icon

Ako sa určuje podpora po skúšobnej dobe?

20. jan 2025

Dobre viem, že ak začnem poberať podporu v nezamestnanosti, zamestnam sa, zamestnanie mi nevyhovuje, tak odídem v skúšobnej dobe, tak sa mi dovypláca podpora ďalšie mesiace do 6 mesiacov, ale už po druhom zamestnaní sa berie aj príjem z toho nového zamestnania do vymeriavacieho základu?
Napríklad budem poberať podporu 3 mesiace, zamestnam sa a dopracujem 2 mesiace. Odídem v skúšobnej a zasa mi bude vyplácaná podpora. Ešte 3 mesiace, ale do určenia vyšky sa berie už aj zárobok za tie dva mesiace v skušobnej. Alebo ten sa neberie do úvahy? A vypláca sa pôvodná výška? Ako je to?

rachel36a
20. jan 2025

dávka v nezamestnanosti budd vyplácaná v takej výške ako bola určená...mzda z toho nového krátkeho PP sa nezohladnuje

mogaa
20. jan 2025

ty sa v podstate vrátiš na podporu a doberieš ju, samozrejme v rovnakej výške a doba celej podpory spolu musí byť tých 6mesacov(zrátava sa predch.obdobie poberania)....ale pozor, dobrať ju vieš len do 2 rokov ....ak nastúpiš neskôr ako po 2rokoch , výpočet ide z nasledujúcich zamestnaní a opäť musíš splniť podmienky nanovo teda odrobené min.2roky....