icon

Ako prebiehajú kontroly počas práceneschopnosti?

28. apr 2026

Prosim vas je tu niekto kto robi na socialke? Strasne by ma zaujimalo ze ako funguju tie kontroly pocas pn. Ked maju pracovnu dobu napr 7-15 a niekomu pride kontrola o 18.. alebo raz som citala ze jednej prisli o 21.. to ich musi niekto nahlasit? Alebo ako to je kedze je to mimo pracovnej doby ich a takisto vikend? Dakujem😀

lasona
29. apr 2026
@anonym_70d3a7

@sendy1977 tehotnej ti ani neprídu.

@anonym_70d3a7 to nie je pravda, chodia aj k tehotnym

anonym_08e3a3
29. apr 2026

a ako chodia na kontroly, ak niekto ma udanu adresu pobytu napr. v madarsku alebo v cechach?

anonym_f081cd
29. apr 2026

Mna pocas tehotenstva skontrolovat neprisli. Bola som PN cele tehotenstvo.

anonym_e6e4e3
29. apr 2026
@anonym_d83381

Ženy ale tak napr ja som tehotná, tlak mam vysoký, zle mi je ako nikdy a spala by som prisaham 20 hodín denne. Vecer pravidelne zaspim v spálni pri telke okolo 20:00. Dvere do spálne mam zatvorené a nemám šancu počuť zvoncek. Muž chodí pracovne do zahraničia a inak žijem sama. Co v takom prípade ze fakt spím a nepočujem ten zvoncek ?

@anonym_d83381 u nas by sa nedozvonili lebo vratnik nemame a zvonceky nefunguju v celom dome a aj tak by museli cakat kym pridem zo 4poschodia pesi sme dom bez vytahu

januska12323
29. apr 2026

Tehotnej Zuze z Očovej neprišli ani raz tak neprídu ani tehotnej Katke z Revúcej? Tehotenská PN neexistuje, vždy je nejaká diagnóza a pracovníci sp ani netušia či si tehotná alebo máš zlomenú nohu. Mimo vychádzok máš byť na adrese zastihnutelna.

anonym_e8ec24
29. apr 2026
@anonym_cba46f

@anonym_e8ec24 tak robia, moju mamu vkuse nahlasovali a kazdy druhy den jej tak zvonili, ani raz ju nenacapali 😄

@anonym_cba46f inak to len sviňa môže nahlasovať. Normálny človek by toto nikdy neurobil. Nikdy som tomu nerozumela prečo ma niekto potrebu toto robiť. V takom prípade budú chodiť ako na klavír keďže to musia preveriť. Ale mamina je poctivá tak môžu jej aj na hlavu vyskočiť 😄

klotildabazarik
29. apr 2026
@anonym_d83381

Ženy ale tak napr ja som tehotná, tlak mam vysoký, zle mi je ako nikdy a spala by som prisaham 20 hodín denne. Vecer pravidelne zaspim v spálni pri telke okolo 20:00. Dvere do spálne mam zatvorené a nemám šancu počuť zvoncek. Muž chodí pracovne do zahraničia a inak žijem sama. Co v takom prípade ze fakt spím a nepočujem ten zvoncek ?

@anonym_d83381 tak ti zavolaju na telefón

anonym_cba46f
29. apr 2026
@anonym_e8ec24

@anonym_cba46f inak to len sviňa môže nahlasovať. Normálny človek by toto nikdy neurobil. Nikdy som tomu nerozumela prečo ma niekto potrebu toto robiť. V takom prípade budú chodiť ako na klavír keďže to musia preveriť. Ale mamina je poctivá tak môžu jej aj na hlavu vyskočiť 😄

@anonym_e8ec24 jasne nic tym nedocielili dotycni akurat obtazovali oracovnicky socialnej poistovne, ktore tam stale museli chodit

anonym_928855
29. apr 2026

@anonym_autor
Ja osobne som bol na PN tuším 10 mesiacov a nemal som kontrolu ani raz.
Ale suseda pravidelne a mala kontrolu hneď po skončení vychádzok,možno tri minúty po a zvonili pri bráne. Tak som sa ich ešte pýtal,že ako sa cítia a či sa nebojá,lebo ono sa vie v živote všetko vrátiť,aj to dobré,ale aj to zlé. Tak mi vtedy tvrdili,že oni nevedia s akou diagnózou je dotyčný na PN,ani odkedy dokedy a ani kedy má vychádzky. Tak neviem čo je na tom pravdy. 🤔

sisa_s
29. apr 2026
@anonym_928855

@anonym_autor
Ale suseda pravidelne a mala kontrolu hneď po skončení vychádzok,možno tri minúty po a zvonili pri bráne. Tak som sa ich ešte pýtal,že ako sa cítia a či sa nebojá,lebo ono sa vie v živote všetko vrátiť,aj to dobré,ale aj to zlé. Tak mi vtedy tvrdili,že oni nevedia s akou diagnózou je dotyčný na PN,ani odkedy dokedy a ani kedy má vychádzky. Tak neviem čo je na tom pravdy. 🤔

@anonym_928855 robia si svoju pracu, co sa im ma zle v zivote vratit? 😀 😀

skeblicka777
29. apr 2026
@klotildabazarik

@anonym_928855 určite vedia, kedy majú ľudia vychádzky, hlavne teraz v elektronickej dobe, veď sa to vypisuje ne ePN, videla som to, ako to moja dr píše.
@klotildabazarik aj reálne volajú na mobil? Tiež som PN, vychádzky dodržiavam, ale bývam ráno sama doma a teda si ľúbim pospať 🫣😬, tak sa môže stať, že v prípade, že prídu ráno, tak nemusím počuť zvonček

klotildabazarik
29. apr 2026
@skeblicka777

@anonym_928855 určite vedia, kedy majú ľudia vychádzky, hlavne teraz v elektronickej dobe, veď sa to vypisuje ne ePN, videla som to, ako to moja dr píše.
@klotildabazarik aj reálne volajú na mobil? Tiež som PN, vychádzky dodržiavam, ale bývam ráno sama doma a teda si ľúbim pospať 🫣😬, tak sa môže stať, že v prípade, že prídu ráno, tak nemusím počuť zvonček

@skeblicka777 ja neviem ci teraz ano ale mne zazvonil na telefon ked som bola ale nam nesli zvonceky treba to uviest na pn

anonym_f081cd
29. apr 2026
@anonym_928855

@anonym_autor

@anonym_928855 Aj policajtov, ked ta zastavia na aute sa pytas ci sa neboja, ze sa im vsetko v zivote vrati? Nehnevaj sa, ale vacsiu blbost si zenam z kontroly PN ani povedat nemohol.

anonym_d7eb1d
29. apr 2026

Ku nam prisli, aj ked som PN nebola, hodili mi do schranky listok, zmylili si ulice. 🙈🤣 Takze, neplati, ze vzdy aj volaju. Zvonia, ak neotvoris, Tvoja chyba, mas si zabezpecit funkcny zvoncek. Ak nefunguje, treba nan napisat, ze je nefunkcny a maju volat. Inak nie su povinni volat. To je info zo SP, ked som reklamovala, ze si zmylili adresu, aby nemal dotycny zle, ze nebol doma. Pytala som sa, ze preco mu nevolali

anonym_51c475
29. apr 2026
@anonym_d83381

@anonym_d83381 máš vysoký tlak, a tak dobre spis? To je čudné lebo to skôr pri nízkom tlaku sa spi, nie pri vysokom.

kocuris
29. apr 2026

@anonym_autor o 22.00? By som psa pustil na nich. O 19.00 niekdy už spim. Ma môžu cecať vtedy.

kocuris
29. apr 2026
@krasneleto

@anonym_autor 24/7

@krasneleto 24/7¿? Asi ťažko

sasa1310
29. apr 2026
@kocuris

@anonym_autor o 22.00? By som psa pustil na nich. O 19.00 niekdy už spim. Ma môžu cecať vtedy.

@kocuris však ťa aj budú. A potom, keď ti nepríde nič na účet, tak môžu oni cecať teba

sasa1310
29. apr 2026
@anonym_928855

@anonym_autor

@anonym_928855 ty si riadny sedláčik

kocuris
29. apr 2026
@klotildabazarik

@klotildabazarik neznáme čísla nedvíham

kocuris
29. apr 2026
@sasa1310

@kocuris však ťa aj budú. A potom, keď ti nepríde nič na účet, tak môžu oni cecať teba

@sasa1310 Saška, ale toto oni musia vydokladovať, nie ja... ale ani liečebný režim.je 24/7 mínus vychádzky. Ak sa neboja, prídu v noci. Nero si s nimi poradí aj cez plot 😀

petulda333
29. apr 2026

Ja som bola pn 2x a to len pocas tehotenstva. Kontrola ani raz,moj muz tento rok druha pn v zivote. 1,5m a kontrola bola.

petulda333
29. apr 2026
@anonym_51c475

@anonym_d83381 máš vysoký tlak, a tak dobre spis? To je čudné lebo to skôr pri nízkom tlaku sa spi, nie pri vysokom.

@anonym_51c475 moj manzel sa lieci na vyspky tlak. Momentalne ma tak 140. Inak maval bezne nad 185 a spal dobre

anonym_696803
29. apr 2026

Ja maródujem od októbra,ešte som kontrolu nemala.Minulý rok som odrobila 5 mesiacov😔neprišli ani raz.Teraz máme stretávku zo školy,1 som zaplatila a musela som to zrušiť.My slela som že už pôjdem do práce ale ešte nie.Tak riskovať určite nebudem.Bojím sa ich ako čert kríža.Známa bola na 12 dní v Egypte.A prešlo jej to.

anonym_0a6101
29. apr 2026
@tzatzik

@anonym_7d9277 Ukecá to asi v pohode, keď mne prišla kontrola na adresu trvalého bydliska, typkovi som to vysvetlila do telefónu, že dávno bývam v inom meste, a on, že mám len napísať toto isté do mailu a poslať mu to, nech má vysvetlenie na papieri, prečo ma nenašiel na adrese.

@tzatzik tak to si mala stastie, lebo ty sa mas zdrziavat na adrese, ktoru udas doktorovi pri vypisani PN. Trvale bydlisko s tym nic nema... polka ludi nebyva na adrese TP..

anonym_928855
30. apr 2026
@anonym_0a6101

@tzatzik tak to si mala stastie, lebo ty sa mas zdrziavat na adrese, ktoru udas doktorovi pri vypisani PN. Trvale bydlisko s tym nic nema... polka ludi nebyva na adrese TP..

@anonym_0a6101
Áno a tiež aj keď máš dobrého známeho lekára,tak ti napíše akože starú adresu a v prípade kontroly si to on vie vraj obhájiť. 😉👍

tzatzik
30. apr 2026
@anonym_0a6101

@anonym_0a6101 Presne tak, lenže mňa sa doktor nikdy na adresu nepýta, nenapadlo mi, prečo by tam vôbec mal moje trvalé bydlisko 🙂

tzatzik
30. apr 2026
@anonym_928855

@anonym_0a6101
Áno a tiež aj keď máš dobrého známeho lekára,tak ti napíše akože starú adresu a v prípade kontroly si to on vie vraj obhájiť. 😉👍

@anonym_928855 Tak to neviem, moja doktorka skôr nerieši veci, ktoré by riešiť mala 🙂

anonym_77fa0f
30. apr 2026
@tzatzik

@anonym_0a6101 Presne tak, lenže mňa sa doktor nikdy na adresu nepýta, nenapadlo mi, prečo by tam vôbec mal moje trvalé bydlisko 🙂

@tzatzik mňa sa vždy pýta, prekontroluje adresu, tel.č., aj zamestnávateľa. Manželova lekárka sa nepýtala a pekne nám to skomplikovala tesne po presťahovaní do nášho bytu, keď pri zlomenej nohe zadala adresu trvalého bydliska, ktorú mal ešte v meste 200km od nás a telefonicky mu to zmeniť nechceli. Musel sa chudák trepať osobne na sociálku a ani tam mu to najprv nechceli zmeniť, tak si už naštvaný dal zavolať riaditeľa pobočky a odrazu to šlo.

tzatzik
30. apr 2026
@anonym_77fa0f

@tzatzik mňa sa vždy pýta, prekontroluje adresu, tel.č., aj zamestnávateľa. Manželova lekárka sa nepýtala a pekne nám to skomplikovala tesne po presťahovaní do nášho bytu, keď pri zlomenej nohe zadala adresu trvalého bydliska, ktorú mal ešte v meste 200km od nás a telefonicky mu to zmeniť nechceli. Musel sa chudák trepať osobne na sociálku a ani tam mu to najprv nechceli zmeniť, tak si už naštvaný dal zavolať riaditeľa pobočky a odrazu to šlo.

@anonym_77fa0f Tak vidno, aký v tom majú bordel, asi nevedia, ako riešiť tieto veci. Ja som teraz bola znovu na PN a zase sa ma nespytala doktorka, akú má dať adresu, a ja som sa jej zabudla spýtať, ktorú tam dala, našťastie tentoraz kontrola nebola...