Ako mám vybaviť rodný list bez otca?
Ahojte, 3. januára sa nám narodil syn, ale s partnerom-druhom sme sa vzápätí rozišli. syn nemá doteraz rodný list, zdravotné poistenie, ja nemám z tohto dôvodu určené vyplácanie rodičovského príspevku, ani vyplatenie bonusu pri narodení a príplatku k príspevku - súčasný mi končí v marci, lebo idem z materskej do materskej- takže po marci my nebude chodievať už nič? jeho otec nespolupracuje, neviem sa s ním skontaktovať, otcovstvo nieje určené, momentálne sa súdime o výživné pre staršieho syna. čo mám robiť, aby druhý syn mal papiere? on prakticky ešte neexistuje! na matriku ísť sama nemôžem, lebo k tomu potrebujú aj rodný list a občiansky jeho otca. ako mám postupovať? prosím, poradte, je to súrne. už som zúfalá... čo robiť? kam sa obrátiť, ked som stále v šestonedelí? jeho otec sa od pôrodu neozval...
Ahojte mamičky.chem sa spytat ...som slobodna mamička 3detmi ,teraz som zvýsila výživne na deti ,keď mi zvýšia výživné dajme tomu dotých 200€ bude mi vychadzat hmotnu nudzu ,ked hmotna nudza je 140 osamelym rodicom,mala už daktora z Vás taky problem

@lea1333 ariesi Ti zle povedala, s menom dieťaťa otec musí súhlasiť, pôrodnica nevystavuje RL, len sa tam zapisujú záznamy pre matriku. RL Ti vystavuje matrika.. Nájdi si rodnú matriku v mieste, kde budeš rodiť a zavolaj tam.. Tam Ti to všetko vysvetlia...