icon

Ako postupovať ak mi zamietli reklamáciu topánok?

dara76
23. feb 2011

Prosim Vas o radu, kam sa mozem este obratit, resp. co dalej podniknut????
Dna 16.12.2010 som synovi kupila snehulky - zimna vychadzkova obuv. Po case sa mu zacali odliepat suche zipsy. Vobec nedrzia. Pani vychovavatela v skole ma na to tiez upozornila a odporucila mi topanky reklamovat. Dna 10.2.2011 som ich vratila do predajne na reklamaciu. Dnes mi prisla odpoved, ze reklamacia sa zamieta, nakolko sa nejedna o vyrobnu vadu ale o nadmerne opotrebovanie. Co ma dost zarazilo. ☹ Syn ich nosil len do skoly (aby nemusel snurovat) ani nie mesiac. Viete mi niekto poradit. Nestali az tak vela - 16.60€ v akcii ale aj tak by mohli sluzit dlhsie. Dakujem za kazdu dobru radu.

ivanatim
12. apr 2016

@dara76 Pri takom lacnom produkte bude stat za to dat si tam radsej našiť iny suchy zips ako to posielat, reklamovat, vybavovat...benzin alebo postovne bude nakoniec porovnatelne vysoke, neviem ci stoji za to natahovat sa o nieco take. Boli inak niekedy tie snehule prané v pracke?

erika161
12. apr 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@dara76 byt tebou to neriesim dalej, vyjde ta to naozaj este viacej a napokon ti to nemusia ani tam uznat

dara76
autor
12. apr 2016

@erika161
@ivanatim moja otazka (diskusia) je z roku 2011 - peniaze mi vratili. Topanky neboli prane - nove topanky nie je dovod prat 😉

katka_26
24. apr 2016

@jarine ahoj, chcem sa spýtať tú zamietnutú reklamáciu si prebrala a potom si písala manažérovi? Či si to reklamovala znova? Tiež mám zamietnutú reklamáciu v CCC aj s odborným posudkom od ich znalca.

jarine
25. apr 2016

Ahoj, Katka. Reklamovala som, neuznali, dala som si urobit posudok od firmy Vipo. Necheli uznat ani posudok, vraj to je len tvrdenie proti tvrdeniu (ich posudok voci mojmu). Ale to nie je pravda. Prihovorila sa predavacka, ktora ma poznala. Ale ja som bola ochotna ist aj na sud. To su totiz ich praktiky, volala som s panom od Vipo, ten mi vysvetlil, ze ten ich znalec im pise posudky na mieru. Ze su to vsetko papierove vyrobky, cize nekvalitne. Vratili mi peniaze za topanky, aj poplatok, ktory som platila za posudok 50eur. V CCC uz nenakupujem, ked tak, do Deichmannu. Ten sice oznacil znalec tiez ako nekvalitny, ale aspon ti ihned vymenia topanky, nerobia problemy. Este musim napisat, ze tie cizmy, co som reklamovala, boli velmi pekne, hruba krasna koza s kozusinou, velmi teple, pohodlne, aj ked bol vysoky opatok. Proste cizmy mojich snov. O to viac ma to mrzi, mohla som sa tesit z krasnych ciziem, keby si firma CCC robila robotu ako ma.

jarine
25. apr 2016

Vlastne kupila som tam este dcere cizmy na uplynulu zimu a chybaaa... 25 eur sice nie je az tak vela, ale po dvoch mesiacoch boli nepouzitelne, sli do kosa. Tenka podrazka. ZIal nikde inde nemali a nemozem dat 50eur dietatu za cizmy. Takze radsej pojdem do Tesca, aj tam sa da lepsie pochodit, ako v CCC.

thinka001
25. apr 2016

Marnost no kde nakupovat kde vsade nekvalitny tovar, reklamacie neuznavaju Exisport,Deichman,CCC, J.Garfield,Bata 😒 ..ostava mi uz len Tesco,cinsky,partizan.obuv..

efik8
9. máj 2016

Ahojte mne tiež dnes zamietli reklamáciu trekovej obuvi za 121eur, pod snurkou sa vydrala membrana a je tam natrhnutá, čo dalej robiť??? všimla som si to len náhodkou, ma drbnee že toľko penazí vyhodených zbytočne ☹ 😢

natalym
9. máj 2016

@efik8 Však podľa zákona, nie je možné zamietnuť reklamáciu, len so znaleckým posudkom, pokiaľ je reklamácia daná do roka. Či ?

efik8
9. máj 2016

@natalym šak ževraj to bolo posielané znalkyni do ČR.

natalym
9. máj 2016

@efik8 A ten posudok máš? A ČR?

efik8
9. máj 2016

ešte som nebola po to lebo som v práci, áno do česka a je to intersport ja neviem co mám robiť či im nadať či sa vyhrážať a myslím, že tú obuv mám viac ako 1rok ☹

natalym
9. máj 2016

@efik8 Ten posudok, treba ísť zobrať a opýtala by som sa na SOI či platí posudok z ČR........
Ak to máš viac ako rok, tak Ti to môžu zamietnuť. Opraviť sa to nedá? A čo udali dôvod, že čo?

efik8
9. máj 2016

ja nwm presne lebo mi prisla len sms, ale som naka nahnevaná.....a ešte sa chcem spýtať od 9.4. do 9.5. je 31dní a reklamácia sa má vybaviť do 30dní či??? 😢

natalym
9. máj 2016

@efik8 Veru do 30 dní. Skús sa nejako dohodnúť, veď to nie je možné, dosť drahé topánky a mali by čosi vydržať.

efik8
9. máj 2016

@natalym šak práve pre toto.... a tak ak sa nedohodnem tak to skúsim cez SOI ☹ vdaka moc

natalym
9. máj 2016

@efik8 Nemáš za čo. Skús.

katka_26
9. máj 2016

@efik8 skus zavolat na ochranu spotrebitela, tam ti poradia, co dalej

arretha
21. máj 2016

www.john-garfield.com – nekvalitne topanky, ktore nevyreklamujete
pridavam sa ku nemalemu mnozstvu zakaznikov, ktori mali tu smolu, ze nakupili v tejto firme topanky. Nie som prva a ani posledna, ktorej sa po cca mesiaci prejavila chyba. V mojom pripade to bol zadrhavajuci sa zips. Kedze som si nebola vedoma neadekvatneho zaobchadzania, tak som sla cizmy vyreklamovat. Na predajni sa uz rozculovala ina zakaznicka, ktora reklamovala topanky 3 krat... mala tu smolu, ze sa jej chyba zopakovala vzdy na inej topanke... tato fima si dava dokladne zalezat na tom, aby sa reklamacny proces tahal zakonnych 30 dni. To iste bolo aj v mojom pripade. Nedali si namahu mi zatelefonovat, ale v 30 den mi prisiel listok z posty, ze tam mam list. No a v liste pisane, ze reklamacia je neuznana. Tak som sla s cizmami ku obuvnikovi, nech mi ich opravi. A ten vravi – ak vam ich opravim, tak ako keby som vas okradol – chyba sa zopakuje, lebo su cizmy krivo site na troch miestach. Ajhla!! Takze nie, ze moja chyba, ale VYROBNA chyba! Naozaj – pas kozenky pod zipsom bol na jednom mieste siroky pol centimetra, na druhom mieste 2 centimetre.... Tak som to sla reklamovat znovu a co asi? Neuspela som! Posudok totizto J. Garfieldu robi firma Unicer, ktora mala davnejsie spor s inym zakaznikom, ktory im dokazal, ze su prepojeni, takze kvoli konfliktu zaujmov si dali zalezat na tom, aby sa uz nedalo dokazat prepojenie – vymenili mena vo vedeni (adresu ale nie, hm...). Takze, vykrucaju sa ako sa da, su absolutne neprozakaznicki, predavaju nekvalitu bez najmensej ochoty si to uznat a zakaznikovi nahradit SKODU, ktoru mu takto sposobia. O arogantnom pristupe predavcky menom Matejcikova, ktora arogantne tvrdila, ze cizmy vidi, ze su site rovno ani nevraviac.... Takze, ak mate zbytocne vela penazi, casu, pevne nervy a tesite sa, ked vam neuznaju opravenenu reklamaciu – hor sa nakupovat do John – Garfield!!!

katka_26
23. máj 2016

@arretha skús zavolať na ochranu spotrebiteľa, tam ti poradia,ako máš postupovať ďalej.

charlotte911
22. júl 2016

Ing. Hana Szabová, znalec, na ktorú tu dal niekto kontakt pracuje pre CCC, Rekservis Partizánske, na CCC je už veľa kritiky, ja som reklamovala 12 ročnej dcérke topánky, ktoré nosula len do školy, na autobus 2min. cesty a do školy to isté, škola pri autobusovej stanici, za dva mesiace nosenia, čo podotknem, že ich nenosila denno-denne a na behanie po vonku s kamoškami už vôbec, sa jej začali dreť päty vo vnútri. Reklamáciu ako vždy CCC so znalcom pani Ing, Szabovou uznané nebolo, predavačka mi povedala, že dcéra má asi na päte vysunutú špicatú kosť a je čaptavá. Dcéra vysunuté špicaté kosti na päte nemá a nemá ani ploché nohy, ani nečapce, je športovkyňa a venuje sa od 6 rokov plávaniu, predavačka ju v živote ani nevidela. Už v živote v CCC nenakúpim a to ešte čakám na vyjadrenie reklamácie manželových koženných topánok za 69e, lebo sa mu začala odlepovať podrážka, nosené dva aj pol mesiaca, aj to len ked ideme do mesta alebo niekam, do práce nosí staršie. Pochybujem, že to uznajú, veľa ľudí sa na nich sťažuje, nechcú uznávať reklamácie, takže asi tá znalkyňa naozaj pracuje pre CCC a nie pre ľudí a ešte podotknem, že 24 ročný syn si bol reklamovať tenisky v inej predajni, lebo sa mu po asi pol roku nosenia začala drať tiež päta vo vnútri a reklamáciu vybavili do 30 dní a vrátili mu peniaze a presne tá istá vada ako teraz u dcérky

gastanka32
22. júl 2016

@charlotte911 pekne, urobia vsetko pre to len aby nemuseli reklamaciu uznat. Je to nepekne od nich. Nastastie ja som este u nich nemusela nic reklamovat a to mam od nich dost topanok. No dufam ze to nezakriknem 🙂

elenkataki1
8. sep 2016

V ccc mi uznali náhodou-uplne bez problémov, ja už topánky prakticky len tam..v deichmane sme museli ísť už cez poistenie ochrany práv-cez DAS- cez nich sme aj reklamáciu sedačky vysúdili

szaboova429
3. okt 2016

Dobry den prosim o pomoc dnes som dostala od sportdirect reklamacku ze mi zamietly kopacky odlepila sa nam prava predna topanka ale vydno ze nie umiselne normalne odlepene,a bolo kupovane v marci vydno hej ze dost pouzite ale ved su to kopacky neviem ako mam postupovat prosim neake rady dakujem pekne

mirkine
6. okt 2016

Prosim vás, neviete mi poradiť či toto je možne reklamovať? Na tom je ten pliešok čo sa zatahuju topanky suchým zipsom

anett9
30. okt 2016

nečítala som celú diskusiu ale reklamoval niekto aj v Sportisime? Pred necelým rokom sme kúpili cez net univerzálnu vysokú trekingovú outdoorová obuv Loap Congo ideálnu na turistiku.,bola používaná sporadicky minulú jeseň a túto jar, nepraná len čistená vlhčenou a suchou handričkou a časti z kože na topánke popraskali na oboch stranách/bokoch popri podrážke, na dvoch miestach sa pod prasklinou úplne oddelila vrchná časť od podrážky. Som sklamaná kedže ide o trekovú obuv ,ktorá má niečo vydržať a to nebola používaná do vody, do snehu ani po nejakých skalách sa nenosila. Chystám sa budúci týždeň ich reklamovať, zatiaľ som nečítala nikde či nemajú problém z reklamáciami a ich neuznaním

katka22a11
5. dec 2016

Ahojte...viete mi niekto povedať,kolko stojí posúdenie reklamacie? Kúpila som dcére čižmy Loap a na jednej zvnútra sa vydala päta po pár obutiach.reklamaciu zamietli a ja neviem či sa oplatí to vôbec posielať.stali 23 euro.poradte ,ak máte niektorá s tým skúsenosti...Ďakujem Katarína

charlotte911
5. dec 2016

@katka22a11 ahoj, neplatila som posudok, tak neviem asi kolko, ale prečítaj si príspevok vyššie od jarine, ona tam píše, že ju to stálo 50e, ale ak to vyhráš, tak ti to vrátia.

danuska8787
24. jan 2017

Ahojte, rovnako aj ja mám zlú skúsenosť s predajňou Baťa.. v novembri som si tam kúpila cizmy, stali ma 89,90 po zľave, žiaľ začiatkom januára som ich bola reklamovať, nakoľko mi praskli vzadu nad pätou ako by povolilo presitie.. keď som si to všimla skontrolovala som aj druhú topánku tá bola rovnako potrhana ale len zvnútra.. predavacka na mňa pozerala akokeby som si to zvonku vypárala sama a zvnutra dotrhala... dnes mi prišla sms, že mi reklamáciu neuznali.. prosim vás o radu ako mám postupovať ďalej?

slivkovaterezka
28. júl 2017

Ahojte, my máme rovnaký problem s topánkami. Kupili sme na svadbu bugatti topánky za 89,95€. Po prvom obutí ostala koža dokrčená ošúchaná. Išli sme s tým na predajňu že vyzerajú hrozne. Aj keď viem že kožené topánky trocha povolia ale toto je extrem. Pani povedala ze si mame kupit od nich krem ze tým máme kozu ostertit.Posluchli sme a topanky ošetrili. Boli pekne leskle, tak sme ich dali do krabici a o 8 mes. ked sme ich vybrali na ďalšiu svadbu a manžel ich obul a prešiel par metrov topanky boli opat škaredé . Ale tak ze oni vyzeraju akoby ich nosil moj dedo už. Proste vyzeraju hrozne. Reklamaciu nam zamietli v Humanicu ze vada nie je sposobená chybou výrobku ale opotrebovanostou kedze sme ju zakupili pred vyše 12 mes. Popritom podrazka je ako nová lebo ich mal manzel 2 x obute a uz sa ich hanbi nosit k obleku lebo vyzeraju ako od žobraka. A reklamaciu mi vybavila ta ista pani ktorá nam ich predavala, ktorý nam predavala krem pred 3/4 rokom a ktorá zapisovala reklamaciu a tvrdila, ze to musi poslať na posudenie lebo ona to nevie posudiť. A zrazu príde list s topankami a ona podpisana. Natukam ju na FB a je to taaa istaa pani. Uplne ma to vytocilo, lebo clovek si nekupuje taketo topanky na kazdu prilezitost nove. A nezarabame tak aby sme si mohli 90€ topanky kupovat na 1 prílezitost. Posielam aj foto ked boli nove aj po 2 obutiach.