Ako správne spísať závet, keď nemám deti?
Caute vsetci. Chcela by som vediet vazor nazor. Som zena po 50++ a stat sa moze hocico, nikdy nevieme. Nie som extra bohata ale nieco mam nasetrene na ucte, mam byt, auto a nejaky pozemok. Nemam deti. Bola som vydata, aj som si myslela, ze teoreticky vsetko pojde manzelovi, ale ukazalo sa, ze jemu zalezi iba na sebe a nie na mne. Kazdopadne rozmyslam nad tym, ze spisem zavet. Preco. Lebo mam dvoch surodencov starsich, ale nie sme za dobre a velmi zle sme sa rozisli. Nechcem aby vzhladom na to, ako sa zachovali oni po mne nieco dedili. Obaja maju deti, uz velke. Ani tie deti nie su so mnou v kontakte, snazim sa im aj nieco napisat, aj im popriat na sviatky, vianoce, narodky, meniny ale nejako nejavia zaujem. S vynimkou najstarsieho synovca, ktory aspon sam iniciativne napise na meniny. Kazdopadne mi pride blbe nechavat vsetko niekomu cudziemu. Na druhej strane oni pre mna nikdy nic neurobili, skor mi podrazili nohy, ked som ich naozaj potrebovala. Rozmyslala som spytat zavet a vsetko nechat prave tomu najstarsiemu synovcovi, s ktorym som travila najviac casu a pride mi najviac pokorny, najviac pracovity a vsetko si vydrel, nic nedostal. Priznam sa, ze neviem ako by som mala postupovat. Co poviete vy?
Mimo debatu ale je mi luto ze sa ku Vam takto rodina a vsetci postavili. Ak sa potrebujete vyrozpravat kludne mozte. Ja sice rodinu mam, mamku vo vasom veku ale ta sa len tvari ze ma zaujem 🙂
@anonym_autor urob to určite tak ako to cítiš, hlavne to nerob pod natlakom že čo keby sa ti nieco stane .. nechajsi to prejst hlavou 🙂 držím palce

@zalka takto z nich mi nie je nikto blizky. Ale tak ak by som si mala vybrat, bol by to on. Ak by som bola o tom presvedcena, urobim to hned. Ale nie som. Mne kamoska povedala, ze mam na to kaslat a nic neriesit, ze po smrti mi to moze byt uplne jedno. Len neviem, pride mi to nespravodlive.
@anonym_autor možno by si ešte mohla počkať či sa ešte niečo nezmeni z ľuďmi a nájdeš niekoho pri kom budeš hneď presvedčená ,že ponechás jemu ešte nie si stará máš čas si myslím.