Ako podať podnet na kontrolu počas PN?
Ahojte, dá sa niekde podať podnet? Neviem nájsť žiaden kontakt ani elektronické podanie.
Nie. A ak daš osobne, emailom, nebudu sa tym zaoberať.
Da sa podat, na socialnej poistovni, odkial praceneschopny pobera davku. Kontroluju dodrziavanie liecebneho rezimu a cas vychadzok.
a to uz preco?
Najdi si na internete mail na konkretnu pobocku SP, su povinni myslim do 3 dni vykonat kontrolu.
@thunderdome Len aby si to nebola ty, na koho pošle kontrolu. 🙂
@petrastrbanikova normálneho človeka by také niečo ani nenapadlo ale komu niet rady...
@thunderdome niekedy karma funguje rychlo, preco robit ludom zle?
@zzzzza nikdy nevies čo sa môže stať tebe. Nechápem ľudí ktorí majú za potrebu udávať druhých.
nuz udavaci tu boli vzdy. toto nevyhynie nikdy
@thunderdome na dobre. vsak som tu furt
@pralinka25 uboziaci frustrovani
Neboj na každého dôjde mráz . Ser na to . Nevieš kedy budeš ty PN a nestihneš sa vrátiť včas z vychádzky stane sa ti to 2/3x a just ti sused pošlete kontrolu . Ži si svoj život a na druhých ser. Poznám niekoho kto je rok PN doteraz žiadna kontrola . Vychádzky nedodržuje ešte chodí na fušku . Ale však raz kontrola dôjde no .
@petrastrbanikova Je to využívanie veci, keď to bude každý obchádzať, nebudeme sa mať dobre. Každý normálny na pn sedí doma. Ak nesedí, nemá čo robiť na pn. Úplne jednoduché a iba ľudia bez chrbtovej kosti môžu obhajovať ďalšie odrbavanie systému.
@mimka1402 áno ja to chápem mne to nemusíš vysvetľovať a jasne že každý na PN ísť ani nemoze. Lenže si zober čo všetko sa nemoze a robí sa ako zdiera štát ľudí a nič z tým neurobíme . Tým že ho uda nič sa nezmení ani chlieb nebude lacnejší.
@petrastrbanikova Nevravím, že ten čo to rieši je o niečo lepší, ale chápem tú frustráciu. Sama som bola na pn som sa ani nehla z bytu, psychické problémy, kde by mi pomohli prechádzky bez dĺžok. Ale potom som mala kolegyňu, ktorá z toho mala holubnik, naozaj dovolenky počas pn... Takže rozumiem, že človek sa naštve, keď to vidí pravidelne, že niekto to využíva a žije si lepší život...
@mimka1402 tak ja som bola nedavno pn po dlhej dobe. z domu som sa nepohla ani na krok a aj to som mala stres ze co ak zaspim a nebudem pocut ale teda je mi uplne jedno co kto robi v tomto smere. udavanie za mna nie je spravna cesta z viacerych dovodov.
@pralinka25 Samozrejme, aj ja som mala rovnaké obavy, vravím. Nesúhlasím s udavaním. Ale pre mňa obe správania sú rovnako mimo môjho zmyslu.
Samozrejme že môžeš dať podnet na kontrolu a SP takéto oznámia akceptuje a následne kontroly robí....Stačí ak napíšeš e-mail na príslušnú pobočku a napíšeš meno daného človeka, najlepšie s adresou keďže môže mať viac menovcov....
@iv007 som zvedavá, či tento údaj, čo si sem pridala je pravdivý. Máš k tomu nejaký dôkaz?
"krajina kde tolko marodia ako na SVK, v priemere 60 dni do roka kazdy clovek."
@zltalienka 53 dni na vychode.. odporucam precitat cely clanok
@iv007 tak tam píšu, že priemerná PN trvala 45 dní. Nie že 60 dní do roka každý človek v SR maródi. To je teda DOSŤ veľký rozdiel.
Píšu tam, ze za sledované obdobie bolo PN (po prepočte 453 tisíc/3,017 mil.) cca 15% poistencov. Nie všetci.
vsetky tu po autorovi idete ako po bonzakovi a co ked je to zamestnavatel a pracovnik si chodi kade tade. preco by mu mali vyplacat PN, ked sa ulieva z prace
@lauruska_sumienka skôr si myslím ze unudeny bonzak... Ktorý raz tiež bude chorý a potom...
@zzzzza karma je zdarma, ked chce niekoho nahlasit tak nech. ale drviva vacsina nahlaseni je zo strany zamestnavatela-nikto z nich nemieni platit lenivej vsi

Nemal/nemala by sa starať do druhých aby sa ti to raz nevrátilo