icon

Ako je to s pandemickým príspevkom?

siasis
19. máj 2021

Maminy skoncil uz pandemicky prispevok na dieta co chodil miesto rodicovskeho pre tych kt. Nepracovali?

puskaruka
•
19. máj 2021

@siasis pracovníčka ktora vás ma na starosti na úrade, vám po skončení rodičovského príspevku pošle papiere, alebo vám zavolá. Mne tak povedala, lebo v júni ešte dostanem za máj a potom to bude vybavovať. Núdzový stav skončil ale tieto príspevky trvajú ďalej.

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@siasis
@puskaruka ahojte,mam podobny problem...dnes som sa bola informovat na Upsvar,takze ak ma moj syn teraz zac.juna 3roky,mam cakat na papiere,ktore mi dojdu domov!?!...ok,ale co s tymi dnami medzitym??kto mi potom zaplati zdravotne poistenie napr.ked mi neposlu nakoniec domov nic ziadne tlaciva ohladom pandemic.predlz.rodicaku,a ja nebudem vlastne evidovana nikde takmer cely mesiac...?!?

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka uz ti poslali tie papiere?

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@siasis vies nieco nove?aj ja patram po info,no nikto nic nevie

puskaruka
•
1. jún 2021

@bubinkaaa povedala mi, že bude to vybavovať v juli. Teraz ešte za máj dostanem riadny rodičovský príspevok.

puskaruka
•
1. jún 2021

@bubinkaaa papiere neposlali, ale boli osobne na adrese, hneď som vypisala papiere

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka no mne tak pride tiez v juli za jun klasicky rodicovsky posledny....no a s tym pandemickym netusim....

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka prisli za tebou osobne z uradu,ci ako? Nerozumiem....

puskaruka
•
1. jún 2021

@bubinkaaa ano na adresu

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka cize nikde si nic nenahlasovala zmenu na zdrav.poistovnu napr,alebo si sa medzitym neevidovala na urade prace?

puskaruka
•
1. jún 2021

@bubinkaaa nie, úrady prace ešte nepracujú v tomto rezime. Prisli, vypisala som papiere ohľadom starostlivosti o dieťa, aby ďalej posielali rodinne prídavky a kde bude dieťa ci doma alebo v škôlke.

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka rodinne pridavky??myslela si asi pandemicky ,aby posielali nie?

puskaruka
•
1. jún 2021

@bubinkaaa nie, prídavky na dieta aby sli ďalej po troch rokov. O pandemicky mi povedali že mám zavolať úradnícke pod ktorú patrím. Volala som a povedala, že v júni ešte dostaneme za máj a v júli to bude vybavovať, ak nezrusia

bubinkaaa
•
1. jún 2021

@puskaruka cize ty si sa evidovala aj na urade prace po rodic.dovolenke??

puskaruka
•
2. jún 2021

@bubinkaaa nie, ved píšem že úrad u nas ešte nefunguje pre verejnosť

bubinkaaa
•
2. jún 2021

@puskaruka
Ano teoria je super,vsetko co pise dotycna pravnicka....lenze v praxi to moze znamenat aj to,ze ak im vo vlade nieco streli v hlave,ze to jedneho pekneho dna zrusia a prestanu vyplacat a mamicka si to nedajboze nevsimne,(kedze popri malych detoch nie stale kazdy den pozerame a pocujeme spravy)tak si budeme musiet zaplatit odvody z vlastneho vrecka za chybajuce dni,kedze nie sme nikde evidovane...

puskaruka
•
2. jún 2021

@bubinkaaa stačí dať na zdravotnú poisťovňu že sa strarate o dieta do veku 6rokov a zdravotné ďalej za vas platí štát

bubinkaaa
•
2. jún 2021

@puskaruka este co sa tyka rodinnych pridavkov,tak tiez mi nedali nic vypisovat,ked som bola teraz na urade...takze neviem

bubinkaaa
•
2. jún 2021

@puskaruka to prave nechcem ,uz som tak bola so starsim...dieta moze byt len na 4h v skolke

puskaruka
•
2. jún 2021

@bubinkaaa tak keď ste bola dnes na urade, tak vam dali papiere na zaevidovanie sa.

bubinkaaa
•
2. jún 2021

@puskaruka bola som v pondelok,a nedali mi praveze vobec nic...a v pia ma maly 3r,a ja neviem co vybavovat vlastne,ta pani ma poslala domov z uradu,ze mam cakat do konca juna na papiere,a ze ked nedojdu tak....tak co??

ingrid28
•
2. jún 2021

@bubinkaaa takze mozem dat maleho od septembra do skolky na 4 hod. a sucasne poberat pandemicky rodicovsky, pokial nenastupim do prace? Celkom ma to zaujima, kedze mali ma v juli 3 roky a ja sa uz do prace nemam kde vratit a zatial som si novu nenasla.

puskaruka
•
2. jún 2021

@ingrid28 to závisí aj od škôlky, u nas môžu byť na celý deň v škôlke.

bubinkaaa
•
2. jún 2021

@puskaruka ano,ale zakon je len 1....ak je mamka na rodic.neplatenej dovolenke do 6r. ,ze dieta je zdrave, zo zakona moze byt v skolke len 4h...
Ine je,ak matka pobera rodicak do 6r,zo zdrav.dovodov dietata,vtedy moze byt na cely den v skolke

bubinkaaa
•
Autor odpoveď zmazal
•
bubinkaaa
•
2. jún 2021

@ingrid28 z tohto pandemickeho rodicaku som totalny jelen....ohladom klasickeho rodicovskeho to bolo takto ako pisem vyssie