icon

Ako môžen anonymne nahlásiť na sociálku rómsku rodinu?

29. jan 2022

Ahojte. Potrebujem poradiť ako nahlásiť anonymne na sociálku alebo čo by sa s tým dalo robiť.. Je to rómska rodina majú 6 detí najmladšie len niekoľko mesačné. Otec na polovičnom invalidnom dôchodku matka teraz na materskej. Žijú v dvoch izbách v osade (izba je silne slovo) ale je to murované. Deti špinavé vsivavé a majú veľa vynechanych hodín v škole.. Ešte tam žije s nimi aj čivava aby som nezabudla. Dá sa s tým niečo robiť?? Bude to sociálka vôbec riešiť?? Ďakujem za rady

Strana
z3
vanda323
29. jan 2022

Tak vieš to je také jedna baba povedala....trebalo si to viac asi overiť aj stou MUDr. Pred tým než si ju obvinila to teraz nemyslím vôbec v zlom prosím ťa neber to tak

vanda323
29. jan 2022

Tak vidíš problém je v Tom že ich majú veľa a nestíhajú ich výchovu nastaviť spravne.
Ja to.mojej svokre stále tvrdím ....
Môj manžel nevyrastal pri nich....

autor
29. jan 2022

@vanda323 viem to na 100% matka tých detí sa mi sama pochválila že za úplatok robí také veci

autor
29. jan 2022

@vanda323 tak to mal šťastie že pri nich nežil. V detskom domove by tie deti dostali viac záujmu viac lásky a viac výchovy..a prípravy do života
U nich je to len robiť deti a o iné sa nestarat. Maju civavu a s ňou chodia na prechádzky ale aby deti zobrali na prechádzku to som ešte nevidela 🤦‍♀️

vanda323
29. jan 2022

A má tabta Romka rada? Pretože my Rómovia máme inú mentaliku, a stretla som sa už stým že občas povedia niečo čo môže vyzerať inak napríklad môže byť na danú MUDr. Nahnevaná, môžem sa ťa opýtať ty si v akom vzťahu vlastne s tou rómskou rodinou? Si učiteľka?

lasoli
29. jan 2022

a namiesto tej rodiny,nahlas lekarku

popoluska139
30. jan 2022

A kde mas istotu ze v decaku im bude lepsie? Pozeras iba vela americkych filmov alebo mas osobne skúsenosť lebo uz aj to je v tejto dobe iba biznis a od cudzieho sa dieta nedocka nikdy takej lasky ako od matky a hlavne ked ich je tam 20 deti na jednu dospelu osobu. Rozmyslala si nad tym? Ked im chces pomoct pomoz im osobne inou cestou, nie pomstou za to co sa tebe nepaci lebo raz sa ti to moze vratit....

micusa2222
16. júl 2022

Ja by som si zistila adresu úradu sociálnych vecí a rodiny a všetko dala na papier. Napísala do P.S. ,že nechceš uvádzať svoje meno, aby si sa nedostala do problémov. Keď ich chceš riešiť, keď nie, nechaj to tak.

Strana
z3