Ako riešiť chýbajúce dva mesiace pre podporu?
Ahojte, nevie mi niekto poradiť, ako to najlepšie urobiť? Chýbajú mi dva mesiace odrobene,aby som mala nárok na podporu. Práve som na rodičovskom. Ak by som sa na dva mesiace zamestnala, aj poberala rodičak, potom išla na podporu, manžel na rodicak...je vlastne takáto cesta správna? Z akej sumy by sa mi rátala podpora? Z tých dvoch mesiacov alebo priemer za posledné 4 roky? Alebo ako by to bolo najlepšie urobiť?
@zara1357 mne pride smiesne, ze podla teba zeny, kt vadia podvody a nasledne cerpanie davok na kt by tie osoby normalne nemali narok, iba spekuluju a ucelovo sa akoze niekde zamestnaju za akoze nejaku mzdu su frustrovane a siria nenavist :D akoze halo? 🙈
A co, ze sa pytala slusne? Tak jej snad mozu ludia slusne odpisat, ze je podvodnicka nie?
Ja napriklad vobec nie som frustrovana, pracovne ani rodinne a mam upratovacku :D takze aj keby som bola, tak si to pri upratovani neporiesim.
Vies aj taketo zeny utvaraju obraz o nas matkach a potom sa tu zeny divia, ze ich po 6 rocnych rodicakoch, naslednych podporach atd nechcu zamestnat a ake je to diskriminacne. No ja sa tym zamestnavatelom vlastne ani nedivim. Keby mne prisla na pohovor zena, kt bola na predlzenom rodicaku lebo dieta ma ekzem alebo po x rokoch doma si este akoze ide cerpat podporu, lebo sa jej bud nechce robit alebo je jednoducho spekulantka ako autorka temy, tak zrejme tiez uprednostnim niekoho ineho.
@mirka3169 mňa by zaujímalo,ty si vlastne na rodicaku a už spekulujes o podpore?Lebo šak na aký rodicak by išiel muž miesto teba🤷.Alebo ti konci rodicak a nemáte poriesene čo s dieťaťom,tak preto?To by bola situácia čo sa dá pochopiť,že škôlka nehrozí,ty nemáš kde robiť a pol roka ti pomôže do leta sa premotat kým malé vezmú v septembri do škôlky.Lebo potom sa nečuduj reakciám,že si spekulant
Všetci čo tu odsudzujete autorku..len taký príklad.:
"Pre hypotéky sa ľudia rozhodli sami, teraz sa im na ne ideme skladať všetci"
Toto Vám nevadí?
@nepic ano vadi mi aj to a hlavne preto, ze tu su ludia, kt su naozaj chudobni a nemozu si vziat ani tu hypoteku, napriklad rodicia samozivitelia to maju narocne 🤷🏼♀️ radovo vzhladom na podmienky to ale nie je take mnozstvo ludi ako tychto spekulantov s davkami.
Ale ano je to nezmysel cela pomoc s hypotekami.
@nepic nie predstav si nevadí mi to. A prečo? Lebo pomoc hypo mas max 150€ mesacne, tusim spolu 1800€ rocne. Ucelovu max. matersku mas nejakých 1.600€x 8 mesiacov (co je 12.800€), mnoheceste potiahnu aj tie tt, lebo vsak sú predsa "slobodne" matky, tak prečo to nevyužiť, ze? a účelovú max.podporu 1.300€× 6 mesiacov (co je teda 7.800€). Navyše ten kto berie príspevok na hypo je aspoň zamestnaný, cize idú jeho odvody a dane do rozpočtu, kdežto takáto spekulantka drepi doma na riti a vo väčšine prípadov odviedla tomuto štátu minimálne odvody. A v podstate za to, ze vyše 2 rokov bola len tak doma, dostane este aj stredru podporu👌 A to este neratam to, ze mnohé sa v OL ešte rýchlo hodia na PN aby "prezili" takto ďalší pol rok a spolu s podporou maky potom "vykryty" cely dalsi rok doma👌👌👌 vivat slovakistan náš 👎👎👎
budme vsetci davkarmi maximalistami, hlavne taki, co riadne ani neodrobili a platili minimalne odvody. podme takych podporovat. lebo nie, lebo len oni potrebuju peniaze, ale my vlastne kvoli tomu chodime do prace. asi robime chybu v zmyslani, a sme sebecki. lebo pracujeme a inym nedoprajeme narok na davku a spekulaciu
@mirka3169 a mila autorka, k otazke - dufam ze snad priemeruju cele 4 roky ,reps 2.roky zo 4 rokov a nie len dva mesiace 🙂 lebo to by zas bolo spekulacii sa s dakym dohodnut na PP s vysokym prijmom len preto aby to navysilo vymeriavazi zaklad 🙂 pre popdoru
@nepic ja si myslim, ze s muzom zarabame dobre, ale uprimne neviem ako dlho by nam trvalo nasporit 400k na byt pre rodinu v BA, bez hypoteky 🙈 ked si ludia brali hypoteky, tak to nebolo preto, ze vychcane ocakavali ze im stat bude na ne pripievat. Narozdiel od spekulantov s davkami, kt vedia ze su podvodnici, ale tvaria sa ze ved ked sa to tak da, tak to nie je podvod to mam na to narok.
@milanemila tak ale v tomto s ním zas súhlasím. Kto si berie hypo si má snáď zvážiť v akej výške a či ju bude schopný splácať aj pri zmene úroku. Však každý vie, že po skončení fixu sa úrok zmení. A že úroky začínajúce 0 tu nemohli byť naveky.
@kristiii jasne to suhlasim, ja ani neocakavam ze by nam niekto mal hypo splacat. Rovnako aj banky sprisnovali podmienky na ziskanie, aby ludom stacil prijem aj pri raste urokov. My mame fix 0,99% este 7 rokov a potom uvidime aka bude situacia.
Ale je nezmysel porovnavat ludi co si vzali hypo a spekulantiv s davkami, to su 2 diametralne odlisne veci.
@milanemila ano suhlasim s tebou. To je úplná sprostosť porovnávať niečo takéto.

@lienka.7 @aurora33 mnoho ľudí ešte stále nevidí za roh svojej domácnosti. Potom tu padajú také perly ako Kto neberie každú pomoc, na ktorú " má nárok", ten okráda seba a svoju rodinu. No nie, ten "okráda" ostatných pracujúcich. A neplatí to len pre autorku, aby si nemyslela, že je voči nej niekto zaujatý. Ale pre každého čo čerpá maximálne podpory, materské, ak na ne nemal reálne príjmy a pod. Ale som rada, že väčšina (aspoň tu) má na to triezvy pohľad. Lebo keby hentak zmyslali všetci, tak sme nie že na gréckej ceste, ale uz dávno v oveľa väčšej prdeli. Ale som zvedavá, čo budú takíto ľudia robiť, keď nám raz tak šľapnú na krk a donútia nás naozaj konsolidovať. Keď sa potom ešte len pozvysuju odvody a dane a všetko možné aj nemožné, porušia dávky. Takí budú potom najviac nadávať.