Ako dosiahnuť maximálnu možnú podporu?
Dobrý večer,
poprosila by som o radu.
Zamestnávateľ ruší firmu a postupne bude prepúšťať zamestnancov. Mne končí RD 5.4.2023 ( dňom dovŕšenia 3 rokov dieťaťa). V prípade ak chcem dosiahnuť maximálnu podporu, stačí ak sa so zamestnávateľom dohodnem, že 6.4. vycerpam jeden deň dovolenku a 7.4. ukončím pracovný pomer. Ako vyriešiť ukončenie pracovného pomeru 7.4. ( ak uvedený deň je sviatok - Veľká noc). Resp. poraďte, ako to vyriešiť.
Ďakujem za rady.
Ukonči RD 30.3., 31.3. dovolenka a zároveň ukončenie PP a od 1.4. úrad práce.
Dôležité ale je,že ti okrem jej vyčerpané dovolenky preplatí aj zostatkovu alebo budeš mať odstupné, plus si počas RD nemohla mať žiaden príjem
akurat pozeram na tie datumy ano vôbec nemusiš skôr končiť rd...skonci 5.4. další den dovolenka a k tomu dnu 6.4 ukonci pp dohodou
A ak ukončím pracovný pomer 6.4. ( môžem rovnakým dňom kedy čerpám dovolenku aj ukončiť PP??) sa musím do 7 dní hlásiť na UP. V tom prípade, dostanem RP ešte za apríl v maji, keďže dieťa má 5.4. 3 roky,alebo ak mi priznaj podporu, na ktorú mam nárok, keďže mam odpracované nepretržite 12rokov...tak mi za apríl RP zrušia?....mam nárok aj na odstupné.
@klarissa25 ja mam narok na odstupne, v tom pripade ide o vypoved zo strany zamestnávateľa...
@boba82 5.4 ti konci RP, 6.4 cerpaj dovolrnku a 6.4 aj ukoncenie PP...max podpora za predpokladu ze si za posledne dva roky nemala iny zdanitelny prijem, dostanes aj rodicak, ale kedze RP je prednostna davka, tak vyplacanie davky v nezamestnanosti sa ti o jeden mesiac posunie...s twkymto ukoncenim dohodou ale musi zamestnavatel suhlasit...
Ďakujem za informácie. Ešte ak Vás môžem poprosiť, ak by sa so zamestnávateľom nedalo dohodnúť na čerpaní toho jedného dňa, a rovno by mi chcel preplatiť celu dovolenku ( zostatok mam 32dni) + dostanem odstupné, bude mať tento príjem na výšku podpory?
Inak je pre zamestnávateľa/zamestnanca nejaký rozdiel, či dovolenku preplatí, alebo si ju zamestnanec musí vyčerpať a tak ikonci PP ?

Rieš to skôr...skôr ukončí rodičovskú dovolenku druhý deň dovolenky a tým dňom aj koniec PP