icon

Ako priniesť thajskú ženu na Slovensko?

michalminich
3. mar 2024

Zdravím v skratke chcem sa opýtať chcel by som si na Slovensko doniesť Thajsku ženu , chcel by som aby so mnou žila na Slovensku no keďže ma Thajsku národnosť a môže tu byt príklad len 90 dni v roku čo musí urobiť ako sa pri tomto postupuje prosím vás ? Aby mohla mať slovenské občianstvo a žiť tu. Hmmm?

macatt
3. mar 2024

@stela01 áno, keď pracujú rodičia, stará aj bratranec z piateho kolena, tu by sme si mohli tiež viac pomáhať.. samoživiteľky s malými deťmi by nemuseli živoriť z rodičaku, dobehla by automaticky tetka, sestranica 💁🏻

jana_eyre_2
3. mar 2024

To je nejaká bábika menom "thajská žena"? Keď o nej píšeš ako o tovare.. 😏

alickapusinka
3. mar 2024

Teraz bola reportáž v občanovi za dverami. Vzali sa ON Slovák ONA z Afriky. Predtým ONA je tehotná ale na Slovensku žiť nemôže pozri si v archíve. Ale predtým boli spolu takže nie že nie .A presne aby si sa nedostal do basy ak to nie je tvoja priateľka aj to sa stáva že niekto si nájde cudzinku ale toto dobre skončiť nemusí.

lenkakravcova
3. mar 2024

@beloved ja chápem 😀 ale práve o to ide, že niektorí to tak robia. Či je to dobrý alebo zlý nápad to už vedia oni sami neskôr..
Ale robí sa to tak.
Muž okolo 35r ak nenájde ženu tu, vycestuje tam na 2-3 týždňovú dovolenku. Tam obíde chudobnejšie štvrte. Keď sa mu nejaká žena páči, požiada ju o ruku, a ak ona súhlasí so sobášom a s tým ako si spoločne predstavujú rodinný život, vezme si ju a odídu spolu do Európy - jej rodine zaplatí (alebo platí dlhodobo) veno.

beloved
3. mar 2024

@lenkakravcova Takto jednoducho, ako to popisujes, to naozaj nefunguje

jovka
3. mar 2024

@macatt my ked sme boli v Thajsku a vecer sli na Banghla street som mala tu noc nocne more.vazne mi ostalo zle z toho ako to funguje , ako stoja nadtupene pred barmi polonahé, mladučke a cakaju na zákazníkov..sluzby za par drobných..a úplný natresk tych chlapov.

lneviemmeno
3. mar 2024

Ja mam manzela z Indie, my sme sa zobrali normalne na Slovensku a potom isli na cudzinecku policiu podat ziadost o zlucenie rodiny a do mesiaca mu prisla karticka s povolenim na pobyt (trvaly pobyt) na 5rokov. Potom si moze ziadat o obcianstvo. Bol to celkom rychly proces 😀 ale je pravda ze on mal pracovne viza z inej EU krajiny tak mozno preto to slo lahko a ti co nemaju nic to maju ovela tazsie.

lenkakravcova
3. mar 2024

@beloved ako hej ešte samozrejme papierovačky pomedzi to s úradmi, povoleniami k pobytu atď atď.

egonsk
3. mar 2024

@lenkakravcova no nemusi byt moslimka, aby sa tak spravala. Filipinky su castokrat krestanky a tiez je rodina vlastna a aj ziskana u nich na prvom mieste. Tu tazko vysvetlis babam, ze ako zmyslaju a ake maju priority v azijskych krajinach.
Podla seba sudia inych, preto to nepochopia.

beronsche
3. mar 2024

@lenkakravcova neviem, to co opisujes mi pride uplne ubohe.. uboziak, co si nevie najst zenu, si vyberie nestastnicu s hroznym osudom a jej rodinu vyplati... Ako zvieratko...
Fakt to znie ako obchod s bielym masom.

Neviem, celkovo mi to pride divne, ta tuzba najst si zenu, ktora muzovi modre z neba znesie a jeho potreby dava vzdy pred svoje..
Sebavedomy muz chce podla mna rovnocennu partnerku. Zakomplexovany typek zase taku, drzi hubu a krok.

beloved
3. mar 2024

@egonsk Nejde o azijsku krajinu, ako taku, ale o ucelovy sobas. Fakt si myslis, ze to je take jednoduche, ako popisuje @lenkakravcova?

macatt
3. mar 2024

A ešte by som rada napísala aj B, tam Európan nemôže len tak vlastniť nehnuteľnosť ako som pisala že moj známy ostrov… on 10 rokov hľadal spôsob, musel byť široko ďaleko známy dobrodinec, čo sponzoroval školy, zdravotníctvo, opravoval cesty a kadečo.. a pomohol mu ten veľvyslanec, on sa ešte musel za neho zaručiť a pomohlo aj že si zobral jeho dcéru…až potom sa to pohlo, dali mu odkúpiť bezcenný ostrov, ale vlastne nie jeho, len ho môže vybudovať 😀 a potom už mohol vlastniť aj nejaké hotely atd…vôbec to tam nie je jednoduché, len pre obraz čo je tam Európan.. dojná krava 😀

viestta
3. mar 2024

@lenkakravcova v kazdej civilizovanej kulture s aspon akou takou etikou zena nie je tovar aby sa dovazal. Predpokladam, ze autor zije tu v Europe, takze myl by akceptovat zapadnu kulturu a etiku. Ak si niekto chce doviezt zenu, tak o jeho etike a moralke mam ja osobne velke pochybnosti.

viestta
3. mar 2024

@egonsk pripomeniem aj tebe, ze pan chce doviezt zenu, ucel nie je dolezty, ale chce ju doviezt ako tovar. Mne nejde o to, ake maju v Thajsku nastavenia, tu ide o to, ze zeny, deti a ani chlapi sa nedovazaju ako banany alebo ponozky.

egonsk
3. mar 2024

@beloved to co opisuje @lenkakravcova len zle sformulovala si myslim. V niektorych azijskych statoch sa dava prispevok ako odstupne rodine za to, ze im vychovali taku dobru zenu. Nie je to kupovanie si nevesty, ale take veno rodicom za nu. Plati tom tam aj medzi lokalnymi manzelstvami. Keby si pozerala "cesty cinou" videa, tam on ma cinanku zenu a tiez to spominal ako to funguje. Su aj dalsi ludia co maju thajky, alebo arabky a tiez opisali ako to je. Nema to tak kazdy stat a kazda viera, ale niektore to proste maju. Preukazuje sa tym ucta k rodicom nevesty a zaroven, ze dokaze zabezpecit svoju rodinu a tiez je to ako podakovanie.
U nas kedysi nevesty tiez mali veno a fungovalo to obdobne... len to uz deturence sa v skolach neucia.

egonsk
3. mar 2024

@viestta chytas sa za slovicka a pritom dobre vies, ako to autor myslel. Chyt radsej svojho chlapa za rozkrok, jemu to spravi vacsiu radost a nikoho tym verejne nezhodis.

macatt
3. mar 2024

@viestta presne tak… nebude posielať rodine peniaze, bude mať problémy.. tak to je☝️to si treba všetko overiť pri dovoze ženy z Thajska… neznalosť zákona neospravedlňuje😀

lakebabe
3. mar 2024

@evaachesa tam je taka mentalita posielajú povinné všetky peniaze domov širokej rodine. Sused si tu doviezol kedysi ženu o 25 rokov mladšiu odniekiaľ tiež z Vietnamu alebo Thajska alebo také čosi. Baba je doma vari robí a chválil, že je poslušná keď povie aby mu umyla nohy umyje 😁🙈 nepapuluje neodvrava a sa mu to ľúbi co viem tak ani po rokoch ona nevie po slovensky , lebo nikde nechodí on chodí všade sám. Ma ju ako sluzku.Ale hneď riešili svadbu inak by tu neostala. Tiež sa sťažoval že pýta peniaze posiela všetko rodine tam je to proste tak, ale zas pochybujem ze jej nejaké dáva a ona príjem nema

viestta
3. mar 2024

@egonsk 🙄

macatt
3. mar 2024

A ešte aj nepovedia dotyčné že majú deti, to mal aj ten známy, strašná láska, začala s ním bývať, skoro si ju zobral a potom vysvitlo, lebo pýtala peniaze, že má 3 deti, aj sme ju na ulici stretli, vyzerala na 20r, bolo to neuveriteľné… oni o sebe nič nepovedia, robia saltá, chlap sa zamiluje a potom musí platiť a to je tá ich ,,láska,, s Európanom

macatt
3. mar 2024

A inak manželka toho známeho(dcéra vplyvného muža, študovaná) čistá princezná, nič sa jej nepáčilo, na všetko prskala, zdúvala sa a skákala, keď sa jej niečo nepáčilo.. síce od nad ňou mával rukou, ale normálny podpapučník, stále mu volala a večer vychádzky nemal😀 vedomá si svojej ceny a tým, že mávnutím otcovo prsta skončil musel poslúchať 😀 takže asi ešte toľko…,,poslúchajú,, len keď vedia prečo..

macatt
3. mar 2024

Ešteže bol zvyknutý na európske ženy 😀 problém s tým aspoň nemal.. miluje Thajsko, miluje svoju ženu a ich 3 deti..
Bol rád že ju našiel a sa povahovo podobá európankam, lebo s takou ,,bežnou,, po x ročných skúsenostiach už žiť nechcel..

jaskolka
3. mar 2024

Mne príde celý príspevok tak zvláštne napísaný - keby autor začal, ze mam priateľku z Thajska, chceli by sme žiť spolu na Slovensku, co treba pre to urobiť... Možno by to vyznelo inak

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
macatt
3. mar 2024

A ešte napíšem,že som tam bola s priateľom, ten sa cítil ako v hračkárstve, ženy na neho pokrikovali, zdvíhali sukne a ukazovali buchty( to bol nočný život) nebolo mi všetko jedno, aj chviľkami možno ľutoval, že zobral drevo do lesa(mňa)😀ale po 3 týždňoch povedal, že sú to cvičené opičky čo skáču na banány…. Že sa teší domov a že také niečo by doma nechcel, že je to grc a že sa čuduje všetkým čo si také niečo ešte aj donesú domov😀 že by takúto fake lásku nepredýchal a nikdy neuveril…že ako vyhodiť z kopýtka chápe, ale tým, že tam je 65% polulácie nakazených HIV tak ani to by mu strach nedovolil..🤗

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
3. mar 2024

@egonsk Áno to máš pravdu.

@macatt Nie každý si tam chodí vyberať k barom. Všade na svete žijú aj povolne aj poctivé ženy.

lakebabe
3. mar 2024

@lenkakravcova tak nebudeme sa tváriť ze Thajsko nie je celosvetovo preslávené sexturizmom, ladyboymi a HIV😄

macatt
3. mar 2024

@lenkakravcova áno, ten známy tam žije a na milión percent si nevyberal v bare, chcel slušnú ženu.. a mal skúsenosť, že jednu zobral na testy HIV a bola pozitívna..potom ďalšia čo mala už 3 deti… ďalšiu z obchodu, cez deň pracovala v obchode a večer pri týči robila na šou.. nevedel vôbec nájsť, vždy sa niečo časom ukázalo, buď už mala s nejakým turistom dieťa, ktorý ju podporoval a pravidelne za ňou chodil, alebo mal zdravotnú sestru s ktorou žil a po nejakom čase sa mu 2 týždne vyparila, že za rodinou a vysvitlo, že má niekoľko turistov za rok, ktorý sa za ňou vracajú.. a neudržal by ju, on bol pre ňu presne to isté ako každý jeden 🤗 kšeft, klamstvo bez mihnutia oka…od turistov chcú len prachy, na lásku jedine chlapa so svojej kultúry..

lakebabe
3. mar 2024

@macatt presne tak dokonca som mala v okolí taky prípad aj so svadbou z Kuby po roku suchania nohami na Slovensku keď dostala papiere ušla do Európy rozviedla sa a vzala si niekoho z lásky tak toľko k poctivým ženám toho chudáka to aby ju tu dostal stalo celoživotné uspory