Ako riešiť zmenu pobytu počas PN?
Ahojte, chcem sa opytáť ak tu je niekto taký kto si menil adresu počas PN. Oznamovali ste to len písomne alebo telefonicky poisťovni? Alebo ste mali aj potvrdenie od lekára a s tým ste šli na sociálnu poisťovňu? Lekár mi tvrdí, že od neho potvrdenie nemusím mať ale nie som si istá. Ďakujem.
@anonym_autor ved su elektronicke. a pokial viem, adresa TP sa uvadza cez email. mne tak povedala doktorka.
@anonym_autor treba to nahlásiť na sociálnu poisťovňu kde sa budeš zdržovať počas PN
Napisat mail na soc.poisťovňu.pri telefone nemaš dôkaz,že si to nahlásila.
Napisat mail na soc.poisťovňu.pri telefone nemaš dôkaz,že si to nahlásila.
@janinah tak tak.
Ďakujem, Vám všetkým za odpoveď.
Ďakujem, Vám všetkým za odpoveď.
@anonym_autor ja som menila prvý krát miesto pobytu priamo na socialke, zároveň som si vytvorila e účet poistenca a tam si to už viem sama zmeniť.. netreba potom už volať písať alebo osobne chodiť na socialku.
@anonym_autor vies to zmenit elektronicky v EÚP, ale ak nemas pristup a nechces teraz riesit, tak posli doporuceny list na tu pobocku, kde si mala povodne zadany pobyt pocas PN
V Elektronickom účte poistenca (EUP) si klient v záložke ePN môže sám bez návštevy pobočky zaevidovať zmenu adresy počas svojej práceneschopnosti.
Doteraz museli poistenci s touto požiadavkou kontaktovať príslušnú pobočku poisťovne písomne. Pri novej adrese si môžu určiť aj dátum odkedy budú na PN a ako dlho na nej zostanú.
https://zive.aktuality.sk/clanok/NAP0fOk/elektr...

Keď to tvrdí lekár tak mu ver, však hádam vie, čo robí a má aktuálne informácie 🙂