Ako môžem získať dávku v hmotnej núdzi ako slobodná matka?
Som slobodná matka na rodičovskej dovolenke,výživné nemám, žijem u rodičov a mám občasnú brigádu. Možem mať nárok na dávku v hmotnej núdzi?
@plamienka555 unikla mi info, že písala, že otec dieťaťa zomrel. V tom prípade platí info o sirotskom. Musí si vybaviť ten. A ak má rodičovský aj sirotský, nárok na HN jej nevznikne.
@kalifka otec dieťaťa zomrel
Neviem poradiť, len ta chcem povzbudit, že to bude ked sa vratiš do roboty omnoho lepsie. Ja som tiež zostala sama na dcéru, bolo to velakrat velmi ťažké, ale dali sme to🙂 držim palce
No ale nikde nepíše konkrétne že zomrel, či? Možno som si nevšimla, ale ja som sa dočítala len to, že oňho prišli zo dňa na deň. To môže znamenať aj to, že sa jedného dňa zodvihol a odišiel od rodiny k milenke a nezaujíma sa napr.
Ak otec nieje uvedený v RL, nemusí sa s nikým súdiť a domáhať sa testov DNA, jednoducho sa to berie tak že otec nieje. Tým pádom nemusí žiadať od nikoho výživné čo sa týka posudzovania hmotnej núdze. Bola by posudzovaná sama s dieťaťom.
Autorka, čo je s otcom dieťaťa? To je zásadná informácia ak chceš poradiť.
Ak otec zomrel, tak sirotské a ak ste boli manzelia, tak aj vdovske. Hmotnú núdzu neviem, to sa chod spytat ma urad a plus su rozne dalsie prispevky ako na byvanie a tak.
Ahoj. Rozumiem Ti, tiež som slobodná mamička. Žiaľ keď máš rodičovský príspevok nemáš nárok na dávku v hmotnej núdzi. Ako to už písali výživné na dieťa od otca dieťaťa pokiaľ máš určené súdom a neplatí tak exekútor, polícia a náhradné výživné.
@melanta Tak neviem...podľa mňa nie...lebo spomenula len 4 body...a to že je slobodná matka, býva u rodicov a poberá rodičovský príspevok...a že o výživné žiadať nevie....o sirotskom a ani smrti otca dieťaťa reč nebola...ona len napísala...že prišla zo dňa na deň o partnera...to nemusí byť hneď smrť...
Niektoré matky čo dokážete napísať druhej matke to je nechutné. Kiežby ste tak reagovali aj v iných príspevkoch, ktoré súvisia s tým kde všade idú vaše peniaze z daní 🤗
Lebo z tej hmotnej núdze , čo je inak ohromná suma, by chodila s kamoškami každý víkend do Dubaja na Mojitko však?
Keď majú moje peniaze , ktoré nikdy neuvidím niekam ísť , tak slobodným matkám.
Nikde som v tvojich príspevkoch nepostrehla, že otec dieťaťa zomrel. Ale ak je to tak, tak prečo nechceš požiadať o sirotské?
Najprv musíš vyriešiť výživné alebo teda sirotske. Ale keďže máš rodičovský príspevok tak na hmotnú núdzu nemáš nárok.
Ak by si RP nepoberala tak si môžeš zažiadat ale úrad bude chcieť aby si si najprv poriesila výživné pripadne to sirotske.
Nieco nesedi, rok neziadas o sirotske? Tak poziadaj a mas poriesene.
Autorka nikde nenapísala, že otec dieťaťa zomrel 🤔
Napísala že je slobodná matka a partner ich opustil....
Z čoho aspoň ja usudzujem, že nieje uvedený v kolónke otec
dufam ze slobodna matka co sem pise, zije u rodicov, co jej financne aj casovo pomahaju, takisto verim ze mamina pracuje a takisto verim ze ma na maleho DB aj Pridavok ci vyzivne. ,myslim ze to je dost penazi. Mamicka a ze sa ci postastilo, a ze si mala chut pracovat, a nepoberat Dv HN? ze? som na Teba hrda, ze nevyciciavas stat ani TVOJICH rodicov bez toho aby si robila....

@melanta Veď áno, ja to viem...ale tak čo jej poradiť...nech vypíše papiere, príde jej zamietnutie a tam dôvod - pravdepodobne to, nech si vyrieši výživné alebo sirotské...a bude to mať od úradničky na papieri a nie od ľudí na MK...ktorým môže ale nemusí veriť...chápeš pointu nie? 😉