Ako riešiť neoprávnené parkovanie na súkromnom mieste?
Ahojte, pred bytovym domom mame vonkajsie parkovacie miesto, kde permanentne parkuju cudzi ludia. Su to rozni ludia. Volali sme uz aj policiu, ta vsak kym dpjde, auto odide; navyse, ze su to vacsinou rozni ludia, tazko sa dlhodobo proti niekomu konkretnemu bojuje. Chceli by sme dlhodobe riesenie. Mat to teda vyriesene raz a navzdy. Skusali sme dohovorom, cedulkou na okienku atd. Nic zatial nepomohlo. Chcem sa opytat ci mate skusenosti s montazou parkovacich zabran - ake su podmienky ich uniestnenia, nakolko je to jednak verejne priestranstvo, no na druhej strane to miesto je nase sukromne. Ci je potrebne stavebne povolenie? Mame sa obratit na stavebne oddelenie metskej casti? Aky je postup? Na co si treba davat pozor?
Autorka tak miesto je vaše alebo nie je vaše.? Ak ho mas v lište vlastníctva , daj si tam parkovací stĺpik alebo zábranu. Žiadne povolenie netreba.
Pre upresnenie: ano,je to nase miesto,klasicky na LV v nasom sukromnom vlastnictve. Je to novy bytovy projekt a k tomu vonkajsie park.statie. islo mi o to,co mozeme tam umiestnit - urcite tu zabranu skusime. Len ma zaujima este ci k tomu nie je potrebny niekoho suhlas (ci spoluvlastnikov okolitych komunikacii alebo vlastnikov vedlajsich park.miest), prip. potvrdenie mesta (mozno stavebneho uradu?). Na zaklade coho (akeho zakona, §) sa to riesi? Prip. architektov (ochrana autorskeho prava - diela/navrhu) - pocula som uz o pripadoch, ze aby sa nenarusil autorsky projekt, po odovzdani projektu vlastnici sa museli zaviazat, ze nebudu do vonkajsieho vzhladu zasahovat (a tie stlpy mozu byt zasahom...). Dakujem.
@nevesta100 v tomto prípade treba osloviť najprv správcu, určite máte buď správcovskú spoločnosť alebo zriadené spoločenstvo vlastníkov.
@nevesta100 úprimne. Kúp zábranu a namontuj. Do hodiny sme to mali hotové.

Uplne jednoducha vec: staci vypustit 1 gumu alebo ak by sa to opakovalo vypustit 2 gumy a tak dalej....