icon

Ako prebieha neplatený paragraf nad rámec?

28. nov 2025

Ahojte prosím vás situácia ma prinútila čerpať paragraf nad rámec čiže neplateny. Ako to prebieha? Prinesiem zamestnávateľovi potvrdenie od lekára? Idem s dcérou. Je to ospravedlnene ale neplatené alebo si musím ja ešte niekde doplatiť niečo? Mne povedala vedúca tak ze len donesiem papier zas kolegovi na to isté povedala ze musí sa ísť odhlásiť a prihlásiť do zdravotnej sociálnej atď. Na tu istú situáciu mame rôzne info od tej istej osoby 😃

anonym_0e3f0d
28. nov 2025

Je to neplatený deň, takže žiadna mzda, žiadne odvody. Za tento deň si treba doplatiť zdravotné poistenie.
Odporúčam preto radšej zobrať dovolenku.

autor
28. nov 2025
@anonym_0e3f0d

Je to neplatený deň, takže žiadna mzda, žiadne odvody. Za tento deň si treba doplatiť zdravotné poistenie.
Odporúčam preto radšej zobrať dovolenku.

@anonym_0e3f0d no už nemám práveže. Nahlásila som ze neprídem dnes ale možno dcéru nechá lekárka doma takže nakoniec z toho bude aspoň pár dňová Očr. Dnes má náhradu takže neviem ako to ta druha lekárka vyhodnotí. Naša lieky nedáva keď nemusí a nechá 2-3 dní doma a tým ze ide víkend tak by povedala podľa stavu prísť pondelok alebo ísť do školy, s tou druhou nemám skúsenosti

muchotrafka298
28. nov 2025

Nepytaj sa veducej. Pytaj sa v praci mzdarky, personalistky alebo niekoho, kto ma toto na starosti a pracuje s tym na dennej baze. Lebo ona nemusi mat kompletne info.

anonym_772dc6
28. nov 2025

@anonym_autor ciste teoreticky, vies, ze mas na seba 7 dni (respektive 7x8 hodin) a na dceru tak isto? Teda vycerpala si uz aj dcerine "pcka"?