icon

Ako riešiť nezákonné parkovanie na miestach pre handicapovaných?

23. máj 2025

Ahojte, mam parkovaci preukaz, pretoze mam vazny problem s chodzou. Ked idem autom, velmi mi pomaha, ked mozem zaparkovat na vyhradenom mieste – su blizko a hlavne su sirsie, takze sa mi z auta vystupuje ovela jednoduchsie a bez bolesti. Lenze casto tam stoja auta, ktore tam vobec nemaju co robit. Bez oznacenia, bezohladne. A ja potom neviem, co robit... Mam volat policiu? Ale aku – mestsku alebo statnu? Je mi to neprijemne, ale niekedy uz naozaj nevladzem hladat inde. Nejde o obchodne centra, tam sa miesto vzdy nejake najde. Ide o mesto, o urady... Miesta, kde sa musim dostat a kde tych miest pre nas nie je vela.

pribinak
23. máj 2025

Kľudne zavolaj aj 159

patka06
23. máj 2025

Volaj mestskú políciu 159

flatwhite
23. máj 2025

Nemusi ti byt absolutne nic neprijemne, blbo sa akurat mozu citit tí ktori tam stoja bez toho preukazu. Cize ano, normalne volaj policiu a ries.

lucka_ke
23. máj 2025

toto rieši mestská polícia

autor
23. máj 2025

Casto su to drahsie auta a uprimne, nechcem sa do nicoho zapliest alebo si sposobit neprijemnosti.

felycity
23. máj 2025

Ale nemala by si ani ustupovat, zavolaj na 159 , ty tam nemusis ani ostat, ak sa im bude chciet, poslu hliadku na miesto

januska12323
23. máj 2025

Stačí nahlásiť nemusíš ostávať ako svedok a nemusíš sa cítiť zle, oni porušujú zákon.

bmolko
23. máj 2025

Samozrejme vždy volaj, hadam niekedy takíto típci dostanu aj pokutu, potom si hádam rozmyslia, čí tam nabudúce zaparkujú. Ty tam nemusíš ani ostať ako svedok, aj keď by som aspoň z diaľky pozerala, či sa nechajú policajti "ukecať".

nin12345
23. máj 2025

Ty nemusíš udávať policajtom svoje meno ani nič len to nahlas. Keď sa na to každý vykašle tak bodaj by si tam neparkovali spokojne ďalej

bloger
23. máj 2025

Môžeš mestskú 159 alebo štátnu to je jedno.

kiki68
23. máj 2025

Nemaju tam co stat, ako ja osobne by som viac ako 2 minuty na takom mieste nestala, proste nech to neblokujem a to aj iba v nutnosti, ze niekoho nalozim/ vylozim. Volaj mestskych, ale v podstate je to jedno, he to priestupok a bez povolenia a oznacenia tam nemaju co stat. Ale videla som to uz kade tade, napr Aupark, rozne zony, kde je proste obsadene. Ale tak nech si vybavia karticku a mozu tam potom stat.

zic
23. máj 2025
@kiki68

Nemaju tam co stat, ako ja osobne by som viac ako 2 minuty na takom mieste nestala, proste nech to neblokujem a to aj iba v nutnosti, ze niekoho nalozim/ vylozim. Volaj mestskych, ale v podstate je to jedno, he to priestupok a bez povolenia a oznacenia tam nemaju co stat. Ale videla som to uz kade tade, napr Aupark, rozne zony, kde je proste obsadene. Ale tak nech si vybavia karticku a mozu tam potom stat.

@kiki68 Stat tam nemaju co ani 2 sekundy... nie je to "zona na nakladanie a vykladanie tovaru ci ludi"...
Ohladne - "vybavia si karticku" ... ak maju karticku, tak tam mozu stat aj keby co bolo - to je uz ina vec, ako ju ziskali (ziskat sa da asi vsetko, i ked teda standardne to upsvar ci kto to vydava nerozdava na pockanie)...
Nema to nic s cenou auta. Aj bohati mozu mat postihnuteho clena rodiny...

Nastastie to vidavam uz malo / takmer vobec, aby niekto bez TZP karticky za sklom parkoval na takych miestach.. ale je nutne volat policiu vzdy, ked sa tak stane... nech sa naucia...

123kika1234
23. máj 2025
@zic

@kiki68 Stat tam nemaju co ani 2 sekundy... nie je to "zona na nakladanie a vykladanie tovaru ci ludi"...
Ohladne - "vybavia si karticku" ... ak maju karticku, tak tam mozu stat aj keby co bolo - to je uz ina vec, ako ju ziskali (ziskat sa da asi vsetko, i ked teda standardne to upsvar ci kto to vydava nerozdava na pockanie)...
Nema to nic s cenou auta. Aj bohati mozu mat postihnuteho clena rodiny...

Nastastie to vidavam uz malo / takmer vobec, aby niekto bez TZP karticky za sklom parkoval na takych miestach.. ale je nutne volat policiu vzdy, ked sa tak stane... nech sa naucia...

@zic veď toto, moja mama je kočka ma tiež "asi drahšie" auto, ale nemá nohu a tiež si môžu ľudia pomyslieť, že čo tam parkuje. A to nehovorím, že aj ja mám TZP modrý preukaz na psychiatrickú diagnózu. Podala som si žiadosť a jednoducho mi ho dali - nerátala som s tým. Ja len píšem preto, lebo tiež nechápem toto, že prečo by nemohli byť tzp ľudia čo majú peniaze, alebo im netečie slinka, nie všetko vidieť na prvý pohľad

rozculena
23. máj 2025

aký zákon porušujú?