Ako sa overuje pravosť maturitného vysvedčenia?
Ahojte, viete niekto ako vysoké školy v zahraničí, overujú či maturitné vysvedčenie zo slovenskej školy ktoré pri príhlaške (predpokladam) budú vyžadovať je pravé? A či nejak zisťujú či som na danú školu aj chodila?
@diusqa761 krásny život 😁
Noo je to nebezpečné keby na neho prišli a to nehovorím že môj a ich kolegovia čo o tom vedia ho moc teraz v láske nemajú keď dostal prakticky zadarmo to na čo oni reálne študovali a dreli 🤷
@caroline_ zatiaľ sa mu darí aj keď môj vravel že raz si ho už chceli preveriť lebo keď začali tam robiť pozapájal zle elektrinu v celej novopostavenej bytovke a nešlo ich šéfovi do hlavy ako vyučený elektrikár môže pokašľať rozvody v celej bytovke 🤦 ale vykrútil sa vtedy že dáko z toho. 🤷 Noo tak má nôž na krku 🤦🙄 a môj a kolegovia ho tiež za ten podvod zrovna nemusia... Môj povedal že ak mu zdvihnú plat do jeho výšky tak ho normálne nabonzuje že to už by vrchol bol 🤣🤣
K tej elektrike, urobit si na to papiere neobnasa mat na to skolu. Urobis si tzv "elektrotechnicke minimum" co je 400h teorie a stoji to cca 800€, tym ziskas §21 a potom mozes absolvovat skusku na §22 (co je + - formalita) a si elektrikar s papiermi.
K tej falosnej maturite. Mam znameho co si kupil falosne vysvedcenie uz cca 15r dozadu. Zatial sa mu pri primani prace nestalo, ze by si niekto overoval pravost.
@diusqa761 brutalny pruser bude, ak hocikto z nich nieco dovrza a sposobi to poziar. Aj s vaznymi nasledkami. Ked spatne bude policia, prokurator, atd. preverovat, kto tam robil, prejdu si celu partiu, ich vzdelanie, osvedcenia, ...
Aby mu nasledne firma este nevycislila skodu. Lebo aj keby pruser neurobil on, mozu firme spatne preverovat vsetky odovzdane stavby, kde bola jeho partia, na jej naklady.
A aby neletela cela partia, resp. nebola postihovana,
ze to vedeli a tajili to vsetci spolocne. Ako financne od firmy, tak zo zakona za napomahanie podvodu.
@diusqa761 ale zas je ine falšovať vzdelanie v odbore ktorý robí a ine je sfalšovať maturitu nato aby sa dostala na VŠ.
Čo keby sfalšovala vzdelanie taka zdravotna sestra 😃
Keď sme mali už statnicovat po 5 rokoch štúdia na VŠ, zistili, že jeden náš spolužiak nemá maturitu. Nejak to vtedy overovali. Prišiel z vojenskej strednej. Síce zostatnicoval, ale titul nedali.
@lilke ale to bolo asi na slovenskej vysokej ne?
Áno, ale tiež pri prijímačkách vyzeralo vsetko ok, neprišli na to. Až po 5 rokoch. A to vtedy nebolo všetko poprepájané PC. Teraz možnosti na overenie sú temer bezhranicne, niekde v zahraničí odoberajú tituly aj spätne. Stojí jej to za riziko, že o 20 rokov ju obvinia?
preco ta to trapi ked mas na to iny nazor? Jedize, ze by si to bola ty s tou nedokoncenou maturitou co sa tu pytas
Inak ked chce ist robit bez maturity na to jej netreba ziadny diplom. Na nejaku vypomoc alwbo upratovacku si nemusela robit hlavu pre zdrap papiera
Za elektrikára treba študovať? To odkedy? Elektrikári mávali normálne ucnovky, priemyslovkari nekoncili s vyucnym listom a "titulom" elektrikár a elektrotechnici už vôbec nie.
V niektorých krajinách maturita nie je podmienkou prijatia na VŠ, tým by zrejme bolo dosť fuk, či je jej maturitné vysvedčenie prave. Len by na to smeli prísť až po skončení VŠ.
@vroni to je pre mna nova informacia. V ktorych krajinach nie je maturita ci ina forma skusky pri ukonceni stredoskolskeho vzdelavania podmienkou prijatia na VS?
@simsalabim, napríklad v Rakúsku. Nie je to zase tak, že môžeš so skoncenou ZŠ nabehnúť na ľubovoľnú VŠ. Ale ak máš (napríklad) nedokončené gymnázium (minimálne tri roky) a dva roky praxe v právnickej kancelárií (ako sekretárka, lebo žiaden pricetny právnik ta nenechá robit nič iné) , môžeš ísť študovať právo, nemusis mat maturitu. Ale tiež som trestila oči ako Japonec na zájazde, keď som to prvýkrat počula 😉
Nikto to nebude overovať si myslím ešte, keď to je zahranicie
A čítam, že v Nemecku je to nejako podobne:
https://www.hochschulkompass.de/studium/studien...
@vroni zaujimava informacia. Hm ale myslim, ze ak by prisli na to, ze sfalsovala nejaky dokument, bolo by to tak ci tak na vylucenie.
@simsalabim, určite. Ale keby si dokončila skôr, než by ta odhalili, asi by sa nestalo nič. Si myslím.... (nebola som v takej situácii. Je to stále falšovanie dokumentu, čo je trestné, ale na druhej strane, už máš vyššie vzdelanie ako to falšovane... Fakt neviem. Morálne to nie je, ale titul sa z morálky neudeluje...)
@kitycat a prečo teba trapi že mňa to trapi? Určite tu nebudem opisovať celu situaciu životnu aj vzťah aky spolu máme aj prečo ma to zaujíma a prečo to zisťujem. Otazka bola položená dosť jasne si myslim tak neviem prečo sa hraš na detektiva 😂ale teda poviem ti to aby si mohla kludne zaspať, na tu školu chce isť somnou, tak sa pýtam zhaňam info ak ti to nevadí. Ak ano tak sa ti ospravedlňujem.😂
@vroni veľmi pekne ďakujem za info! 😊
@milanm_ ale to ani strednú skolu nemusis mat a stačí ti na to len nejaký kurz? To je veľmi zodpovedná praca, aby ju len tak hocikto robil🤷🏻♀️
@bakita24 ?

A to robia pre pomerne veľkú firmu takže to overovanie neviem no...