icon

Ako legálne riešiť PN pre živnostníka?

25. aug 2025

Ahojte prosím vedel by mi niekto poradiť , ja som na rodicaku. Môj muž si odpálil koleno a je živnostnik , ma ísť na operáciu a chceme aby šiel na PN , lenže bol doteraz 10 rokov živnostník , takže by dostal ***. Takže je možnosť že sa zamestnať ako to čo najlepšie spraviť?
1. Zamestná sa na tri mesiace a bude doplácať odvody (živnosť asi musí t pádom pozastaviť)
2. Alebo sa dohodne na papierovo najvyššej mzde tri mesiace
3. Môže ísť robiť len na jeden deň a ísť hneď na pN?
4. Existuje ešte nejaká iná možnosť?

Keby nie som na rodicaku tak to nie je taky problém ale nemôžeme si dovoliť prísť o plat keďže hypo atď . A ja čakám druhé takže zamestnanie u mňa nehrozí. Pre upresnenie na koleno mal úraz nemal to dlhodobé. Dík

Strana
z5
autor
2. sep 2025
@hopatko

@anonym_autor kto su zobraci? Ved vy nebudete zobracit, ked dokazete odkladat 2000 eur denne. Ale si pre mna svetlym prikladom na krasne rano, ze karma existuje a kazdy dostane co si zasluzi. Prajem skore uzdravenie.

@hopatko no tak keďže nemá manžel príjem tak asi ťažko odložíme 2k bokom veď rozmýšľaj

hopatko
2. sep 2025
@anonym_autor

@hopatko no tak keďže nemá manžel príjem tak asi ťažko odložíme 2k bokom veď rozmýšľaj

@anonym_autor ja teda rozmyslat o vasich peniazoch naozaj nemusim, to ste mali robit vy, aby si tu nemusela arogantne prskat na cele internety. A tie odlozene peniaze su GDE? Odisli?
Asi zbytocne budem znovu opakovat, ze PNku dostane len taku, ake odvody platil. Chapes. Matematika. Ze beznych ludi nevykolaji neocakavana PNka, pocitame s tym, platime odvody, setrime si, mame poistky. Financna gramotnost sa tomu hovori. Neprekvapi nas to tak, aby sme arogantne nadavali na cely svet a tvarili sa ako posledne ublizene chudatka. Chapes ten rozdiel? Nemam nadeje, ale skusila som.

autor
2. sep 2025
@hopatko

@anonym_autor ja teda rozmyslat o vasich peniazoch naozaj nemusim, to ste mali robit vy, aby si tu nemusela arogantne prskat na cele internety. A tie odlozene peniaze su GDE? Odisli?
Asi zbytocne budem znovu opakovat, ze PNku dostane len taku, ake odvody platil. Chapes. Matematika. Ze beznych ludi nevykolaji neocakavana PNka, pocitame s tym, platime odvody, setrime si, mame poistky. Financna gramotnost sa tomu hovori. Neprekvapi nas to tak, aby sme arogantne nadavali na cely svet a tvarili sa ako posledne ublizene chudatka. Chapes ten rozdiel? Nemam nadeje, ale skusila som.

@hopatko je to vina len a len môjho manžela. Teraz sa pravda ukázala

hopatko
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rozumiem, treba sa poucit a nastavit veci tak, aby vas to v buducnosti nezaskocilo. Teraz s tym uz nic neurobis.

aurora33
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor jasne že je to len a len jeho vina. Keď si plati nič tak nedostane nič.

autor
2. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor jasne že je to len a len jeho vina. Keď si plati nič tak nedostane nič.

@aurora33 ja som to nevedela nemáme spolu účet. Ten máme každý zvlášť

aurora33
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobre Ved môžete mať každý svoj účet, ale vy sa doma o peniazoch vôbec nerozpravate?

lienka.7
2. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor dobre Ved môžete mať každý svoj účet, ale vy sa doma o peniazoch vôbec nerozpravate?

@aurora33 to tu ešte stále toto pokračuje?

natalka13
2. sep 2025

7€ denne to je 210€ mesacne cize priznava kolko? 400€ prijem v hrubom?
👏a na takych darmozracov my tu makame.

natalka13
2. sep 2025
@aurora33

@aurora33 ved ona presne vie kolko maju usetrene kolko hypo kolko aut....musi vediet kolko on zaraba

anonym_7ff520
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale veď ty sama si napísala že: "a nebojte sa žiť máme z čoho mesačne odložíme 2000€ bokom". Tak potom asi máte, nie?

simona_307
2. sep 2025
@anonym_autor

@simona_307 vyratali mu žobráci PN 7eur na deň čo je smiešne

@anonym_autor Sociálna poisťovňa Vášmu manželovi mohla vyrátať nízku PN. PN sa ráta z odvodov, ktoré platil. O tom, ako ja nehovorím. Ja hovorím o tom, že Váš manžel si môže začať platiť poistenie PN-ky, pričom potom bude mať vyššiu PN. Poslala som Vám k tomu aj link na video, v ktorom je to všetko vysvetlené.

luckabj82
2. sep 2025
@simona_307

@anonym_autor Sociálna poisťovňa Vášmu manželovi mohla vyrátať nízku PN. PN sa ráta z odvodov, ktoré platil. O tom, ako ja nehovorím. Ja hovorím o tom, že Váš manžel si môže začať platiť poistenie PN-ky, pričom potom bude mať vyššiu PN. Poslala som Vám k tomu aj link na video, v ktorom je to všetko vysvetlené.

@simona_307 môžem poprosiť link?

simona_307
2. sep 2025
@luckabj82

@simona_307 môžem poprosiť link?

@luckabj82 Tu je ten link ohľadom poistenia PN: https://www.facebook.com/reel/7480300115426233

natalka13
3. sep 2025
@simona_307

@simona_307 len si musi vybrat tu spravnu poistku, lebo vacsina len doplati do 100% . A zas budu len na tom minime co odvadzaju, k euram co "nepriznava" sa to ani nepriblizi cize "neodlozia bokom" 2000 nebude na splatku hypo.
A tu poistku bude treba platit.

anonym_c10a9f
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze uz si pochopila, ze nedostane nic preto, ze neplati odvody? Resp teda dostane PN adekvatne k tomu, kolko odvadza do SP? A doplo ti, ze ako jedina negramotna v celej diskusii si ty? Ked ste taki super sikovni a za vodou, mate hadam rezervu na vypadok prijmu.

natalka13
3. sep 2025
@anonym_c10a9f

@anonym_autor takze uz si pochopila, ze nedostane nic preto, ze neplati odvody? Resp teda dostane PN adekvatne k tomu, kolko odvadza do SP? A doplo ti, ze ako jedina negramotna v celej diskusii si ty? Ked ste taki super sikovni a za vodou, mate hadam rezervu na vypadok prijmu.

@anonym_c10a9f maju rezervu 20.000€,ale kedze ako ona tvrdi su financne gramotni nebudu na nu siahat. 🙈

maximiliana
3. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor hlavne, ze si bola zduta a jedovata ako Fugu ryba, ked sme ti napisali, ze odrbavate stat a neplati si odvody... a nie to chyba len manzela... ty ako "financne gramotna" si sa o to mohla zaujimat... lebo ja, ako blba by som sa urcite pytala, kolko mesacne plati...

hopatko
3. sep 2025
@maximiliana

@anonym_autor hlavne, ze si bola zduta a jedovata ako Fugu ryba, ked sme ti napisali, ze odrbavate stat a neplati si odvody... a nie to chyba len manzela... ty ako "financne gramotna" si sa o to mohla zaujimat... lebo ja, ako blba by som sa urcite pytala, kolko mesacne plati...

@maximiliana normalne som si vygooglila co je to Fugu ryba, dakujem za dnesne pobavenie 😁

autor
6. sep 2025
@maximiliana

@maximiliana si zlomyselna

maximiliana
7. sep 2025
@anonym_autor

@maximiliana si zlomyselna

@anonym_autor napisat ti pravdu je zlomyselnost? Ale vies co, aj ma celkom tesi, ze odrbavaci na to v konecnom dosledku doplatia...

maxxim
20. sep 2025

@anonym_autor nuž to je tak, keď platil minimum tak minimum dostane. Počitam že to tak je.Veď to je spravodlivé voči tím čo robia na TPP...

Strana
z5