icon

Ako správne ukončiť OČR a kde ísť?

3. jún 2024

ahojte
ked idem ukoncit OCR to mi lekarka da dalsi papier, a s tym rovno na socialku mam ist ci znova musim prv podpisat zamestnavatelovi a az potom na socialku?

dakujem.

klarissa25
•
3. jún 2024

Aj začiatok aj koniec stačí dat len zamestnávateľovi

lilianka28
•
3. jún 2024

Ukončenie OČR sa už nepodpisuje, ale treba odovzdať zamestnávateľovi

autor
•
3. jún 2024

@klarissa25 ten moj zamestnava malo ludi takze si to mam riesit po vlastnej osi. preto neviem ci znova musim do prace prv zaniest a az potom socka alebo rovno na socku.

autor
•
3. jún 2024

@lilianka28 moj mi povedal ze si to mam sama zaniest na socku. je to drobny podnikatel.

thirstymonk
•
3. jún 2024

Rovno na socku. Ukončenie OČR už sa zamestnavateľa netyka. Môžeš to isť urobiť, stači OCR hodiť do schranky pri soc.poi. Väčšinou tam maju označenie, že "nemocenske" a pod.

Kažodpádne je to povinnosť zamestnávateľa, či zamestnáva len teba, alebo milión iných robošov, to naozaj nikoho nezaujíma, ani to nie je dobrý dôvod na to, aby sa z tejto povinnosti vyvliekol.

lilianka28
•
3. jún 2024

Ale zamestnávateľ musí na ukončení OČR potvrdiť nástup do práce. Takže musí sa dať zamestnávateľovi. Už ako vyriešite doručenie na SP je na vašej dohode

autor
•
3. jún 2024

@lilianka28 musi?

lilianka28
•
3. jún 2024

Áno, musí.

autor
•
3. jún 2024

@lilianka28 no tak pojdem prv za nim potom na socku. myslela som ze si usetrim cestu.