Ako sa dá vybaviť opatrovnícke?
Pekný deň ako sa dá vybaviť opatrovnícke. Treba to nejako cez úrad práce riešiť?
@rachel36a Dakujem ide o našu babku. Bola prevezená na psychiatriu do ZA. Na druhý deň po vizite ju ale prepustili. Lieči sa len ambulantne u psychiatričky. Staráme sa o ňu doma. Poctivo užíva lieky a cíti sa dobre. Chutí jej aj jesť. Myslím si ale, že potrebuje takúto starostlivosť.
Ja som teraz vybavovala v prvom rade teda treba ist na urad prace vyziadat si tlaciva na to na urad prace treba doniest aj jej obciansky daju tlaciva ktore jedno potvrdi obvodny lekar potom doma prefotite zaznamy od lekarov na zaklade ktorych ziadate o opatrovanie teda spravu z nrmocncice od psychiatrov nie starsie ako 6 mesiacov vyplnite tlaciva a toto vsetko zanesiete na urad prace
@gabika8855 Môžem si tie tlačivá aj stiahnúť a vytlačiť?
@bloger nie musia zaevidovat ziadost darmo si stiahnete nieje to platne ....tiez som si chcela stiahnut bolo mi povedane ze kazda ziadost ma pridelene cislo cize musite osobne na urad prace po ziadost
@gabika8855 nie nemusí ...ziadosti si stiahne z netu, a vyplnene zanesie na UPSVaR a az vtedy bude ziadosti pridelene cislo ..riešila som to nedavno ..
@rachel36a ja som to riesila pred 2 tyzdnami a takyto bol postup ist k nim a pridelia cisla nakolko nieje vsetko na stiahnutie co k tomu je potrebne a oni daju tlaciva
@gabika8855 vsetky tlaciva su verejne dostupne na stranke, oni skor odporucaju prist, lebo ludia vacsinou nevedia ake potrebuju ...vybavovala som OP dva krat a vzdy som si ziadosti stiahla a zaniesla vsetko naraz vypisane, dolokladovane...
Dakujem a ešte jedna vec ma zaujíma. Je možné to vybaviť ak poberám sociálne dávky a bol som vyradený?

V prvom rade musi byt opatrovany odkazany na opateru a mat stupen odkazanosti 5 a viac..na UPSVaR si vyziadas ziadost, vyplnis, dolozis potrebne doklady a posudkovy lekar rozhodne