icon

Ako sa overuje pravosť maturitného vysvedčenia?

22. aug 2020

Ahojte, viete niekto ako vysoké školy v zahraničí, overujú či maturitné vysvedčenie zo slovenskej školy ktoré pri príhlaške (predpokladam) budú vyžadovať je pravé? A či nejak zisťujú či som na danú školu aj chodila?

Strana
z3
tramtada31
22. aug 2020

@evamarek77 od 2004 sa štúdium už neráta za obdobie sociálneho dôchodkového poistenia

sapetka
23. aug 2020

@vroni bez maturity sa dostat v nemecku na univerzitu je nemozne. Abitur je podmienkou prijatia na Uni. Na toto by som sa velmi nespoliehala... a kazda bundesland ma ine zakony.

vroni
23. aug 2020

@sapetka, no, evidentne to možné je, jednotlivé Bundesland môžu určovať, aká skúška a prax sa dajú považovať za náhradu maturity, ale nie o samotnej nutnosti maturitu mat. Spoliehať sa nemusím vôbec na nič, ja som zostatnicovala už v minulom storočí a keby som sa aj v pomateni zmyslov ešte na nejakú vs hlásiť chcela, tak maturitu mam 😉

diusqa761
24. aug 2020

@moonlight22 Ten jeho kolega to falšoval v úplne inom 🤷 vyštudoval na učiteľa a sfalšoval papiere na elektrikára

diusqa761
24. aug 2020

@moonlight1210 a iba jeden ten kolega toto spravil ostatný sú aj môj normálne "poctivo" vyštudovaný aj s paragrafom 21 a niektorý 22

diusqa761
Autor odpoveď zmazal
moonlight1210
24. aug 2020

@diusqa761 ja hovorim, ze az sa stane nahodne nejaky pruser s elektrikou na stvabe, kde robili (a nemusi ho zapricinit ani tento jeden kolega), tak budu vysetrovat celu partiu, ktora tam robila. a ked vyjde najavo, ze okrem ineho maju aj takehoto cloveka v partii a navyse to vsetci vedeli, ale mlcali - tak to bude problem pre vsetkych.

nejde iba o to, ze sa ozvu, az keby zacal zarabat ako oni, ktori to poctivo vystudovali, porobili si skusky a osvedcenia. ze to nie je fer.
mali by porozmyslat aj o tom, ako vysvetlia, ze to vedeli, ale mlcali a ozvali by sa, az ked by slo o vysku zarobku.

77ma11
22. mar 2025

Dobrý, môžete mi napísať prosím ss? Chcem sa niečo opýtať ohľadom Vašej správy, dakujem

Strana
z3