icon

Ako riešiť chýbajúce dva mesiace pre podporu?

mirka3169
12. dec 2023

Ahojte, nevie mi niekto poradiť, ako to najlepšie urobiť? Chýbajú mi dva mesiace odrobene,aby som mala nárok na podporu. Práve som na rodičovskom. Ak by som sa na dva mesiace zamestnala, aj poberala rodičak, potom išla na podporu, manžel na rodicak...je vlastne takáto cesta správna? Z akej sumy by sa mi rátala podpora? Z tých dvoch mesiacov alebo priemer za posledné 4 roky? Alebo ako by to bolo najlepšie urobiť?

zara1357
13. dec 2023

Bože Ženy/matky , tá nenávisť, zbytočné vyvolávanie konfliktov to naozaj nie je toho dosť v správach o 19.00? Práve v tejto konverzácií idete vyriešiť sociálne problémy tejto krajiny?!
Žena tu položila otázku( keď nemám informácie, tak nereagujem) a ak reagujem tak SLUŠNE. Frustráciu si vybite doma pri upratovaní a nie na cudzej žene. Tu na fóre sú určité pravidla, ako sa správať. A hlavne je to fórum/kde si máme poradiť, inšpirovať sa.

misiak7777
13. dec 2023

@simsalabim však to už aj takéto zaplatia. Hore ide vyše 900 daní, mesta zvyšujú poplatky. Ale však má naaaarok, ona nie je hnila ísť do práce 🤦 kriste a takéto platím aj ja 🙄

aurora33
13. dec 2023

@misiak7777 choré je ako si to ešte ospravedlňujú pred sebou. Fakt nevidia rozdiel medzi podporou a vychcanostou?

misiak7777
13. dec 2023

@zara1357 ale aká nenávisť? To ako tebe nevadí že aj tvoje odvody idú pre ženu ktorá ani nemá odrobene 2 roky a ruky má zdravé???

lienka.7
13. dec 2023

@nepic sorry, ale ty tu uz splietas hrušky s jablkami 🤦‍♀️ co ma spoločne dôchodok a podpora v nezamestnanosti? Hentake nejaký slusny dôchodok ani mat nebudú, lebo by to drepelo doma bud na rodicaku najlepšie do 18tky dietata, resp.potom na podpore teda, aby si "vybrali" co chuderky do systému vobec niekedy "dali". Si myslia, ze ked silovo ťahajú reťazové materske a rodicaky bez PP, ze ako na tom budú? To tu ešte len bude o 15-20 rokov, keď budu chcieť ísť do dôchodku v tej 64ke, ale zistia, že ešte majú pracovať 5-10 rokov, lebo vsak na vsetko predtým mali predsa narok 👌👌👌

misiak7777
13. dec 2023

@aurora33 evidentne nie, a my sme ešte zlé, vraj závidíme 😂😂 nech povie rodinám ktoré majú fakt existenčné problémy že ona má tiež podporu, ale preto lebo je hnila

lienka.7
13. dec 2023

@aurora33 ako brániť sa tým, že čo im zavidis, keď si sprostá a tiež to nevieš využiť tak nezavid... tak to je už iný level stupidity 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zara1357
13. dec 2023

@misiak7777 a my tu na modrom koníku vyriešime problematiku Sociálnych odvodov tohto štátu? Tým, že budeme šíriť nenavisť voči osobám, ktoré chcú čerpať 6mes. podporu v nezamest..?

lienka.7
13. dec 2023

@nivea777 objektívne? Tak sa pozrime na situáciu autorky objektívne... narok na podporu nema, keďže nespĺňa podmienky. Ešte niečo?

misiak7777
13. dec 2023

@zara1357 ale aká nenávisť 🤦 nie nevyriešime, ale možno si niektorí ľudia uvedomia, že to aj tak vrátia na zvýšených daniach a odvodoch

aurora33
13. dec 2023

@lienka.7 hej hej to je argument argumentov. Pričom aj ta jedna čo ju tu obraňuje nevidí to, že jej to jednoducho nevychádza. Tak jednoznacne nemá nárok.

aurora33
13. dec 2023

@zara1357 ale ty nerozumieš že ona na to nárok nemá? A to nie je nenávisť to je FAKT.

nivea777
13. dec 2023

@lienka.7 No a preto si ich doplatí a nárok bude,vybavené. Ja tu nie som na moralizovanie. Mne sa tiež veľa vecí nepáči a beriem to tak,ako to je nastavené. Keby som fajčila,nadávala by som na zvýšenie cien, dph na alkohol atď. Vždy bude niekto,kto nadáva na niečo. Ja by som napríklad mohla nadávať na matky,ktoré idú z jednej materskej/rodičovskej na druhú,stále dostávajú vyššiu alebo nezmenenú materskú oproti predošlej,nič neodvádzajú a sú doma aj 12 rokov napríklad, ešte aj muž si na ne uplatní NČZD, zoberie ďanový bonus atď. Presne tieto matky stoja štát viac ako jedna pol ročná podpora.
Toto ,ale absolútne neriešim pretože JA SAMA nevyriešim nič a preto len odpoviem,aké má autorka možnosti a nepozastavujem sa nad tým, či to je morálne správne a či vyciciava. Hlavne keď to netrápi vládu,ktorá zháňa peniaze kadetade.

lienka.7
13. dec 2023

@misiak7777 nie, to si oni vôbec neuvedomujú... ona má teraz vidínu, ze skasne stat o 6x1.300€. Co bude robiť potom, na to uz nemysli... hlavne ze budu TERAZ rychlo prachy 👌
Takéto tu si neuvedomujú ani dôsledky, a to, ze tie peniaze sa same nenatlacia, budú sa musieť zvýšiť odvody, ako teraz zdravotne zdvihaju (asi nepostrehli, lebo vsak na to uz kapacitu mozgu zial nemaju).

lienka.7
13. dec 2023

@nivea777 no tak nech si ich doplatí a ma... to nevie aj sama??? Ci sa jej mame na to vyzbierať alebo co?

aurora33
13. dec 2023

@nivea777 ved tak a prečo si to nedoplatí? Prečo potom zakladá takú blbu tému?

lienka.7
13. dec 2023

@aurora33 lebo ona čaká ze jej tu nejaká blba este aj ochotne poradí, ze ako odrbat aj toto, aby nič neplatila a poberala podporu doslova za nic 😉🤣🤣 keďže si akoze vsetko sama platila ... no jasne 🤣🤣🤣 staré známe odrbavacky 👌👌👌

nivea777
13. dec 2023

@aurora33
@lienka.7 nie každý sám vie 😉 a keď tu môžu byť diskusie typu " je tento test pozítivny?" a na fotke jasné dve čiarky,tak prečo nie aj takáto? Ako pekne by nám bolo keby sme hovorili len to, na čo sa nás pýtajú. Ja neprajem nikomu nič zlé, nikto nevie ako dopadne a ešte nikto nie je za vodou preto som názoru buďme k sebe milí lebo nevieme kedy budeme potrebovať pomoc. A keď vás niečo tak veľmi vytáča, stále je možnosť zvolať protest a ísť do ulíc. Len či to pomôže.

Ja som napríklad za šetrenie, zoberme rodinám.ale zoberme teda aj dôchodcom, zoberme aj tým,čo roky trčia na úrade, zoberme aj zamestnaným, zvýšme dane a odvody, zoberme firmám a hlavne, nedotujme tých,ktorí pre tento štát naozaj nič nespravili a nič nepriniesli. Kľudne šetrime,ale šetrime všade a nie len u jednej skupiny a potom bude dosť peňazí aj na podpory a iné.

aurora33
13. dec 2023

@nivea777 tak sory ja nebudem milá k vyciciavačkam.

nelca0510
13. dec 2023

Autorke už dali odpoveď na FB. Stačí,keď sa na 2 mesiace zamestná.

floki1994
13. dec 2023

pre mňa je nepochopiteľné to, že keď už si dáte námahu aby vás niekde vzali tak prečo odtiaľ odchádzať po 2 mesiacoch? Po vyčerpaní podpory čo? Trošku dopredu treba myslieť ..ženy s deťmi si hladajú prácu tažšie..kebyže sa nevraciam na svoje miesto by som si vážila že mám pracu a nie že odišla 🙈

emm_i
13. dec 2023

@lienka.7 súhlasím úplne s tvojimi príspevkami a horšie je, že niektoré ženy ani len nedokončia 2. stupeň VŠ a už premýšľajú, ako to urobiť, aby boli ďalšie 3 r. doma. Mám plno takých spolužiačok z VŠ. Už počas štúdia tvrdili, že radšej ísť na materskú + rodičák, ako do práce. Je to síce iné prípad, ale veľmi podobný.
A potom sú tu ľudia snaživí, ktorí na sebe makajú, snažia sa o vyšší zárobok, príp. majú aj dve práce (ako ja, v rámci odboru a zvýšeniu kvalifikácie), a všetky ich odvody idú na takých, čo už účelovo myslia na to, ako len poberať... Nečudujem sa, že ľudia sú už v tomto frustrovaní. Je to skrátka účelové.

lienka.7
13. dec 2023

@floki1994 nie, to tu potom budú nadávať, ako im všetci ubližujú a vyhadzujú ich z prace lebo oni majú deti... stačí si prečítať posty na FB. Každá jedna "musi" dat výpoveď po RD a chuderka čerpať max.podporu, lebo inak sa jej jednoducho "neda" to, ze pol roka uplynie ako nic, a oni potom 1,2, či aj 3 roky prácu nenájdu, to potom budú nadávať na ten zlý zlý stat, ze ony chuderky nemajú podmienky na prácu. To, ze boli hamizne za vyčerpanie max.podpory a na budúcnosť už nemysleli ich samozrejme netrápi. Co uz, kto raz nemá v hlave, v apatierke zial nekúpi...

nepic
13. dec 2023

@lienka.7
Myslím,že situácia sa trocha otočila a práce je dosť(kto chce pracovať )a ľudia si môžu vyberať a udávať podmienky. Skôr vidno na firmách 1,2 či aj 3 roky reklamy ako potrebujú obsadiť pracovné pozície.

lienka.7
13. dec 2023

@nepic keby tomu tak bolo, potom by si asi našli prácu ľavou zadnou 👌
Ono je to skôr tak, ze ako pise
@emm_i aj dámam po RD sa jednoducho robiť nechce. Obzvlast ked majú slabšie platenú prácu, tak sa im to (samozrejme podľa nich) vobec neoplatí. No bude ona rano o 6.00 vstavat za 700€ do prace keď nase davky sú také štedré, ze mnohé majú iba o niečo menej ako keby chodili klasicky do prace? Plus vidina max.podpory je pre nich ako celoživotný jackpot💶 Cize asi toľko 😉

bublinka1426
13. dec 2023

@lienka.7 ja sa az cudujem kolke takto kvoli maximalke davaju vypoved....a naozaj urcite aj zbytocne.

kristiii
13. dec 2023

@nivea777 práve o to ide, že ona takúto pomoc nepotrebuje. Ona je ešte na RD a už špekuluje ako získať nárok na niečo, na čo v skutočnosti nárok nemá. Miesto toho, aby si hľadala robotu. Keby hľadala pomoc, tak založí tému či nevie niekto o nejakých pracovných príležitostiach v okolí. Lebo práve kvôli takýmto špekulantom potom pre tých, ktorí naozaj pomoc potrebovať budú, nebude z čoho pomáhať.

lienka.7
13. dec 2023

@kristiii 100% súhlas... 👌👌👌 ale niektorým to tu proste nevysvetlis 🤷‍♀️

bublinka1426
13. dec 2023

@lienka.7 a este budu na nas utocit ze sme utocne a nedoprajeme...

sticker
aurora33
13. dec 2023

@kristiii ty si to perfektne zhrnula. Ja tomuto nerozumiem, tak ženská sedí doma na zadku a ešte hľadá spôsoby ako si toto sedenie lepšie nechať zaplatiť, lebo ona ,,má nárok”, pričom vôbec nemá. Choré. A takýto vychcanec výchova len ďalšieho vychcanca.