icon

Ako sa zbaviť funkcie predsedu v SRRZ?

elinka27
Dnes o 10:13

OD 9/2024 nemám dieťa v škole, napriek tomu som stále vedená ako predseda za našu školu. Všetky dostupné podklady, ktoré som mala som odovzdala. Bohužiaľ do dnes nemám naspäť podpísane protokoly. Ani nemám informáciu, či ešte niečo potrebujú a či niečo chýba, preto som vychádzala z toho, že mali dosť času ma kontakovať. Do dnešného dňa figurujem v registri, poslala som niekoľko urgencií aj na nástupcov, aby sa prepísali aj na samotnú matku SRRZ kde argumentujú tým, že ma vymazať nevedia, pokiaľ sa po mne niekto neprepíše. To mi príde, že som tam ostala ako rukojemník, a jediný spôsob ako sa tam vymazať je až moja smrť 🙂 Už som poslala aj žiadosť o vzdanie sa funkcie. Viete mi prosím poradiť, ako z toho von?

thirstymonk
Dnes o 10:14

@elinka27 A čo je SRRZ?

elinka27
autor
Autor odpoveď zmazal
elinka27
autor
Dnes o 10:15
@thirstymonk

@elinka27 A čo je SRRZ?

@thirstymonk Slovenská rada rodičovských združení

anonym_5e91a9
Dnes o 10:57

ani neviem že niečo také existuje a to som tiež v RZ

elinka27
autor
Dnes o 11:14
@anonym_5e91a9

ani neviem že niečo také existuje a to som tiež v RZ

@anonym_5e91a9 asi mate vlastne občianske združenie, my sme fungovali pod nimi

anonym_77c930
Dnes o 11:35

Ako ze sa to nedá vymazať. Zrejme sa im to nechce vymazať. Riesila by som cez pravnika. On by mal vedieť pomôcť ako sa s toho dostať von. Aj ti za to platia že si predseda ? 😀

skusihu
Dnes o 11:52

Nie som odborník, ale tvoja funkcia by mohla zaniknúť vzdaním sa funkcie. Vtedy by zaniklo aj RZ. Mali by ste urobiť novú voľbu predsedu a zápisnicu spolu s registračným listom a súhlasom dotknutej osoby potom poslať na srrz.sk. Ešte môžeš vyhlásiť, že tento rok nezaregistruješ vaše RZ u notára, aby ste získali 2%. Možno to niekoho vyburcuje k aktivite. Hlasovanie sa zvyčajne robí na plenárnom rodičovskom združení.

anonym_b7f1ca
Dnes o 11:52

Ved ti pravnicka poradila tu v pravnej poradni, naco zas diskusia?