icon

Ako sa dostať k veciam z domu, v ktorom nemáme trvalý pobyt?

radinka2
24. okt 2014

chcela by som sa opytat.. vcera sme sa stahovali od ex-partnera a on ma v polovici stahovania vyhodil za golier von a nechcel ma pustit pre zvysne veci.. hlavne tam ostalo aj maleho oblecenie, skoro vsetky hracky, trojkolka, kocik, odrazadla.. nemame v tom dome trvaly pobyt, ale nema ho tam ani ex.. dom je oficialne jeho brata.. je nejaka cesta ako sa dostat k tym veciam, ked on ma.tam.jednoducho nepusti? ci len dufat, ze ich donesie?

daniela1983
24. okt 2014

@radinka2 by som sa normalne obratila na policiu o radu

katarinamarkova
24. okt 2014

@radinka2 nikto nema pravo zadrziavat tvoj majetok......
policia ti v tomto asi rychlo nepomoze, tazko budes dokazovat to je moje.
normalne mu povedz kedy prides pre veci.....
co by bolo uplne najrychlejsie najucinnejsie v tejto situacii......zobrat 3-4och stavanych kamaratov a pekne slusne poprosit o veci ak to nepojde pekne slusne tak kamarati pomozu stahovat 🙂
samozrejme zvol kamaratov ktori vedia odkial pokial 🙂

bonaqa2013
24. okt 2014

no ocinko ich alebo donesie, alebo mu možeš napísať doporučený list, v ktorom ho upozorniš, že ak Ti nevráti veci do 5 prac. dní, uvedené veci si kúpiš, a dáš ho na súd veci preplatiť. A tie povodné si može nosiť už on.
A ešte jedna možnosť. Daj na súd žiadosť o určenie výživného na syna, a aj na Teba - veď predsa sa staráš o syna, nepracuješ. A na súde pekne krásne spomenieš aj túto situáciu, a ukážeš súdu, čo všetko si musela kúpiť pre syna - budeš mať z nákupu bločky, pretože ocinko Ti veci jednoducho nedal. A odteraz si všetky bločky odkladaj - mám na mysli pre syna napr. oblečenie, topánky.....

radinka2
autor
24. okt 2014

@katarinamarkova ved prave, ze tazko by som to dokazovala.. vacsina je spod rujy, bud darovana, alebo kupena tu na mk ci v bazari, takze ani blocky nic..
to mam obavu, ze by volal policajtov on, hned ako by zbadal, ze mam dobre stabanych pomocnikov.. apropo, ani takych tusim nemam, ale tak rodina by urcite vedela nejakych pozhanat..

daniela1983
24. okt 2014

@radinka2 inak prepanajana co to je za cloveka? to ze vyhodi takto zenu je priserne, ale svoje dieta??? takymto sposobom? to otec toto moze dietatu urobit?

radinka2
autor
24. okt 2014

@bonaqa2013 bohuzial nemam financie na to, aby som mu mohla kupit vecicky "s blockom".. zhanam narychlo co najlacnejsie.. darovane alebo z bazara za par faciek.. apropo, on nema oficialny prijem.. aj tak by mi to nepreslo.. ide mi skor o moralne hladisko.. tie hracky mal velmi rad, podostaval ich od rodiny atd a nemozem si.ich dovolit kupit.. trojkolku napr strasne miloval, od starkeho dostal peniazky na skakaciu zebru, pri tej vzdy tancoval.. proste ma to boli, ze ich nema.. a ze mu ich niekto.s laskou podaroval pripadne fal.na to peniazky.. a ked si spomeniem na jehi rozziarene ocka, je mi tazko.. :(

radinka2
autor
24. okt 2014

@daniela1983 dieta nevyhodil.. odstahovat som sa rozhodla ja a pre maleho prisla moja mama.. mna len potom uplne priserne provokoval, urazal ma atd az som mu povedala, ze je chudak.. proste som to nevydrzala a vtedy ma vyrazil.. smola ze tam ostali prave maleho veci.. prosila som ho, povedal ze je to moj problem, ze mu nemam co obliect a ze ma dnu vsetky hracky.. vraj mi to donesie.. ale mozem mu verit? a kedy? ked.bol na.mna dokonca fyzicky surovy, ked som nechcela okamzite odist?

zeriempizzu
24. okt 2014

Preco by si mala dokazovat ze tie veci su tvoje? hadam je Jasne ze detske oblecko ci hracky nebudu ex-priatelove. Jedine ze je chybny 😀
Plus Neviem kto ma blocky za vsetko, prosim Vas! To si mam vsetky blocky odkladat do tresoru v banke ci ako? 😀 😀
Ja by som mu zavolala ze ci umozni aby som si sla po veci. Ak Nie, oznamila by som ze idem Na policiu a to by som I spravila.

katarinamarkova
24. okt 2014

@radinka2 skutocne skus zavolat na policiu...co ti na to povedia....mozno ti aj asistovat budu 🙂
asi skor nie ako ano
ved preto hovorim 3-4 och.....2ja stahuju zvysny dvaja strazia pana ,,otecka,,

david1991
Odpoveď bola odstránená
julinka2787
24. okt 2014

policajti by mali asistovať pri prebierke vecí. jednoducho choď k nemu ešte raz popros ho o vydanie vecí a ak nič, zavolaj policajtov a vysvetli im situáciu. prídu a budú tam kým nezoberieš všetky veci.

katarinamarkova
24. okt 2014

@david1991 bozske nie.ucinne ano.
pretoze dieta potrebuje chodit oblecene a obcas sa potrebuje aj hrat.
a pardon, ale clovek, ktory obmedzuje takto zakladne potreby dietata, ci to je otec, alebo by to bola matka, alebo hoc kto iny, si iny postup nezasluzi.

david1991
24. okt 2014

@katarinamarkova Suhlasim, ale ked to spravy matka tak na sude sa na to velky ohlad neberie..

dana_l
24. okt 2014

aj ked si tam nemala trvale bydlisko tak policia ti moze pomoct dostat veci od neho. chod tam a pytaj sa ako postupovat. dokazovat ze zenske oblecenie alebo hracky su jeho - no blbost. kazdemu je jasne ze to patri tebe a dietatu

bonaqa2013
25. okt 2014

@zeriempizzu asi si ešte na súde nebola. Tam musíš proste predložiť bločky ak chceš niekoho presvedčiť že daná vec stála toľko a toľko. hovorím z vlastnej skúsenosti so súdmi mám bahaté skúsenosti ohľadom výšky výživného dnes už na dospelého syna - študenta VŠ. Však nikto nechce aby si odkladala bločky od mlieka, rožkov, piškót a pod. A keď si kúpiš aj topánky a chceš ich reklamovať, aj tam musíš predložiť najskor bloček, až potom bude sa Tebou predavačka ďálej zaoberať. A to nehovorím o ďaleko hodnotnejších veciach. Ako kočík, postieľka.....

oladuna
25. okt 2014

@radinka2 mojej znamej sa stalo toto iste.muz ju vyhodil a odmietol vratit aj jej nabytok! Ked sa rozvadzali a on bol 100% na sude, jej syn zobral kamaratov s velkym autom, vybili okno aby sa mohli dostat do domu a vsetky jej veci a aj nabytok stadial odniesli. Mizno by si aj ty mala pockat na vhodnu chvilu ale dlho by som to neodkladala

nikawero12
25. okt 2014

@radinka2 najlepšie riešenie by bolo ešte raz kontaktovať svojho expartnera a požiadať ho, aby ti dal spomínané veci pre malého. Ak to nepomôže, tak ti ostáva len polícia.......A prosím ťa, hlavne nerob také sprostosti, ako ti tu radia niektoré trúby, že máš exa zastrašovať, alebo nebodaj vybiť okno na cudzom dome a veci si vziať - lebo pár hračiek, trojkolka a kočík ti snád nestoja za to, aby si mala na krku paragrafy za vniknutie do cudieho domu, poškodzovanie cudzieho majetku, zastrašovanie a krádež.