icon

Ako to bude s tými, čo sa nepôjdu testovať?

23. okt 2020

musia byt doma 10 dni ci ako to je stale len vymyslaju menia kazdy den inak povedia uz je to na hlavu 😤

ivca88
23. okt 2020

Bože ženy
Prežili ste pôrod... Nástrih.. šitie.. potom koľko krát ak ster z krčku maternice, ktorý taktiež nie je prijemny a tiež som po ňom zakrvacala... A??
Umreli ste z toho ?..
Robili ste to pre vaše zdravie, tak neviem prečo z tyčinky do nosa robíte takú vedu 🤷

A tí, čo sa boja že sa tam nakazia ... Tak sa pýtam, to vážne ?
A v práci, škole, v obchode či na kávičke nemáte žiadne riziko ?..
Koľkí z týchto odporcov sa v bežnom živote vystavili omnoho väčšiemu riziku, než na takomto odbere..
Nehľadajte si výhovorky. Veď keď nechcete, tak proste ostaňte doma .. vec vybavena

petruska21
23. okt 2020

Neboli to, len to dosť štípe 😅 dneska som bola keďže som z Oravy 🙂 dalo sa to zvládnuť v pohode a to som precitlivelá tehuľka 😀

mariamagdalena212
23. okt 2020

Ahojte , je tu vela odpovedi kazda v niecom ina . Od 2.11 sa pohybuje volne ten clovek , ktory bol na teste a je negativny . Co zvysok ,ktory test odmietol ?musi byt 10 dni v karantene . Ale moze ist do potravin, lekarni ,k lekarovi k blizkej osobe ak je to nutne .akurat nesmie ist 10 dni do prace a ma obmedzeny pohyb . Ja som to takto pochopila

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
kiwi3
23. okt 2020

@lanvinka k tomu druhemu paragrafu asi nemas co povedat... a k tomu prvemu: najprv musis dokazat, ze tu nebezpecnu chorobu nemas, takze by si sa musela ajtak otestovat

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
kristiii
23. okt 2020

@ivca88 presne tak. Napríklad dnes ráno asi 30 ľudí na zastávke na hromade, polovica z nich rúška pod nosom, ale autobus plný kecov o tom, ako oni nepôjdu na testy, lebo sa tam určite nakazia

kristinkakvetinka
23. okt 2020

@miselar mozes ist do obchodu aj kam potrebujes je to dobrovoľne testovanie a sice skontrolovat ta môžu ale neviem čo dalej.Pozri si na FB je právnička Adriana Krajnikova a vysvetľuje tam ako postupovať a neplatit pokuty ani za nenosenie rúška ani za testovanie ,keďže je "dobrovoľne" .Za nosenie ruská vraj este nikto nezaplatil pokutu max .ta policajti upozornia.

ivca88
23. okt 2020

@kristiii ale je to svinstvo. Lebo potom tí čo test absolvovali a vyšli negatívne, pôjdu na nákup do potravin a tam stretne presne takéhoto kkta, ktorí musí robiť o všetkého cirkus, a ešte aj to Rusko bude mať pod nosom a pritom bude pozitívny.
Mali im dať celkový zákaz na 10 dní a hotovo.
To si hádam každý vie spraviť nákup na toľko dní, alebo inak zabezpečiť stravu.
Je to ich voľba, tak prečo by mali ohrozovať zdravých ľudí 🤷😒

ivca88
23. okt 2020

Dnes to je zatiaľ takto. Odhalených 1000 prípadov. Títo ľudia by bez testovania vírus len šírili.
Je to podľa vas, odporcov, správne aby títo pozitívny ľudia chodili do práce či na nákupy? ...
Tak prečo niektorí nechápu, že ak si volia radšej karanténu, tak nech sú naozaj prosím doma

ivca88
23. okt 2020

Bez plošného testovania by ani oni sami nevedeli, že nejaký vírus majú..

miselar
23. okt 2020

@kristinkakvetinka rusko mi problém nerobí ale to testovanie mi príde ako totálna blbosť. A hlavne riziko ja som len doma nechodím nikde a nevidím dôvod sa ohrozovať priamim kontaktom z potencionálnym nakazeným.

mirka17
23. okt 2020

@ivca88 na to aby si vedela ze mas smrtiaci virus sa musis otestovat, lebo inac to nezistis. Zomries v nevedomi.

kristiii
23. okt 2020

@ivca88 ale veď tak je to zatiaľ aj myslené, kto nebude mať negatívny test, tak do toho obchodu nebude môcť ísť. Ale ako a kto to bude kontrolovať, to teda neviem 🤷

ivca88
23. okt 2020

@mirka17 jedno viem isto a to je to, že za to že sme v doslova srackach , kedy počet nakazených ide po tisícoch, tak za to mozu tí večný sťažovatelia, ktorí sa snažia obísť každe nariadenie. Ešte aj to rusko nosia pod nosom a majú úplne smiešne výhovorky..
Bohača, nasi dedovia bojovali a padali za našu vlasť. Hrdí statoční muži, a dnes počuť len usmrkane slecinky čo nemôžu nosiť rusko lebo je astmatik, alebo že ho to obmedzuje 🤦🤦🤦
Keby každý jeden dodržiaval nariadenia tak, ako sú určené, tak by to takto absolútne nemuselo byť.
Takže gratulujem.. ide vám to perfektne..

luxus10
23. okt 2020

@hederamonstera 10r. moze byt aj stvrtacka...

ivca88
23. okt 2020

@mirka17 a inak, dnes na plosnom testovaní vyšlo pozitívnych + - 1000 ľudí ktorí ako píšeš, majú smrtiaci vírus ..
Keby túto informáciu o svojom zdravotnom stave nevedia, tak by určite nakazili tisíce ďalších ľudí.
Títo ľudia tam prišli po svojich. Čakali v radoch a mnohí sa isto cítili bezpriznakoví.
Takže áno. Môžeš mať smrtiaci vírus a nemusíš o tom vobec vedieť. Môžeš ho šíriť ďalej, napr. svojej babičke, alebo tehotnej kamarátke, ktorá následne po pôrode nakazi aj novorodenca a ten môže mať komplikácie.
To naozaj všetci myslíte len na seba a svoje zdravie ???
Je to smutné

mirka17
23. okt 2020

@ivca88 v sračkach si možno ty, ja určite nie. Nepopieram prítomnosť vírusu, ale odmietam použivať slovo pandemia a slovo smrtelný. Jasným dôkazom toho je, že tu mame tisicky infikovaných bez príznakov. o čom to svedčí? svedčí to o smrtelnosti vírusu? preboha ved to je jasný dôkaz toho, že keby nam media na čele s matelkom netlačia tolko o korone tak ani o nej nevieme. Ano su tu aj mrtvy, kolko 100 ludi? to je pandemia, kde od marca do oktobra zomrelo na slovensku sto ludí, a tisíce a tisíce su bezpríznakový a iba male percento ma príznaky? preboha ty v akom svete žiješ? vieš aka je umrtnosť na slovensku denne? to si si vážne myslela že ludia nezomieraju? Môjmu ujovi zistili rakovinu, ked sa to dozvedel zomrel na infarkt. Suseda bola na operácii čreva, zomrela v nemocnici na zapal pluc. Jej muž to psychicky nezvládol do pol roka ju nasledoval. Manželova babka z dôvodu pandemie, nemohla chodiť do nemocnice na rehabiitáciei, zhoršil sa jej stav tak, že nakoniec zostala v nemocnici, kvôli súčasnej situacii k nej nemohli chodiť návštevy do nemocnice, Zabanovala sa, prestala jesť , odmietala všetko, lebo ona chce vidieť deti, Ked ju odviezli domov, do 20 minut vydýchla v pokoji domova. Chcem tým len povedať že ludia často zomieraju zo strachu

cevricek40
23. okt 2020

@zuzanka.zuzu
Ak som dobre pochopila test si môžem kúpiť v lekárni ,stačí preukázať že som negativ

ivca88
23. okt 2020

@mirka17 ale korona nie je len na Slovensku. Pozri sa na zbytok sveta.
My nie sme Nemecko, ani USA...
A presne ako píšeš, keď bude veľa nakazených koronou v nemocnici, tak bude zanedbaná starostlivosť o tých "zdravých". Nebudú preventívne prehliadky, rehabilitácie, operácie, zákroky.
Môže sa stať že budeš mať autonehodu, no sanitka bude meškať, lebo budú riešiť tisíce nakazených. To isté sa môže stať, že sa ti bude kvôli laryngytide dusiť dieťa ( nám sa tak stalo) a sanitka proste nepríde. Alebo ak aj príde, tak na oddelení vás nenechajú na pozorovanie, pretože nebude miesto.
Odložia sa povinné očkovania. Môže sa zase vyskytovať čierny kašeľ alebo mumps.
Je tisíc veci, čo sa môže posrat.
Korona sa týka každého z nás.
Ak bude kolabovat zdravotníctvo, tak si treba uvedomiť že je to ako celok...
Priorita je udržať počet nakazených v čo najmenšom možnom čísle...
Neviem čo je na tom nepochopiteľné..

mirka17
23. okt 2020

@ivca88 sorry, nemam už silu ani chuť sa tu baviť už o korone, môj názor poznáš. Otázky prečo ti nebola poskytnutá zdravotna pomoc, smeruj na našu vládu a ministerstvo zdravotníctva, kde tečú miliony a miliony eur ktoré odvádzame my občania, a ktoré niekto bohapusto roky a roky tuneluje. Take odvody a platby čo platíme na slovensku, tak z týchto penazí sme tu mali mať druhé švajčiarsko. A nie že nevieme hospitalizovať tisic chorých, to nie je otázka na mna, ale je to odpoved na to v akom stave mame zdravotníctvo, Ale ty radšej budeš počúvať matoviča, o tom že za všetko sme vinný len my občania, a oni kurvy zlodejske su nevinné. A to skutočne veríš tomu že matovičovi ide o zdravie občanov? Nevšimla si si ako zmenil retoriku, ked už bol uzavretí obchod za 59 milionov eur ohladom testov.? odrazu už to ani nemuselo byť , ale že by sa nepovedalo tak urobíme nejake testovanie, ked sme už zarobili. A ozaj si si nevšmla, ako účelovo rastie počet infikovaných a mrtvych, čím bližšie k testovaniu, a čím bližšie k lokdownu, tak tým vyššie čísla, sleduj ako budu tie čísla klesať po testovaní a zastavení ekonomiky, matovič nás zachránil, nech žije král

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
lanvinka
Odpoveď bola odstránená
tosomja
23. okt 2020

4tacka, pardon. 😄 Už ani neviem kde mi dcéra chodí 🤦

katulienkax
23. okt 2020

@hederamonstera to nie je úplne pravda moja bude mat 10 narok v októbri a bude stvrtacka a kľudne aj 11 roční môžu byt ešte štvrtáci s odkladom

beezmeenaa
24. okt 2020

Poradí mi niekto co s dieťaťom prveho rocnika ak nebudem testovaná? Škola v inej dedine. Odviezť ju nemôžem keď budem netestovana. Môžu vôbec netestovani rodičia dat dieta do školy? Inak tomuto celému chyba logika a zdravý rozum už dávno odišiel.

arasidka11
27. okt 2020

@beezmeenaa len si vyčkajme, na toho chruna, čo to vymyslel, chcem vedieť ako zvladnu toto za dva dni, my sa do rady určite nepojdeme postaviť, nikto nezaručí, že sa zrovna tam zdraví ľudia nenakazia, nemaju na to ludi, rušia operácie v nemocniciach, lebo nahanaju povinne zdravotníkov do ulic testovať, je toto normalne? človek čaka na operaciu, všetko vybavene a oni ho na príkaz matoviča musia zrušiť? ja som zvedava, ako bude on a jeho PAvlinka, dcerenky v rade stáť na špajdlo do nosa, na take fotky sa teším.,