kazdy ma pravo kazde 4 roky vyjadrit svoj nazor (nuz, co ste si volili, to mate)... ale na slovensku je to tak, ze ludia su hrdinovia len za klavesnicou, pred tv a v krcme.... a potom vykrikuju, ze co je tam za vladu a ako kradnu.... ale ked maju moznost to zmenit, tak stiahnu chvost a vlastne ani tu nie je tak zle a vsak ani sa tu nekradne viacej a "vrchnost" sa nam smeje do huby a dalej okato kradnu, podvadzaju a odrbavaju.... takze len tolko

linda1112
autor
27. feb 2017

je mile, ze hadzete vsetkych do jedneho vreca. mohli by ste tie svoje inteligentne mozgy niekedy aj zapnut, nie vzdy sa clovek ocitne v situacii a obdobiach, ktore su idealne a pozitivne, ale aj o tom je zivot... clovek asi len tak zo srandy nie je evidovany ako nezamestnany na dlhsiu dobu, pokial mu to samozrejme nevyhovuje, ale moze sa starat o chorych rodicov atd. ini maju narok na prispevky od A po Z a ja ked chcem nejaky prispevok v hodnote tak dvoch potravinovych nakupov, ktory aj tak zamietnu, je smiesne.

chiara189
27. feb 2017

kludne budte všetci nezamestaní, 20 rokov na predlženej RD na vybavených invalidných dôchodkoch...my sa vám na to posladame..no a čo že chodíme denno denne do práce zatial čo vy ležíte doma..čest výminkám ktorí majú reálne problémy a sú na to odkázaní ale čo sledujem tak je to mizivé percento

obsadenemeno
27. feb 2017

@linda1112 no zo srandy asi nie....ale niektori preto, ze sa im nechce robit a radsej budu sediet doma na zadku a plakat, ze stat dava malo.

Tak uvidime, do ktorej kategorie sa zaradis. Lebo keby si chcela pracovat, ale nemohla, lebo .............dopln dovod............. tak taketo prispevky, kde sa pise, ze vyciciavaju stat sa ta nedotknu. Lebo predsa do tej kategorie nepatris.
Taketo prispevky sa dotknu iba tych, co ten stat vyciciavaju, ale priznat to nepriznaju.
Trafena hus a tak dalej. 😉