icon

Blahoželať ku sviatkom neteriam bez záujmu z ich strany?

Včera o 05:39

Rada by som vedela váš názor na vec. Sme dvaja súrodenci. Moja oveľa staršia sestra má tri deti, už v zrelom veku 37, 34, 30 rokov. Všetko bolo v poriadku, žili sme ako v podstate rodina. Ale po smrti mojich rodičov sa moja sestra na mňa nahnevala (kvôli závetu) a prestala so mnou komunikovať, rovnako aj jej manžel. Ten so mnou v zásade komunikoval celý život minimálne, on nekomunikuje ani so svojou rodinou.Mám 42 rokov a manžela. Napriek tomu, že s mojini neterami a synovcom nie sme v kontakte, vždy sa im ozvem - na Vianoce, na narodeniny, na meniny napíšem, opýtam ako sa majú, poblahoželám, spomeniem si. Veľa na nich myslím, rozmýšľam ako sa majú, ako sa majú ich deti, či sú v poriadku. Oni odpíšu iba ďakujem, jedna už dokonca neodpísala vôbec. Keď ja mám sviatok, nenapíše mi ani jeden z nich. Nikdy, nezáujem, absolútny ignor. Vždy som to tak brala, že som teta, že by som mala napísať ja, že som staršia, že mám byť tá ústretová a rozumnejšia. Ale oni už nie sú malé deti. Dvaja z nich už majú vlastné rodiny a svoje deti. Čo by ste mi poradili? Písať naďalej? Mám sa snažiť byť takto s nimi v kontakte, i keď oni nejavia žiadny záujem? Už mi to príde normálne z mojej strany až trápne miestami.

Strana
z2
anonym_0136a4
•
Včera o 05:54

Tebe treba oficialne napisat, ze zhrabla si mamine dedicstvo tak si ho uzivaj a nam daj svaty pokoj? Ci co by si chcela pocut? Ked to nechapes tak dalej gratuluj a zaujimaj sa, ale maju ta v pazi.

magdalienka11
•
Včera o 06:14

@anonym_autor nie

autor
•
Včera o 06:17
@anonym_0136a4

Tebe treba oficialne napisat, ze zhrabla si mamine dedicstvo tak si ho uzivaj a nam daj svaty pokoj? Ci co by si chcela pocut? Ked to nechapes tak dalej gratuluj a zaujimaj sa, ale maju ta v pazi.

@anonym_0136a4 áno, toto je presne tento pohľad mám rada. Moja o 18r staršia sestra dostala od rodičov byt a peniaze. Plus jej rodičia sprostrekovali dve záhrady s pozemkom za minimálne náklady. Mne bolo od detstva komunikované, že ja som mladšia a postarám sa o rodičov a dostanem byt. Hovorila mi to celý život aj moja sestra, že to je moja povinnosť, že to musím ja všetko bola iba moja starosť a povinnosť. Lebo ja som slobodná, ja nemám rodinu a nemám deti. Logicky nie, keď ona bola o 18r odo mňa staršia. Starala som sa jej o deti, strážila som jej ich, keď chodila po dovolenkách, strážila som jej dom a venčila som jej psy. Prenajala som si malý 1i byt vo vedľajšej bráne, aby som bola pri rodičoch hneď, keď vznikne problém. A ten bol pravidelne každé dva týždne. Nič som od rodičov nechcela. Po smrti mi nechali byt, starý, nezrekonštruovaný. Sestra závet napadla a zaplatila som jej polovicu jej zákonného podielu. Ja som organizovala oba pohreby, dala urobiť pomník, hroby, o všetko sa starám iba ja, ona a jej deti tam ani nechodia a za celých 7 rokov tam boli asi 2x. Toľko ku celej situácii. Ale áno máš pravdu, má ma v paži ona aj celá jej rodina.

anonym_403028
•
Včera o 06:18

Ak ignoruju a uz ani neodpisu, nema to vyznam. Netusime aka bola situacia a co v tom bolo ( = zavet), predpokladam teda, ze sestra s rodinou pocituje krivdu ze si dostala neferovo viac nez oni. To, kde je pravda, a preco je nutne do toho zatahovat aj deti, respektive preco to potom citia tak aj oni, to je otazka, na ktoru odpoved nepozname. Kazdopadne, ak niekoho opakovane kontaktujes a on opakovane nema zaujem, nema to vyznam.

Edit: vidim ze si medzitym odoslala prispevok s pribehom, nuz, asi vo vasej situacii nema vyznam snazit sa skontaktovat...

tundra
•
Včera o 06:19

@anonym_autor ludia v mojom okoli,ktori nemaju zaujem o komunkaciu so mnou,tak automaticky sa prestavam ozyvat aj ja.
Pekne sa to casom vyselektovalo a je mi uplne jedno,kto si co mysli.
Odporucam aj tebe zmenit vnutorne nadstavenie.To,ze si dostala v zavete majetok,za to predsa nemôzes a ked sa sestra hneva,je to jej problem.

anonym_b44126
•
Včera o 06:21
@anonym_autor

@anonym_0136a4 áno, toto je presne tento pohľad mám rada. Moja o 18r staršia sestra dostala od rodičov byt a peniaze. Plus jej rodičia sprostrekovali dve záhrady s pozemkom za minimálne náklady. Mne bolo od detstva komunikované, že ja som mladšia a postarám sa o rodičov a dostanem byt. Hovorila mi to celý život aj moja sestra, že to je moja povinnosť, že to musím ja všetko bola iba moja starosť a povinnosť. Lebo ja som slobodná, ja nemám rodinu a nemám deti. Logicky nie, keď ona bola o 18r odo mňa staršia. Starala som sa jej o deti, strážila som jej ich, keď chodila po dovolenkách, strážila som jej dom a venčila som jej psy. Prenajala som si malý 1i byt vo vedľajšej bráne, aby som bola pri rodičoch hneď, keď vznikne problém. A ten bol pravidelne každé dva týždne. Nič som od rodičov nechcela. Po smrti mi nechali byt, starý, nezrekonštruovaný. Sestra závet napadla a zaplatila som jej polovicu jej zákonného podielu. Ja som organizovala oba pohreby, dala urobiť pomník, hroby, o všetko sa starám iba ja, ona a jej deti tam ani nechodia a za celých 7 rokov tam boli asi 2x. Toľko ku celej situácii. Ale áno máš pravdu, má ma v paži ona aj celá jej rodina.

@anonym_autor roky ubehnú a tí čo dostali prví, veľmi rýchlo zabudnú a chceli by hrabať s prepáčením aj mŕtvemu z ucha. Ostatné ide bokom a to, čo kto vykonal už sa nevidí. Za mňa čistý ignor. Neriešila by som a rovno by som šla napísať závet, ak nemáš deti, aby netere nededili po mne nič.

tundra
•
Včera o 06:26
@anonym_autor

@anonym_autor nieco mi to pripomina,ale nema zmysel o tom pisat,drzim ti palce,aby si sa nad to povzniesla.Vôbec sa netrap,nema to zmysel.

irusa
•
Včera o 06:27

asi je na čase prestať sa im vtierať....áno mejetky narušia vzťahy

autor
•
Včera o 06:30
@irusa

asi je na čase prestať sa im vtierať....áno mejetky narušia vzťahy

@irusa jedna mi napíše na meniny, narodeniny vôbec netušia, kedy mám. Druhá mi písala, posledný rok už ani neodpísala. Chalan ma má prudko v paži, ale aspoň odpísal. Mne už to príde naozaj, že sa vtieram a nie, že si spomeniem. Blíži sa sviatok synovca, tentokrát si už nespomeniem...

2691
•
Včera o 06:51

Netráp sa,vôbec to nemá význam.Sestra je totálne chamtiva a zavistliva.Starat sa o rodičov jej bolo cudzie.Zdedit starý byt a vyplatiť jej aj z toho, čo malo byť tvoje je úplná nehoráznosť.
Keď si sama a nemáš nikoho, ani deti, to neznamená, že máš všetko darovať sestre a bývať v kontajneri.
Keď na teba kašlú, tak sa im nevnucuj.
Ak sa ozve nejaké z neteri, tak by som odpísala, prípadne aj zavolala späť. Jej deťom by som vysvetlila, ako to celé bolo.Mozno pochopia.
Držím ti palce do ďalšieho života.
A nerozmýšľajú na blbosťami. Nedaj sa utrapit.
Takto to sestra nastavila, tak nech to tak má.

lucysl
•
Včera o 06:54

Rozumiem ti, pretože mám sestru o 15 rokov staršiu a jej chalani sú ako moji. Bývame dosť blízko seba a keď boli malí, boli sme spolu ozaj intenzívne. Fungujeme veľmi dobre aj teraz a sú to dospelí chlapi s rodinami. Takže chápem, že ti je to ľúto a chceš im ukázať, že pre teba neprestali byť rodina.
Ale v tomto momente je tvoja snaha skôr kontraproduktívna, pretože zjavne to cítia a vnímajú inak. Ja by som asi zablahoželala pri najbližšej príležitosti a do správy dopísala, že je to z tvojej strany posledný krát, že ťa oni môžu kontaktovať sami až budú chcieť, že budeš rada a potom by som už nepísala....

anonym_c22b35
•
Včera o 06:58

Nestoja o tvoju pozornosť. Fakt nie.
Pre svoje dobro to nechaj tak.
🍀

ivik4
•
Včera o 07:50

Pre boha nie nepis im uz

anonym_e00842
•
Včera o 08:09

vyser sa na nich

ivicatolic
•
Včera o 08:17

@anonym_autor je čas to ukončiť 👁️☝️👉👉

anonym_6539fb
•
Včera o 08:27

Je mi to luto, ale nenapísala by som im uz..

anonym_d56b1c
•
Včera o 08:30

Ak su ozaj taki ako ich opisujes, preco taka dokonala osoba stoji o kontakt s nimi.

ivana11155
•
Včera o 08:42

@anonym_autor ano je to az trapne, nevtieraj sa uz, oni nemaju vobec zaujem.

autor
•
Včera o 08:45
@anonym_d56b1c

Ak su ozaj taki ako ich opisujes, preco taka dokonala osoba stoji o kontakt s nimi.

@anonym_d56b1c príde mi to absolútne slušné. Sú moja rodina, toto sú deti a stále mi to prišlo absolútne v poriadku, že na nich myslím. My sme spolu nemali nikdy nijaký konflikt, a preto som sa o nich zaujímala vždy. Vždy som bola pripravená pomôcť ako celý život. Ale už ma to prechádza...

anonym_d56b1c
•
Včera o 09:17
@anonym_autor

@anonym_d56b1c príde mi to absolútne slušné. Sú moja rodina, toto sú deti a stále mi to prišlo absolútne v poriadku, že na nich myslím. My sme spolu nemali nikdy nijaký konflikt, a preto som sa o nich zaujímala vždy. Vždy som bola pripravená pomôcť ako celý život. Ale už ma to prechádza...

@anonym_autor
Ja to nemyslim v zlom.
Porozmyslaj, preco im to nepride slusne. Preco ta oni nevnimaju ako rodinu?
Myslis, ze ked ty si spomenies, nieco to realne pre nich znamena?
Fakt nie v zlom, ale preco to tak byva, ze niekto sa povazuje za slusneho, ochotneho pomoct (neviem, ci realne potrebuju alebo chcu od teba pomoct) veci vidi a robi korektne, ale napriek vsetkemu ocakava zaujem a odozvu od niekoho, kto je podla tvojho opisu nic moc.

januska12323
•
Včera o 11:13

Áno, je trápne vnucovať sa niekomu, kto nemá záujem. Bez ohľadu na to či je cudzí alebo rodina. Napíš im poslednýkrát s tým, že ak sa budú chcieť ozvať tvoje číslo majú a vedia kde bývaš. Viac by som to neriešila.

martul
•
Včera o 11:24
@anonym_0136a4

@anonym_0136a4 a na to si ako prišla? To si sa ráno zobudila hore riťou a rozmýšlala si, do koho si kopneš a koho urazíš? Bez toho sa ti neráta deň? Alebo......ahá, jasné, píšeš to preto, lebo tak si to spravila aj ty?

tetapetra
•
Včera o 11:30

Nie

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
Včera o 12:04

Sestra aj jej manžel mi napíšu iba na sviatok. Raz mi sestra odpísala na jednu sms. Nemám teda ani sestre, ani švagrovi už písať? Sestra bude mať v novembri narodeniny. To je jediný kontakt, ktorý spolu máme. Keď sa stretneme na ulici, iba sa pozdravíme.

januska12323
•
Včera o 12:07

Urob tak aby si mala svedomie čisté.

anonym_8c6614
•
Včera o 13:37

Vztahy nastavuju rodicia , museli im nieco narozpravat , alebo len kopiruju ich spravanie.

anonym_ebdcd3
•
Včera o 14:29
@anonym_autor

Sestra aj jej manžel mi napíšu iba na sviatok. Raz mi sestra odpísala na jednu sms. Nemám teda ani sestre, ani švagrovi už písať? Sestra bude mať v novembri narodeniny. To je jediný kontakt, ktorý spolu máme. Keď sa stretneme na ulici, iba sa pozdravíme.

@anonym_autor ak to chces naozaj riesit tak nepis gratulacie ale napis sestre ze sa s nou chces stretnut a porozpravat. Ved ti musi byt jasne ze sa nieco stalo. A podla mna aj vies co. To ze budes do nekonecna gratulovat tym nic nevyriesis.

autor
•
Včera o 14:31
@anonym_ebdcd3

@anonym_autor ak to chces naozaj riesit tak nepis gratulacie ale napis sestre ze sa s nou chces stretnut a porozpravat. Ved ti musi byt jasne ze sa nieco stalo. A podla mna aj vies co. To ze budes do nekonecna gratulovat tym nic nevyriesis.

@anonym_ebdcd3 čo mi nie je jasné, čo sa stalo? Ona je nahnevaná, že som jej nedala polovicu bytu. Dôvod bol: Moje svedomie a že ja nemám deti, ona má tri deti a je normálne, že ich chce zaobstarať. Má rodinný dom, dva byty., ktoré prenajíma, každé z jej detí žije samostatne vo svojom. Majú okrem toho chalupu a dve autá - len ona s manželom. Ja som nemala svoje nič. Mala som byt v prenájme.

anonym_7ceea7
•
Včera o 15:09

Fak nerozumiem, preco sa im tak vnucujes a ze myslis na synovcov a netere?? Divne. Ja mam 2 dospelych synovcov a ja ani neviem, kedy maju narodeniny. Absolutne nikdy som im nepisala, ani nemam ich cisla, oni akurat tak stoja o nejake pisanie si s tetou 😀. Ani s bratom si nepisem a sme v kontakre len ohladom rodica, inak vobec. Nejak extremne to prezivas..

Strana
z2