Ako komunikovať so Štátnou školskou inšpekciou?
Dobrý deň, potrebujem začať komunikovať so Štátnou školskou inšpekciou, žiadna sťažnosť, chcem ich len požiadať o názor príp radu, ako mám riešiť problém. Elektronickú schránku nemám a zvažujem, či bude postačujúca komunikácia mailom. Zvyknú mailovú poštu čítať a zareagujú alebo je lepšie napísať klasika list a doporučene poslať? Máte niekto skúsenosť? Ďakujem.
ŠŠI sa vždy vyjadruje, že nie je poradný orgán, ale kontrolný, tak prípadne daj vedieť, ako na tvoju otázku zareagujú.
Skús si najskôr pozrieť toto, či to spadá pod petície, sťažnosti, podnety.
https://www.ssi.sk/podavanie-staznosti/
ŠŠI sa vždy vyjadruje, že nie je poradný orgán, ale kontrolný, tak prípadne daj vedieť, ako na tvoju otázku zareagujú.
@letfenixa Aha, tak je teda možné, že odpoveď nedajú. Ja som chcela položiť otázku, ako mám riešiť vzniknutú situáciu, ale keby ju chceli veľmi riešiť za mňa, hnevať sa nebudem 😀
@letfenixa Máš pravdu, teraz to čítam, tak možno moju otázku v najhoršom prípade otočím na sťažnosť, keď to inak nepôjde, ale to som v pláne nemala
musí tam byť tvoj podpis. takže ak nemáš elektronický podpis tak pošli dop. list. môžeš napísať aj mail, ale musí tam byť aj doporučený list. Mali to napísané v podmienkach ešte nedávno...
@deti95060810 Vyriešim to prípadne listom.
ŠŠI je kontrolným orgánom. Nebudú riešiť niečo v zmysle podpory či rady. Pokiaľ to budeš koncipovať ako štátnosť, musíš sa podpísať. Anonymne sťažnosti sa neriešia. Pokiaľ potrebuješ len poradiť a zjavne to nechceš riešiť u Vás v škole, skús RÚŠS v krajskom meste. Oni sú metodickým a poradným orgánom.
ŠŠI je kontrolným orgánom. Nebudú riešiť niečo v zmysle podpory či rady. Pokiaľ to budeš koncipovať ako štátnosť, musíš sa podpísať. Anonymne sťažnosti sa neriešia. Pokiaľ potrebuješ len poradiť a zjavne to nechceš riešiť u Vás v škole, skús RÚŠS v krajskom meste. Oni sú metodickým a poradným orgánom.
@palicka Ďakujem pekne za radu, toto mi nenapadlo 🙂
Píšem vám info, ako to dopadlo. Na mail, ktorý som napísala, normálne z môjho ofic mailu, podpísala som sa a pridala tel.kontakt, čiže žiadna anonymná správa, mi pred chvíľou zavolali s tým, že overili na škole to, čo som napísala do mailu a situácia bude vyriešená. A ak by som naďalej potrebovala pomôcť, mám to poslať listom a určite budú nápomocní. Kde je vôľa, tam je cesta 😍
Super, tak snáď sa to vyrieši k spokojnosti!

musí tam byť tvoj podpis. takže ak nemáš elektronický podpis tak pošli dop. list. môžeš napísať aj mail, ale musí tam byť aj doporučený list. Mali to napísané v podmienkach ešte nedávno...