icon

Ako sa prihlásiť do Sociálnej poisťovne bez občianskeho?

26. máj 2026

Ahojte, prosím o radu 😅

Potrebujem sa prihlásiť do Sociálnej poisťovne, ale vôbec sa v tom nevyznám. Nemám elektronický občiansky, respektíve ani neviem, či ho mám aktivovaný, nikdy som ho nepoužívala na prihlasovanie.

Dá sa do Sociálnej poisťovne dostať aj nejako inak? Cez banku alebo mobil? Alebo treba ísť osobne niečo vybaviť?

Budem rada, ak mi to niekto vysvetlí úplne po lopate 😅

anonym_0ebb81
26. máj 2026

@anonym_autor cez apku, ale musíš ísť osobne na pobočku. Tam ti pomôžu.

anonym_ceb41b
26. máj 2026

Skús vyplniť registráciu
https://esluzby.socpoist.sk/portal/registracia

Keď si preberala občiansky (s čipom sa vydávajú už 13 rokov) si zadávala si 6 miestny PIN, ten sa používa na prihlasovanie a ak si ho zabudla vieš ho zmeniť osobne na oddelení dokladov.

autor
26. máj 2026
@anonym_ceb41b

Skús vyplniť registráciu

Keď si preberala občiansky (s čipom sa vydávajú už 13 rokov) si zadávala si 6 miestny PIN, ten sa používa na prihlasovanie a ak si ho zabudla vieš ho zmeniť osobne na oddelení dokladov.

@anonym_ceb41b Občiansky mám 3 roky, teda zrejme áno. Ale PIN si vôbec nepamätám. Ja som si ho zvolila, či oni mi ho dali na nejaké papiere?

anonym_ceb41b
26. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ceb41b Občiansky mám 3 roky, teda zrejme áno. Ale PIN si vôbec nepamätám. Ja som si ho zvolila, či oni mi ho dali na nejaké papiere?

@anonym_autor ty si si ho naťukala na klávesnici
kedysi dávali taký informačný letáčik kde si mala miesto na zapísanie

anonym_1e0f2a
26. máj 2026

@anonym_autor choď tam, niečo poriešite

chrobak7
26. máj 2026

@anonym_autor Choď na pobočku SP, dostaneš tam všetky prihlasovacie údaje.

kinats
27. máj 2026
@anonym_ceb41b

Skús vyplniť registráciu

@anonym_ceb41b nie je tak uplne pravda, obciaske vydavane v minulosti sice mali cip dokonca aj fungoval cvilu, ale mal obmedzenu platnost a ta uz vyprsala. T.J. OP je este platny ale len ako plastova karticka (cip na ozdobu)

kinats
27. máj 2026
@anonym_ceb41b

Skús vyplniť registráciu

anonym_369260
27. máj 2026

@anonym_autor nepotrebujes na to elektronicky obciansky ale musis ist na pobocku v tvojom meste, kde ta zaeviduju a pridelia ti prihlasovaci kod. nemusis mat ani stiahnutu appku, mozes sa prihlasovat cez pocitac. dostanes svoje konto, to si musis spojazdnit a prihlasovat sa budes heslom co si zadas. tam na urade ti daju k tomu instrukcie ale presny postup mas aj na stranke soc.poistovne. teraz ale asi bude problem lebo vsetci riesia tu prognozu a terminy na objednanie su vybookovane. ale tak skus aj osobne ist a uvidis.

anonym_ceb41b
27. máj 2026
@kinats

@anonym_ceb41b nie je tak uplne pravda, obciaske vydavane v minulosti sice mali cip dokonca aj fungoval cvilu, ale mal obmedzenu platnost a ta uz vyprsala. T.J. OP je este platny ale len ako plastova karticka (cip na ozdobu)

@kinats nemáš pravdu aj staré OP vieš používať na prezeranie zdravotnej knižky, čítanie/písanie listov úradom cez slovensko.sk, prihlasovanie do sociálnej poisťovne a podobne
zmena je len v tom že s OP vydaným pred 20.6.2021 nevieš elektronicky podpisovať tak aby si prihlásila auto, zmenila trvalý pobyt alebo predala nehnuteľnosť
máš tam len slabší elektronický podpis s ktorým podpíšeš len málo vecí

anonym_ceb41b
27. máj 2026
@kinats

@kinats zjednodušene na OP máš 2× PIN
prvý PIN majú povinne všetci, ten zadávaš osobne na oddelení dokladov
druhý PIN ktorý je ekvivalent notársky overenému podpisu si vytváraš doma cez počítač (na požiadanie aj osobne na pracovisku dokladov), ten sa dá vytvoriť na OP vydanom po 20.6.2021

kinats
27. máj 2026
@anonym_ceb41b

@kinats nemáš pravdu aj staré OP vieš používať na prezeranie zdravotnej knižky, čítanie/písanie listov úradom cez slovensko.sk, prihlasovanie do sociálnej poisťovne a podobne
zmena je len v tom že s OP vydaným pred 20.6.2021 nevieš elektronicky podpisovať tak aby si prihlásila auto, zmenila trvalý pobyt alebo predala nehnuteľnosť
máš tam len slabší elektronický podpis s ktorým podpíšeš len málo vecí

@anonym_ceb41b citacka ho vobec neberie, mam ho ! Vydaný 2018 , platny do 2028, ak nie som szco vymena len za poplatok.

anonym_ceb41b
27. máj 2026
@kinats

@anonym_ceb41b citacka ho vobec neberie, mam ho ! Vydaný 2018 , platny do 2028, ak nie som szco vymena len za poplatok.

@kinats môžeš ísť osobne na oddelenie dokladov a zmeniť si PIN
ak si 5× zadal nesprávne PIN čip sa zablokuje a odblokovanie len osobne na pracovisku dokladov

na tento starý OP máš nárok na bezplatnú výmenu, stačí ak povieš že chceš používať elektronický podpis, pracovník nemá právo zisťovať kvôli čomu ho chceš používať

simca06022011
27. máj 2026

najlepsie spravis, ked si vyriesis ten obciansky. Je to vec, ktoru proste treba mat, k pinom pukom davali letacik, a tam si si to mohla aj napisat.. zobrala si to domov aj s citackou pravdepodbne, kedysi ich este davali. Mat aktivovane slovensko, vediet to pouzivat a vediet sa s OP prihlasit je najjednoduchsie a nie behat po uradoch, postach...