Ako postupovať pri dodatočne upravenom splnomocnení?
Mam taku otazku,
viem ze uz sa s tym neda nic robit,
Ani nechcem,
ale pytam sa skor do buducna, ak by som sa hocikde stretla s takymito praktikami ako postupovat.
V minulosti som podpisala splnomocnenie pravnickej osobe,
ale ked mi odovzdali to splnomocnenie podpisane uz aj tym pravnikom boli tam dotlacene este dalsie veci,
V skratke ze tento pravnik moze poverit niekoho dalsieho (nemam to teraz pred sebou tak parafrazujem) alebo splnomocnit dalsiu osobu ktora moze tiez spracuvavat veci, os. udaje, pristup k veciam ku ktorym som dala suhlas jemu, vo veci v ktorej ma mal akoze zastupovat.
Ale ja som si 100% ista ze toto tam pred tym nebolo lebo viem ze pred tym boli na tom papieri mozno 3 vety a ked sa mi to dostalo do ruk uz bol popisany tri stvrte papiera.
Takze viem ze tam boli dotlacene dalsie odseky.
Ja som si to vsimla aj vtedy, ale riesila som rozvod a bola som z toho dost psychicky vycerpana, neriesila som.
Ale teraz som si prechadzala starymi papiermi v sanonoch a preslo mi to rukami a tak ma len napadlo ci by som nemala poslat zrusenie toho splnomocnenia? Ma to vyznam po rokoch?
Je toto bezna prax?
Ja nechcem byť za múdru, ale nie je to už falšovanie listiny? Čokoľvek podpísané, alebo notárom schválené, alebo akákoľvek zmluva by mala byť minimalne v dvoch vyhotoveniach. Jednu si nechávaš ty a jednu má druha osoba. Ak sú tam akékoľvek nezhody v textoch, tak to je podľa mňa dosť vážna vec.
@stanulienkat splnomocnenie sa podpisuje pred notárom a notár to osvedčí. celkom si neviem predstaviť ako sa tam dajú len tak dopísať vety...
Ako to, že nemáš kópiu? hneď pri podpise si predsa jeden dokument nechávaš ty a jeden druhá strana.
Podľa mňa, na to splnomocnenie právnik dopísal koncipienta (resp. ineho svojho zástupcu). Aspon tak to z toho chápem. A my sme tiež davali plnomcenstvo a nemali sme ho pred notarom overene...
@nikaeli to bolo tak ze ja som to podpisala este ked tam nebol pravnikov podpis,
notar tam nebol,
hore bolo par riadkov, ze koho splnomocnujem,
ziadnu kopiu som vtedy nedostala,
az ked to potom podpisal pravnik, niekolko dni na to,
dostala som tu kopiu, co vlastne mam doteraz
no a tam to bolo bielych casriach papiera popisane tieto dalsie casti
@hipuska ano zrejme tak, nemam to momentalne presne pri sebe,
preto ma zaujimalo ze ci je toto bezna prax,
lebo ak ano tak do buducna ak by som sa s niecim takym stretla,
ci mozem povedat nie alebo to musim akceptovat,
pretoze mne sa to dostalo do ruk az ked to tam uz bolo dotlacene a podpisane ako hotova vec,
ako pisem, okolnosti byvaju rozne, a toto bolo to posledne co ma vtedy trapilo,
ale za normalnych okolnosti ja si davam na taketo veci pozor,
takisto aj v praci boli pre mna osobne udaje ostatnych absolutne nedotknutelne a velmi som dbala na to aby som dodrziavala zasady co sa GDPR a podobne tyka,
Takze viem ze nebolo to asi uplne tak ako malo byt
Tak to bola žiaľ chyba, takto sa to nerobí. Dokument sa podpisuje pred očami notára za prítomnosti oboch strán, on to hneď overí, opečiatkuje.. opýtaj sa v právnickej skupine tu na MK..
Ja som splnomocnila právnika uňho v kancli a hneď mi dal rovnakú kópiu. Takto už podľa mňa nikomu nedokážeš, že ťa oklamali..

ak nechceš aby mal niekto splnomocnenie, musíš ho zrušiť, áno ... ale mohlo zaniknúť aj tým, že už boli vykonané úkony na ktoré bolo splnomocnenie určené - to by ti vedel povedať právnik - skús tu v poradni ...