Ako riešiť falošné obvinenia z nevhodného chovu psov?
Kúpili sme si psa a fenu. Vždy som chcela to plemeno pretože sa mi odmala páčilo. Suseda sa má pýtala odkiaľ ich máme a či máme papiere. Keď som jej povedala,že oba psy sú z chovky ale nemajú papiere obvinila má že mám psy pre množenie čo nieje pravda. Fenu som chcela pretože sú iné ako psy. Nemám ich vyslovene za účelom množenia. Psy sú voľne pusteny, majú svoje miesto dostávajú kvalitné zrkadlo. Sú vonku aj vnútri. Chodia 3x von na hodinové vychádzky a cez víkendy chodíme na hory.
Naša suseda nás ale označila za mnozitelov pričom nemá na to žiaden dôvod keď sa totiž fena hara má na sebe nohavičky. Dokonca k nám poslala ľudí z útulku ktorý nám psy chcu zobrať. Má vôbec na to právo?
Fena má rok a pol a šteňatá ešte nemala
@misiak7777 Tak isto je to absurdne aby mi niekto cudzi na fore daval rady ci mam dat osa kastrovat alebo nie.Nech si o tom rozhodne majitel psa sam,pokial je schopny sa normalne postarat nech,ale bude niekto niekoho nazývať mnozitelom alebo vybehol ze neda psa kastrovat?To je absurdne,nie porovnávanie psa s dietatom,lebo naozaj tie seti sa maju horsie ako tie psy.
@dobryden ty mas halucinácie? Táto tema je o psoch alebo o detských domovoch? Majiteľ nech si v klude nekastruje ale nech sa zaviaže k tomu ze sa o pripadne šteňatá spickovo postará. Aké jednoduché, ze? Úplne ako keby sme žili v dokonalom svete kde žijú len zodpovední ľudia 🥰
Inak áno ja by som niektorým ľudom zakázala sa množiť ;)
@bonboniera a co teba je do koho ako sa o osa stara?Si uvedom ze to je kazdeho vec,nie kazdy rad mezaci osy kastraciou,Ak ty to mas v záľube nech,ja som nikdy psom neodfúkli vajcia a ani fenu nedam kastrovat tak ako aj majitelka,a ak by sa prihodilo a?Postaram sa a rozdal,uplne jednoduche!
@dobryden “co teba do toho ako sa kto stará o psa” mi úplne stačí. Potom ich nezabudni drbnut do krabice a vyhodit vedľa cesty, aké jednoduché!
@tundra viaaac švajčiarskeho myslenia do toho slovenského 👍.
@bonboniera s niekym, kto nazve kastraciu psa mrzacenim a ma taketo nazory nema zmysel stracat cas.. 🙂
@dobryden toto je diskusia. Našťastie každý má právo povedať svoj názor.
Ja som zástancom kastrovania, stačilo mi čo som prežila u svojej prvej fenke..
@crazy_cat_lady dakujem ti, to som našťastie prehliadla 😅
@bonboniera bohužiaľ, ľudia s týmto názorom sú viac náchylnejší k takému riešeniu. Im nič nehovorí PREVENCIA 🙄. Potom je len to najjednoduchšie a zároveň to najhnusnejsie riešenie...drbnut šteniatka vedľa cesty,aj keď,nájdu sa aj od tohto riešenia oooveľa horšie.
Mam psa z utulku a dala som ho vykastrovat. Co je preboha na kastracii take nehumanne? Bola som v Kahire, kolko tam je tulavych psov..toto je akoze fajn pre psa takato sloboda? Urcite je humanejsie kontrolovat ich populaciu, ako vidiet ich sa trapit, ked je to v ludskych rukach. Minochodom, ak zabranite nekastrovanej fenke vrhnut stenata, tak jej tiez robite zasah do slobody, ved jej pud napoveda parit sa a vrhnut. Rovnako psik sa trapi, ak nie je vykastrovany, lebo by najradsej kade-tade fenky obhanal.
@misiak7777 ano,urobis to co pokladáš za najlepsie.My sme mali psov co neboli kastrovani a boli ok,terz mam posledny krat v zivote psa,(fenu) a viem si ju ustrážiť,lebo nechcem ziadne stenata.Alw to neznamena ze preto psa tyram alebo som množka.A to iste moze byt pripad autorky,.Ja ti napisem jedno,bola som u pacientky ktora mal chovnú stanicu civav,tych osov po dome tam behalo asi 40,naozaj a to bola ch stanica,to su horsie podmienky ako ked niekomu sa prihodia nechtiac stenata,ale sa o ne adekvátne postara.
@dadis Vies co ja si myslim ze ani v ytch utulkoch sa psy nemaju zle,je to podobne ako ked majitel da psa do skolky,tie psy su vo svorke,nepotrebuju vyslovene cloveka aby boli spokojne,hlavne nech maju co zrat a psov okolo.A myslim si ze by bolo celkoma j dobre ked napr ludia co sa nemozu uz o osa starat danú osa do utulku s tym ze sa zaviažu do konca zivota pomahat utulku plus zabezpečia vsetko potrebne pre toho psa,takto by utulky mohli tie osy od manitelov prijimat,teraz nemyslim tie túlavé psy,ale ked sme pri tom kde subtie túlavé osy?Ja som za 20 r ziadneho tulavehonosa nevidela,ked sa niekde objaví musi to byt rarita,a nemyslim Luník ale normalne mesta,ci dediny na sk.
@dobryden Už nepreháňaj 🙄. 40 čiváv v zaregistrovanéj, kontrolovanéj chovnej stanici,daj adresu 😏
@dobryden Nezdielam s tebou tento nazor. Chodievala som vencit psov do utulku a ak do utulku prisiel pes bez traumy tak z neho s traumou vysiel a tym horsie sa s nim spolupracovalo. Nie je to ako skolka. Moj bol v utulku len par dni v karantene, potom isiel do docasnej, takze sa s nim velmi dobre pracuje. Psy si ludsku blizkost uzivaju, je to v ich genetickom kode.
@zuzanita1609 nvm aka to bola stanica ale tych civav tam pobehovalo minimalne 30-40,po stole vsade,pozri chovnú stanicu Limbach a chod sa tam pozriet.Mozno to nebude s pp,neviem ale tie psy vsade
@dobryden no a teraz si ukázala že ani nevieš čo je chovna stanica 🤷 CHS musí mať psov s PP. To bola skôr mnoziarna
@dobryden to bola množiareň, keďže tvrdíš že ich bolo 40. Už sa to naučte rozlišovať. A keď nevieš,či s PP,alebo bez,tak láskavo netvrdim,že to bola chovná stanica 😏
@dobryden V zaujimavej bubline zijes, ak si nevidela tulaveho psa, prid sa pozriet k nam, kazdy den prispevok o nejakom najdenom psikovi, vyhodene psy v lese v skatuli, vyhodene psy pri lese. Sama som nasla tulave stena v meste. To ze to ty nevidis, neznamena ze to neexistuje. Utulky su plne, nestihaju sa o tych psov tam starat, pes potrebuje aj ludsky kontakt, je lepsie ak je pes v utulku nez sa tula sam mestom ci dedinou, ale nie je to zivot ktory si zasluzia, kvoli nezodpovednosti ludi co im taky zivot zial dopriali. Bohuzial clovek je najväcsia svina na tejto zemi, vramci toho co dokaze urobit druhemu zivemu tvoru.
Však to asi ani ozbrojené zložky štátu nemajú takú chovnú stanicu štvornohých príslušníkov ozbrojených síl. 40kusov čiváv v legálnej chovnej stanici,tak to už poviem,že je niečo v neporiadku aj so štátom.
Preboha kedy je vhodný čas???? Áno, rozdáš do dobrych rúk a bohvie kde skončia 😡 si nezodpovedná.
@zuzanita1609 kludne to môze byt....
Nasho labradora som kupoval z CHS,kde bolo 14 chovnych feniek+niekolko psov.Pred x rokmi,som sa bol pozriet v Česku na steniatka a tam bolo viac,ako 100 labradorov.
@tundra Tak to je už moc,aj na legálne fungovanie, podľa mňa. To tam majú nejaký "regiment" ľudí, ktorí sa dokážu postarať, odsledovať každého jedného psa,aby bol v top stave? A všetky ďalšie veci okolo. To už choré 😳
@tundra a tá stanica je čisto na predaj ľuďom,alebo niečo také,ako chov labradora na účely ku nevidiacim ľuďom? To by som ešte chápala.
@zuzanita1609 prachy su prachy,co ti poviem...
@tundra čiže v skratke sme sa dopracovali k tomu,že rozdiel je len v tom,že v chovnej stanici je bonus ku chovu,ako odsledovanie zdravotného stavu psa,než to v množiarňi na to kašlú . Na počte nezáleží ani tam,ani tam 🙄. "Pekne".
@zuzanita1609 predavali steniatka aj na vycvik pre nevidiacich,teda podla reci majitela+do celeho sveta,pre solventnych zakaznikov.

@doriiis To je pre mna strasne smutne...4ar pozemok je poprve maly a podruhe tie psy potrebuju aj ine vnemy. Pre mna je toto brutal tyranie psov, nehnevaj sa na mna.