icon

Ako nahlásiť zmenu účtu Sociálnej poisťovni?

27. okt 2025

Ahojte dnes som bola v slovenskej sporiteľni kde som si otvorila novy účet následne som bola vo VUB a ten starý som si zrušila ( dlhodobá nespokojnosť so sluzbami) na VUB mi chodila PNka plus tehotensky príspevok zaujíma ako nahlásiť sociálnej poisťovni zmenu cisla uctu? Keďže ten účet vo VÚB uz kvázi neexistuje a ďalšia dávka ktorá ma byt vyplatená v novembri potrebujem aby bola vyplatená na nový účet, keďže stary uz neexistuje.
Neviete ako postupovať?

anonym_c70483
28. okt 2025
ynned
28. okt 2025

@anonym_autor čo najskôr keďže je koniec mesiaca zajdi s tlačivom na sociálnu poisťovňu.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

Toto som ja osobne riešila minulý mesiac a tušim bolo tiež pred koncom mesiaca a pani vravela že už mi pride na nový účet a tak aj bolo.
Na sociálnej poisťovni som šla k dverám ktoré riešia nemocenské dávky. Všetko trvalo aj s čakaním nejakých 5 minút. Tlačivo samozrejme som mala dopredu vypísané.

ynned
28. okt 2025
@ynned

@anonym_autor čo najskôr keďže je koniec mesiaca zajdi s tlačivom na sociálnu poisťovňu.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

Toto som ja osobne riešila minulý mesiac a tušim bolo tiež pred koncom mesiaca a pani vravela že už mi pride na nový účet a tak aj bolo.
Na sociálnej poisťovni som šla k dverám ktoré riešia nemocenské dávky. Všetko trvalo aj s čakaním nejakých 5 minút. Tlačivo samozrejme som mala dopredu vypísané.

Ak by si to nestihla a oni by to odosielali na neexistujúci účet. Príde ti pn šekom na trvalé bydlisko

lilinka88
28. okt 2025

Ak máš vychádzky, v ich čase choď na SP, dajú ti tlačivo na zmenu účtu, len povedz,že chceš aj na tehotenské, nielen PN, vypíšeš a hneď odovzdáš.
Ak nemáš vychádzky, stiahni zo stránky SP - zmena miesta výplaty, opätovné vyplatenie,.. vypíš a po niekom pošli do SP

ynned
28. okt 2025
@lilinka88

Ak máš vychádzky, v ich čase choď na SP, dajú ti tlačivo na zmenu účtu, len povedz,že chceš aj na tehotenské, nielen PN, vypíšeš a hneď odovzdáš.
Ak nemáš vychádzky, stiahni zo stránky SP - zmena miesta výplaty, opätovné vyplatenie,.. vypíš a po niekom pošli do SP

@lilinka88 pn, materska, tehotenske.... Všetko je na jednom tlačive netreba pýtať nič na viac.
Ako pišem vyššie riešila som to nedávno a som na PN a tiež poberam tehotenské
Tlačivo je jedno tam si to zaškrtne obe davky. Link na tlačivo vyššie v mojej odpovedi.

lilinka88
28. okt 2025
@ynned

@lilinka88 pn, materska, tehotenske.... Všetko je na jednom tlačive netreba pýtať nič na viac.
Ako pišem vyššie riešila som to nedávno a som na PN a tiež poberam tehotenské
Tlačivo je jedno tam si to zaškrtne obe davky. Link na tlačivo vyššie v mojej odpovedi.

@ynned pre nahlásenie účtu pre ePN je aj iné tlačivo, ktoré slúži iba pre ePN, preto píšem, aby pýtala to pre všetky dávky.

anonym_91b668
28. okt 2025

zaujímavé,že s dôchodkom robia strašné orácie a trvá to 3 mesiace...a toto je hneď