icon

Ako podať mesačný výkaz do zdravotnej poisťovne?

31. okt 2025

Ahojte,
zamestnanec cudzinec si neskôr vybavil orihlášku v zdravotke a ešte čaká na kartičku a ident. číslo
Ako podať mesačný výkaz do ZP?
Bez neho a potom podať opravný výkaz + ho prihlásiť
Alebo aj s ním ale vykáže mi chybu a dodatočne podám opravný výkaz + ho prihlásim s ident. číslom, ktoré mu pridelili?
V SP je podaný výkaz

Ďakujem

lauruska_sumienka
31. okt 2025

skus volat do poistovne nech ti oni rovno povedia ako to treba, aby to bolo v poriadku

lenka_da
31. okt 2025

@anonym_autor tak ale slovenské rodné číslo už pridelené musí mať, inak by nemohol pracovať. Ja by som podala mesačný výkaz, kde by som ho zahrnula. Síce bude pár dní svietiť chyba, ale keď spracujú jeho prihlášku, mal by aj mesačný výkaz zmeniť status na spracovaný.

anonym_c544c1
31. okt 2025
@lenka_da

@anonym_autor tak ale slovenské rodné číslo už pridelené musí mať, inak by nemohol pracovať. Ja by som podala mesačný výkaz, kde by som ho zahrnula. Síce bude pár dní svietiť chyba, ale keď spracujú jeho prihlášku, mal by aj mesačný výkaz zmeniť status na spracovaný.

@lenka_da vobec nemus mat pridelene rodne cislo. To prideluje cudzinecka policia ak poziada o pobyt a on pobyt na to aby mohol pracovat mat nemusi. Staci BIC cislo pridelene od UDZS

anonym_c544c1
31. okt 2025

A BIC nie je citlivy udaj takze ako ekonomovi by ti go mohla zp poskytnut kec tam zavolas ze potrebujes prihlasit zamestnanca.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@anonym_c544c1

@lenka_da vobec nemus mat pridelene rodne cislo. To prideluje cudzinecka policia ak poziada o pobyt a on pobyt na to aby mohol pracovat mat nemusi. Staci BIC cislo pridelene od UDZS

@anonym_c544c1 a ten pobyt je podmienka? Lebo niečo som čítala ba nete, že po troch mesiacoch treba požiadať o pobyt cez cudzineckú políciu...je to nevyhnutné či ako?

anonym_c544c1
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@anonym_c544c1 a ten pobyt je podmienka? Lebo niečo som čítala ba nete, že po troch mesiacoch treba požiadať o pobyt cez cudzineckú políciu...je to nevyhnutné či ako?

@anonym_d804c2 to zas neviem ako je to s opravnenim pracovat bez pobytu. Ci je na to limit…netusim

terry658
31. okt 2025

@anonym_autor dávaj pozor či zarobí aspoň minimálnu mzdu za mesiac inak na ZP netreba prihlasovať.
Ak áno, tak normálne použi rodné číslo z prihlášky na sociálnu poisťovňu a nezabudni prerobiť daň! A poslať výkaz.

anonym_d804c2
31. okt 2025

A je to v poriadku, keď nemá minimálnu mzdu a teda nebude prihlásený do zdravotký? Tiež niečo podobné v práci riešim... Akú daň prerobiť myslíš?

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

A je to v poriadku, keď nemá minimálnu mzdu a teda nebude prihlásený do zdravotký? Tiež niečo podobné v práci riešim... Akú daň prerobiť myslíš?

@anonym_d804c2 keď nemá minimálnu mzdu tak sa na zdravotné poistenie neprihlasuje. Prosto musí mať v danom mesiac aspoň tých 816 eur či koľko je tá minimálka.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@anonym_d804c2 keď nemá minimálnu mzdu tak sa na zdravotné poistenie neprihlasuje. Prosto musí mať v danom mesiac aspoň tých 816 eur či koľko je tá minimálka.

@terry658 áno, toto chápem. Ale je to akože v súlade so zákonom, že z toho nebude problém? Keď je to Čech a na poistenie v Čechách...

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@terry658 áno, toto chápem. Ale je to akože v súlade so zákonom, že z toho nebude problém? Keď je to Čech a na poistenie v Čechách...

@anonym_d804c2 počkaj ak je to Čech, tak má hlavný príjem v Čechách? Lebo ak áno tak ho treba prihlásiť v Cechach do sicalky a aj zdravotky.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@anonym_d804c2 počkaj ak je to Čech, tak má hlavný príjem v Čechách? Lebo ak áno tak ho treba prihlásiť v Cechach do sicalky a aj zdravotky.

@terry658 no on má v Čechách otvorenú živnosť... Ja som ho prihlásila na sk do sociálky a do zdravotký nie, keďže je u nás na kratší pracovný čas 20 hodín mesačne a teda nedosahuje minimálku.

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@terry658 no on má v Čechách otvorenú živnosť... Ja som ho prihlásila na sk do sociálky a do zdravotký nie, keďže je u nás na kratší pracovný čas 20 hodín mesačne a teda nedosahuje minimálku.

@anonym_d804c2 tak si uavolaj či si ho nemala prihlásiť do čiech aj do sociálka a aj zdravotky.

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@anonym_d804c2 my máme jedného takého na čiastočný úväzok a musíme za neho odvádzať do Čiech aj socialku a aj zdravotku.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@anonym_d804c2 my máme jedného takého na čiastočný úväzok a musíme za neho odvádzať do Čiech aj socialku a aj zdravotku.

@terry658 a ten vas ma tiež v Čechách živnosť? No to ma ani nenapadlo si volať do Čiech, boka som v tom, že keď ma tam živnosť, že tam si on platí odvody... A my tu teda tu sociálku.. a nejaký prechodný pobyt na cudzineckej polícii ste neriešili?

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@terry658 a vtbidvadzate zaňho zdravotnú a sociálku v Čechách a sociálku na svk?

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@terry658 a vtbidvadzate zaňho zdravotnú a sociálku v Čechách a sociálku na svk?

@anonym_d804c2 nie aj sociálnu aj zdravotnu odvadzame do Čiech. My sme to tiež nevedeli. Len nám po roku a pol zavolali z Čiech, že to máme opraviť a doplatiť za ten rok. A u nás na socialke sme všetko museli zrušiť.
Tak radšej si zavolaj do Českej správy socialního zabezpečení, či ho nie je potrebné nahlásiť u nich.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@anonym_d804c2 nie aj sociálnu aj zdravotnu odvadzame do Čiech. My sme to tiež nevedeli. Len nám po roku a pol zavolali z Čiech, že to máme opraviť a doplatiť za ten rok. A u nás na socialke sme všetko museli zrušiť.
Tak radšej si zavolaj do Českej správy socialního zabezpečení, či ho nie je potrebné nahlásiť u nich.

@terry658 no tak to je super. To som netušila... A zo sociálky na svk vám potom vrátili peniaze, či nie? No hlavne, aby to nebolo na nejakú pokutu...dik za radu...

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@terry658 no tak to je super. To som netušila... A zo sociálky na svk vám potom vrátili peniaze, či nie? No hlavne, aby to nebolo na nejakú pokutu...dik za radu...

@anonym_d804c2 áno vrátili. Prihláška sa zrušila, mesačné vykazy opravili.

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@anonym_d804c2 pokuty sa neboj. Ak pošleš s chybou je to ok. Horšie ak by si neposlala vôbec.

anonym_d804c2
31. okt 2025
@terry658

@anonym_d804c2 pokuty sa neboj. Ak pošleš s chybou je to ok. Horšie ak by si neposlala vôbec.

@terry658 ďakujem. V tomto mi nemal kto poradiť, šéf ho chcel silou mocou zamestnať a poriadne ani nevieme ako,keď je na skrátený úväzok...

terry658
31. okt 2025
@anonym_d804c2

@terry658 ďakujem. V tomto mi nemal kto poradiť, šéf ho chcel silou mocou zamestnať a poriadne ani nevieme ako,keď je na skrátený úväzok...

@anonym_d804c2 skús to v pondelok obvolať. Nech to máš dobre a nemusiš to o rok všetko opravovať.