Ako sa vyráta podpora počas materskej dovolenky?
zdravím mamičky… manžel nastupuje na úrad prace od februára, z akého obdobia sa mu bude rátať podpora, ak v roku 2024 bol od februára do konca augusta na materskej dovolenke ? Vopred ďakujem
Ak bol pred materskou zamestnaný, podpora sa bude počítať z jeho mzdy pred nástupom na materskú. Berie sa priemer za posledné dva roky, mimo MD.
Aha, teda konkrétne priemer od 02/2022-02/2024? Ak bol teda od februára 2024 na materskej tých cca 6 mesiacov
Však to je jedno z čoho. Aj tak tú plnú časť podpory dostane len 3 mesiace.
Aj pojde na podporu od 1/2026, tak sa berie 01/2024 - 12/2025, ale vyluci sa obdobie poberania MD. Cize sa bude brat iba dosiahnuty prijem. A ako bolo povedane, z toho 50%, ale iba tri mesiace, potom sa podpora znizuje.
Aj pojde na podporu od 1/2026, tak sa berie 01/2024 - 12/2025, ale vyluci sa obdobie poberania MD. Cize sa bude brat iba dosiahnuty prijem. A ako bolo povedane, z toho 50%, ale iba tri mesiace, potom sa podpora znizuje.
@anonym_ae8280 aha…že len sa to obdobie materskej vylúči z priemerovaneho obdobia….už mi to je jasne, ja som to chápala tak ako som písala že ten 2 ročný priemer sa mu bude rátať z obdobia pred 02/2024 keď nastúpil na materskú… ďakujem krásne za objasnenie a za info ☺️

@lenusska87 materska sa nepocita, ale prijem z poslednych 2 rokov za 4 rocne obdobie.