Ako riešiť cestu do Česka s pasmi po splatnosti?
Dobrý deň, veľmi by som Vás chcela poprosiť o radu zajtra mame naplánovanú cestu co Čiech, a samozrejme. Ze som Zistili ze deti majú pásy po splatnosti. Co robit v takomto pripade?
Necestovat
a čo chceš poradiť? … môžeš ísť v pondelok im dať urobiť pas do 24 hodín a v utorok cestovať alebo poslúchnuť rady vyššie.
@uctovnicka občianske preukazy nemajú?
Nikam neísť a v pondelok im dať spraviť občianske. Keď ich budú mať môžu ísť kam chcú v EÚ.
@uctovnicka bez pasu alebo obcianky za hranice nechod
Hold smola, ak nemajú cestovný doklad do zahraničia nesmú ist
@uctovnicka
1. Su po platnosti, nie splatnosti
2. Ak deti nemaju iny cestovny doklad (OP s fotkou), tak nemozu vycestovat.
A s tými občianskymi bez fotky sa nedá ísť? Načo sa potom vôbec vydávajú? Sú úplne zbytočne...
@hellionka taká sluzba neexistuje, ze vyroba do 24h
@uctovnicka Oni ťa nikde na hranici Česko - Slovensko nebudú kontrolovať, dokonca ani na hoteli odo mňa nežiadala recepčná občiansky preukaz/pas dieťaťa . Jedine, čo kontrolovali, bola hranica Česko - Rakúsko (akurát tam bol nejaký Rakúšan a ten si robil námatkové kontroly) Ale keby sa niečo stalo (úraz), bude prúser.
Mozes ist s tym pasom, do EU mozes.
@kiki68 urcite nie.
@martinkatinka
@luliu veru sa mylite… dokonca aj letecky mozu ist Slovaci do CR s neplatnym dokladom (ale musia ho mat)
@martinkatinka ja som mala takto pas, nemohla som po novy a toto mi bolo povedane, ze este 6 mes v ramci EU to ide. Ale neviem ci sa to nevztahuje iba na krajinu kde ma clovek obcianstvo ako take. Akurat ze ja som musela aj naspat, nakolko na Sk nezijem. Bol ale rok 2020 a Mozno na to prihliadali
@kvietok2012 Oki, 48 hodín.
@kacusik69 podla akeho nariadenia, ci zakona?
@martinkatinka podla IATA (screenshot vyssie) a okrem ineho aj podla MZV kde stoji ze minimalna dlzka platnosti dokladu sa nevyzaduje pricom minimalna dlzka platnosti sa udava v niekolkych casovych udajoch pocnuc “na vstup”/“na dobu pobytu”/“na xxx dni-mesiacov po navrate” a pod., nevynimajuc moznost exspirovaneho dokladu ako v pripade CR… (absolvent odborneho skolenia s certifikatom + pracovna skusenost)
@uctovnicka vybaviť nové ,alebo zostať doma deťom sa dajú aj vybaviť občianske s fotkou

Ostať doma