Ako podať podnet na kontrolu počas PN?
Ahojte, dá sa niekde podať podnet? Neviem nájsť žiaden kontakt ani elektronické podanie.
Da sa podat, na socialnej poistovni, odkial praceneschopny pobera davku. Kontroluju dodrziavanie liecebneho rezimu a cas vychadzok.
Najdi si na internete mail na konkretnu pobocku SP, su povinni myslim do 3 dni vykonat kontrolu.
@petrastrbanikova normálneho človeka by také niečo ani nenapadlo ale komu niet rady...
@zzzzza nikdy nevies čo sa môže stať tebe. Nechápem ľudí ktorí majú za potrebu udávať druhých.
Neboj na každého dôjde mráz . Ser na to . Nevieš kedy budeš ty PN a nestihneš sa vrátiť včas z vychádzky stane sa ti to 2/3x a just ti sused pošlete kontrolu . Ži si svoj život a na druhých ser. Poznám niekoho kto je rok PN doteraz žiadna kontrola . Vychádzky nedodržuje ešte chodí na fušku . Ale však raz kontrola dôjde no .
@petrastrbanikova Je to využívanie veci, keď to bude každý obchádzať, nebudeme sa mať dobre. Každý normálny na pn sedí doma. Ak nesedí, nemá čo robiť na pn. Úplne jednoduché a iba ľudia bez chrbtovej kosti môžu obhajovať ďalšie odrbavanie systému.
@mimka1402 áno ja to chápem mne to nemusíš vysvetľovať a jasne že každý na PN ísť ani nemoze. Lenže si zober čo všetko sa nemoze a robí sa ako zdiera štát ľudí a nič z tým neurobíme . Tým že ho uda nič sa nezmení ani chlieb nebude lacnejší.
@petrastrbanikova Nevravím, že ten čo to rieši je o niečo lepší, ale chápem tú frustráciu. Sama som bola na pn som sa ani nehla z bytu, psychické problémy, kde by mi pomohli prechádzky bez dĺžok. Ale potom som mala kolegyňu, ktorá z toho mala holubnik, naozaj dovolenky počas pn... Takže rozumiem, že človek sa naštve, keď to vidí pravidelne, že niekto to využíva a žije si lepší život...
@mimka1402 tak ja som bola nedavno pn po dlhej dobe. z domu som sa nepohla ani na krok a aj to som mala stres ze co ak zaspim a nebudem pocut ale teda je mi uplne jedno co kto robi v tomto smere. udavanie za mna nie je spravna cesta z viacerych dovodov.
@pralinka25 Samozrejme, aj ja som mala rovnaké obavy, vravím. Nesúhlasím s udavaním. Ale pre mňa obe správania sú rovnako mimo môjho zmyslu.
Samozrejme že môžeš dať podnet na kontrolu a SP takéto oznámia akceptuje a následne kontroly robí....Stačí ak napíšeš e-mail na príslušnú pobočku a napíšeš meno daného človeka, najlepšie s adresou keďže môže mať viac menovcov....
@iv007 som zvedavá, či tento údaj, čo si sem pridala je pravdivý. Máš k tomu nejaký dôkaz?
"krajina kde tolko marodia ako na SVK, v priemere 60 dni do roka kazdy clovek."
@iv007 tak tam píšu, že priemerná PN trvala 45 dní. Nie že 60 dní do roka každý človek v SR maródi. To je teda DOSŤ veľký rozdiel.
Píšu tam, ze za sledované obdobie bolo PN (po prepočte 453 tisíc/3,017 mil.) cca 15% poistencov. Nie všetci.
vsetky tu po autorovi idete ako po bonzakovi a co ked je to zamestnavatel a pracovnik si chodi kade tade. preco by mu mali vyplacat PN, ked sa ulieva z prace
@lauruska_sumienka skôr si myslím ze unudeny bonzak... Ktorý raz tiež bude chorý a potom...
@zzzzza karma je zdarma, ked chce niekoho nahlasit tak nech. ale drviva vacsina nahlaseni je zo strany zamestnavatela-nikto z nich nemieni platit lenivej vsi

Nemal/nemala by sa starať do druhých aby sa ti to raz nevrátilo