Blahoželať ku sviatkom neteriam bez záujmu z ich strany?
Rada by som vedela váš názor na vec. Sme dvaja súrodenci. Moja oveľa staršia sestra má tri deti, už v zrelom veku 37, 34, 30 rokov. Všetko bolo v poriadku, žili sme ako v podstate rodina. Ale po smrti mojich rodičov sa moja sestra na mňa nahnevala (kvôli závetu) a prestala so mnou komunikovať, rovnako aj jej manžel. Ten so mnou v zásade komunikoval celý život minimálne, on nekomunikuje ani so svojou rodinou.Mám 42 rokov a manžela. Napriek tomu, že s mojini neterami a synovcom nie sme v kontakte, vždy sa im ozvem - na Vianoce, na narodeniny, na meniny napíšem, opýtam ako sa majú, poblahoželám, spomeniem si. Veľa na nich myslím, rozmýšľam ako sa majú, ako sa majú ich deti, či sú v poriadku. Oni odpíšu iba ďakujem, jedna už dokonca neodpísala vôbec. Keď ja mám sviatok, nenapíše mi ani jeden z nich. Nikdy, nezáujem, absolútny ignor. Vždy som to tak brala, že som teta, že by som mala napísať ja, že som staršia, že mám byť tá ústretová a rozumnejšia. Ale oni už nie sú malé deti. Dvaja z nich už majú vlastné rodiny a svoje deti. Čo by ste mi poradili? Písať naďalej? Mám sa snažiť byť takto s nimi v kontakte, i keď oni nejavia žiadny záujem? Už mi to príde normálne z mojej strany až trápne miestami.
Tebe treba oficialne napisat, ze zhrabla si mamine dedicstvo tak si ho uzivaj a nam daj svaty pokoj? Ci co by si chcela pocut? Ked to nechapes tak dalej gratuluj a zaujimaj sa, ale maju ta v pazi.
@anonym_0136a4 áno, toto je presne tento pohľad mám rada. Moja o 18r staršia sestra dostala od rodičov byt a peniaze. Plus jej rodičia sprostrekovali dve záhrady s pozemkom za minimálne náklady. Mne bolo od detstva komunikované, že ja som mladšia a postarám sa o rodičov a dostanem byt. Hovorila mi to celý život aj moja sestra, že to je moja povinnosť, že to musím ja všetko bola iba moja starosť a povinnosť. Lebo ja som slobodná, ja nemám rodinu a nemám deti. Logicky nie, keď ona bola o 18r odo mňa staršia. Starala som sa jej o deti, strážila som jej ich, keď chodila po dovolenkách, strážila som jej dom a venčila som jej psy. Prenajala som si malý 1i byt vo vedľajšej bráne, aby som bola pri rodičoch hneď, keď vznikne problém. A ten bol pravidelne každé dva týždne. Nič som od rodičov nechcela. Po smrti mi nechali byt, starý, nezrekonštruovaný. Sestra závet napadla a zaplatila som jej polovicu jej zákonného podielu. Ja som organizovala oba pohreby, dala urobiť pomník, hroby, o všetko sa starám iba ja, ona a jej deti tam ani nechodia a za celých 7 rokov tam boli asi 2x. Toľko ku celej situácii. Ale áno máš pravdu, má ma v paži ona aj celá jej rodina.
Ak ignoruju a uz ani neodpisu, nema to vyznam. Netusime aka bola situacia a co v tom bolo ( = zavet), predpokladam teda, ze sestra s rodinou pocituje krivdu ze si dostala neferovo viac nez oni. To, kde je pravda, a preco je nutne do toho zatahovat aj deti, respektive preco to potom citia tak aj oni, to je otazka, na ktoru odpoved nepozname. Kazdopadne, ak niekoho opakovane kontaktujes a on opakovane nema zaujem, nema to vyznam.
Edit: vidim ze si medzitym odoslala prispevok s pribehom, nuz, asi vo vasej situacii nema vyznam snazit sa skontaktovat...
@anonym_autor ludia v mojom okoli,ktori nemaju zaujem o komunkaciu so mnou,tak automaticky sa prestavam ozyvat aj ja.
Pekne sa to casom vyselektovalo a je mi uplne jedno,kto si co mysli.
Odporucam aj tebe zmenit vnutorne nadstavenie.To,ze si dostala v zavete majetok,za to predsa nemôzes a ked sa sestra hneva,je to jej problem.
@anonym_0136a4 áno, toto je presne tento pohľad mám rada. Moja o 18r staršia sestra dostala od rodičov byt a peniaze. Plus jej rodičia sprostrekovali dve záhrady s pozemkom za minimálne náklady. Mne bolo od detstva komunikované, že ja som mladšia a postarám sa o rodičov a dostanem byt. Hovorila mi to celý život aj moja sestra, že to je moja povinnosť, že to musím ja všetko bola iba moja starosť a povinnosť. Lebo ja som slobodná, ja nemám rodinu a nemám deti. Logicky nie, keď ona bola o 18r odo mňa staršia. Starala som sa jej o deti, strážila som jej ich, keď chodila po dovolenkách, strážila som jej dom a venčila som jej psy. Prenajala som si malý 1i byt vo vedľajšej bráne, aby som bola pri rodičoch hneď, keď vznikne problém. A ten bol pravidelne každé dva týždne. Nič som od rodičov nechcela. Po smrti mi nechali byt, starý, nezrekonštruovaný. Sestra závet napadla a zaplatila som jej polovicu jej zákonného podielu. Ja som organizovala oba pohreby, dala urobiť pomník, hroby, o všetko sa starám iba ja, ona a jej deti tam ani nechodia a za celých 7 rokov tam boli asi 2x. Toľko ku celej situácii. Ale áno máš pravdu, má ma v paži ona aj celá jej rodina.
@anonym_autor roky ubehnú a tí čo dostali prví, veľmi rýchlo zabudnú a chceli by hrabať s prepáčením aj mŕtvemu z ucha. Ostatné ide bokom a to, čo kto vykonal už sa nevidí. Za mňa čistý ignor. Neriešila by som a rovno by som šla napísať závet, ak nemáš deti, aby netere nededili po mne nič.
@anonym_autor nieco mi to pripomina,ale nema zmysel o tom pisat,drzim ti palce,aby si sa nad to povzniesla.Vôbec sa netrap,nema to zmysel.
asi je na čase prestať sa im vtierať....áno mejetky narušia vzťahy
@irusa jedna mi napíše na meniny, narodeniny vôbec netušia, kedy mám. Druhá mi písala, posledný rok už ani neodpísala. Chalan ma má prudko v paži, ale aspoň odpísal. Mne už to príde naozaj, že sa vtieram a nie, že si spomeniem. Blíži sa sviatok synovca, tentokrát si už nespomeniem...
Netráp sa,vôbec to nemá význam.Sestra je totálne chamtiva a zavistliva.Starat sa o rodičov jej bolo cudzie.Zdedit starý byt a vyplatiť jej aj z toho, čo malo byť tvoje je úplná nehoráznosť.
Keď si sama a nemáš nikoho, ani deti, to neznamená, že máš všetko darovať sestre a bývať v kontajneri.
Keď na teba kašlú, tak sa im nevnucuj.
Ak sa ozve nejaké z neteri, tak by som odpísala, prípadne aj zavolala späť. Jej deťom by som vysvetlila, ako to celé bolo.Mozno pochopia.
Držím ti palce do ďalšieho života.
A nerozmýšľajú na blbosťami. Nedaj sa utrapit.
Takto to sestra nastavila, tak nech to tak má.
Rozumiem ti, pretože mám sestru o 15 rokov staršiu a jej chalani sú ako moji. Bývame dosť blízko seba a keď boli malí, boli sme spolu ozaj intenzívne. Fungujeme veľmi dobre aj teraz a sú to dospelí chlapi s rodinami. Takže chápem, že ti je to ľúto a chceš im ukázať, že pre teba neprestali byť rodina.
Ale v tomto momente je tvoja snaha skôr kontraproduktívna, pretože zjavne to cítia a vnímajú inak. Ja by som asi zablahoželala pri najbližšej príležitosti a do správy dopísala, že je to z tvojej strany posledný krát, že ťa oni môžu kontaktovať sami až budú chcieť, že budeš rada a potom by som už nepísala....
Nestoja o tvoju pozornosť. Fakt nie.
Pre svoje dobro to nechaj tak.
🍀
vyser sa na nich
Je mi to luto, ale nenapísala by som im uz..
Ak su ozaj taki ako ich opisujes, preco taka dokonala osoba stoji o kontakt s nimi.
@anonym_autor ano je to az trapne, nevtieraj sa uz, oni nemaju vobec zaujem.
Ak su ozaj taki ako ich opisujes, preco taka dokonala osoba stoji o kontakt s nimi.
@anonym_d56b1c príde mi to absolútne slušné. Sú moja rodina, toto sú deti a stále mi to prišlo absolútne v poriadku, že na nich myslím. My sme spolu nemali nikdy nijaký konflikt, a preto som sa o nich zaujímala vždy. Vždy som bola pripravená pomôcť ako celý život. Ale už ma to prechádza...
@anonym_d56b1c príde mi to absolútne slušné. Sú moja rodina, toto sú deti a stále mi to prišlo absolútne v poriadku, že na nich myslím. My sme spolu nemali nikdy nijaký konflikt, a preto som sa o nich zaujímala vždy. Vždy som bola pripravená pomôcť ako celý život. Ale už ma to prechádza...
@anonym_autor
Ja to nemyslim v zlom.
Porozmyslaj, preco im to nepride slusne. Preco ta oni nevnimaju ako rodinu?
Myslis, ze ked ty si spomenies, nieco to realne pre nich znamena?
Fakt nie v zlom, ale preco to tak byva, ze niekto sa povazuje za slusneho, ochotneho pomoct (neviem, ci realne potrebuju alebo chcu od teba pomoct) veci vidi a robi korektne, ale napriek vsetkemu ocakava zaujem a odozvu od niekoho, kto je podla tvojho opisu nic moc.
Áno, je trápne vnucovať sa niekomu, kto nemá záujem. Bez ohľadu na to či je cudzí alebo rodina. Napíš im poslednýkrát s tým, že ak sa budú chcieť ozvať tvoje číslo majú a vedia kde bývaš. Viac by som to neriešila.
Tebe treba oficialne napisat, ze zhrabla si mamine dedicstvo tak si ho uzivaj a nam daj svaty pokoj? Ci co by si chcela pocut? Ked to nechapes tak dalej gratuluj a zaujimaj sa, ale maju ta v pazi.
@anonym_0136a4 a na to si ako prišla? To si sa ráno zobudila hore riťou a rozmýšlala si, do koho si kopneš a koho urazíš? Bez toho sa ti neráta deň? Alebo......ahá, jasné, píšeš to preto, lebo tak si to spravila aj ty?
Sestra aj jej manžel mi napíšu iba na sviatok. Raz mi sestra odpísala na jednu sms. Nemám teda ani sestre, ani švagrovi už písať? Sestra bude mať v novembri narodeniny. To je jediný kontakt, ktorý spolu máme. Keď sa stretneme na ulici, iba sa pozdravíme.
Vztahy nastavuju rodicia , museli im nieco narozpravat , alebo len kopiruju ich spravanie.
Sestra aj jej manžel mi napíšu iba na sviatok. Raz mi sestra odpísala na jednu sms. Nemám teda ani sestre, ani švagrovi už písať? Sestra bude mať v novembri narodeniny. To je jediný kontakt, ktorý spolu máme. Keď sa stretneme na ulici, iba sa pozdravíme.
@anonym_autor ak to chces naozaj riesit tak nepis gratulacie ale napis sestre ze sa s nou chces stretnut a porozpravat. Ved ti musi byt jasne ze sa nieco stalo. A podla mna aj vies co. To ze budes do nekonecna gratulovat tym nic nevyriesis.
@anonym_autor ak to chces naozaj riesit tak nepis gratulacie ale napis sestre ze sa s nou chces stretnut a porozpravat. Ved ti musi byt jasne ze sa nieco stalo. A podla mna aj vies co. To ze budes do nekonecna gratulovat tym nic nevyriesis.
@anonym_ebdcd3 čo mi nie je jasné, čo sa stalo? Ona je nahnevaná, že som jej nedala polovicu bytu. Dôvod bol: Moje svedomie a že ja nemám deti, ona má tri deti a je normálne, že ich chce zaobstarať. Má rodinný dom, dva byty., ktoré prenajíma, každé z jej detí žije samostatne vo svojom. Majú okrem toho chalupu a dve autá - len ona s manželom. Ja som nemala svoje nič. Mala som byt v prenájme.
Fak nerozumiem, preco sa im tak vnucujes a ze myslis na synovcov a netere?? Divne. Ja mam 2 dospelych synovcov a ja ani neviem, kedy maju narodeniny. Absolutne nikdy som im nepisala, ani nemam ich cisla, oni akurat tak stoja o nejake pisanie si s tetou 😀. Ani s bratom si nepisem a sme v kontakre len ohladom rodica, inak vobec. Nejak extremne to prezivas..