Ako funguje doprovod dieťaťa počas kúpeľnej liečby ?
Ahojte, ako to momentálne funguje? Je možné pri doprovode dieťaťa aspoň určitý čas kúpeľnej liečby využiť OČR? 🤔 (Som zamestnaná, normálne pracujem)
@janage Dnes mi pani z ústredia SP odpísala:
"O vystavení Žiadosti o ošetrovné rozhoduje ošetrujúci lekár Vášho dieťaťa. S Vašou otázkou Vám odporúčame sa obrátiť na ošetrujúceho lekára (pediatra)."
Proste kocúrkovo. Spýtaš sa na troch miestach a dostaneš 3 rôzne odpovede.
Inak niektoré úradníčky na SP sa správajú, ako keby dávky vyplácali z vlastnej výplaty.
Pediater mi OČR vystaví a povedal, že keď bude problém s posudkovou, budeme sa hádať.
Dúfam, že problém nebude.
@joasha tak ja som napísala presne stručne a prišla podľa mňa jasná odpoveď. Mne vystavila pedistricka na základe správ z kúpeľnej liečby OCR po návrate z kúpeľov a aj mi ju preplatili vtedy. Inak pri celom pobyte 3 týždňov sa Ti lepšie oplatí PN. OCR bola max 10dni vtedy a ja som kombinovaná s dovolenkou

@joasha mne pediatrička inak veľmi milá povedala rovno, že OČR ak budem mať stanovisko od soc.poistovne.
Ale bolo to pár rokov dozadu teda neviem či sa zákon nezmenil. Odpoveď ústredia v tom čase máš v diskusii ofotenú vyššie.