icon

Ako to bude s tými, čo sa nepôjdu testovať?

23. okt 2020

musia byt doma 10 dni ci ako to je stale len vymyslaju menia kazdy den inak povedia uz je to na hlavu 😤

Strana
z5
nina255
23. okt 2020

Ano musis byt doma, nemas narodk na ziadnu pandemicku OCR ani PN.. si doma na svoje vlastne naklady lebo nemas na vyber... alebo ked chces ist von a nechces sa zucastnit plosneho testovania musis sa zucastnit ineho testu ktory si ale sama zaplatis,len preto aby si mala potvrdenie ze si negativna a mozes sa pohybovat po vonku..ak nie - pokuta

miselar
23. okt 2020

Ak sa nedám testovať ale do obchodu ísť môžem nie?

autor
23. okt 2020

ja som na materskej mam male dieta a s nim tam nechcem ist

veronikaszabova
23. okt 2020

Nie 10 dni, ale od 2.11 do 15.11

nina255
23. okt 2020

@miselar myslim ze nie, ak ta zastavia po ceste kontrola a nemas so sebou negativny test lebo si na zidnom nebola platis pokutu.. preto pre tvoje dobro a menej opletaciek by si da mala ist dat testovat ...pohybovat sa do obchodu a prace mozes bez negativneho testu LEN tento tyzden,ale nikde inde len to co uznali ako vynimky...od buduceho tyzdna ti na akykolvek pohyb vonku treba negativny test

miriama11
23. okt 2020

Do obchodu k lekarovi sa moze ist aj brz testu inak vychadzky iba od 1-5 hod rannej

tarra6
23. okt 2020

@nina255 ako od budúceho týždňa, keď plošné testovanie začína až budúci piatok?

miselar
23. okt 2020

@miriama11 aha tak potom nerozumiem načo je toto všetko dobre. Takže do obchodu áno ale na prechádzku a dieťaťom nie... Myslím do prírody.

nina255
23. okt 2020

@tarra6 ano sorry mala som na mysli ten po testovani,zle som sa vyjadrila 🙃

miriama11
23. okt 2020

@miselar iba nevyhnutny pohyb. Tak som to pochopila.pre tych co nejdu na test. Ostatny s negat testom myslim mozu chodit viac aj ked je odporucane az po druhom pretestovani volnejsi pohyb

veronikazoja
23. okt 2020

@tarra6 už od zajtra je zákaz vychádzania - výnimka je cest do práce, do obchodu, k lekárovi, do banky, doprovod dieťaťa do školy či škôlky, venčenie domácich miláčikov ale len do 100 do domu, môžeš ísť do prírody v rámci svojho okresu ale nemôžeš sa prechádzať po meste, v noci medzi 1-5 môžeš kľudne aj po meste behať
toto všetko zatiaľ platí bez testu okrem tých regiónov kde teraz testujú, tí už budpú musieť mať negeatívny test zo sebou
od 6.11 možu toto robiť len tí , ktorí budú mať negatívny test, nakoľko už bude celoslovenské testovanie

zuzanka.zuzu
23. okt 2020

1. do obchodu bez testu IBA budúci týždeň, v novembri už LEN s testom - čiže nakúpte si teraz 🙂
2. podmienky sa budú PRISPOSOBOVAŤ podľa spoločenskej nálady - toto dosť málo ľudí zachytilo 😀

sylvia_123
23. okt 2020

Nakolko to nie je ustavne zakotvene ako povinnost, z pravneho hladiska nemusis byt v karantene. Testovanie je dobrovolne, sankciu za nedodrzanie karanteny dostat nemozes. Je to trestny cin, pokutu neplatit, ziadat na papieri rozhodnutie na zaklade akeho paragrafu je pokuta ulozena, podat opravny prostriedok a pohnat cez sud 😉

autor
23. okt 2020

absolvovali ste uz ten vyter z nosa? boli to??

turga
23. okt 2020

ano a bolelo ma to este 2 dni, takze uz nikdy viac

majulino
23. okt 2020

Pokial nie si z BJ a z Oravy tak mozes aj do prirody. Zjavne si uvedomil porusenie zakona tak to ide zahrat takto
Paragraf 182 zakon 300/2005

hederamonstera
23. okt 2020

vsak a nie je aj vynimka na cestu do prace?

veronikaszabova
23. okt 2020
mogaa
23. okt 2020

@miselar no chceš prechádzky - treba sa dať otestovať

mojito3
23. okt 2020

@hederamonstera Ja som to pochopila tak, že budúci týždeň môžeš ísť do roboty, ale nasledujúci bez testu nie.

viera
23. okt 2020

.

hederamonstera
23. okt 2020

@mogaa je to tak ako pises, teraz som si to dohladala poriadne.....

ale zatial nikde neviem najst, ako to bude s domacnostou - ak jeden nepojde na test, tak automaticky su vsetci brani ako bez testu?

arasidka11
23. okt 2020

@nina255 prosím ťa, napíš mi číslo zákona, kde to je uvedene, neviem to najsť, dakujem

janka_266
23. okt 2020

@miriama11 do obchodu bez testu mozes ísť len do 1.11., potom nie

tosomja
23. okt 2020

Ked dcéra mala 10 rokov, musí sa tiež testovať? A keď nepôjde? Do školy môže ísť?

hederamonstera
23. okt 2020

@tosomja 10 rocna uz je na 2.stupni nie? maju nariadenie online-vzdelavanie

mojito3
23. okt 2020

@janka_266 do obchodu bez testu aj po 1.11.

arasidka11
23. okt 2020

@janka_266 prosím prosím,kde to je v akom zakone uveden? neviem to najsť.

anjika44
23. okt 2020

A keď mám pľucny karcinom a som veľmi ohrozená týmto vírusom a bojím sa veľkej koncentrácie ľudí a teda na testy, tak nebude stačiť, keď so sebou nosiť papiere od lekárky, keď budem musieť niekam ísť?

ckatka
23. okt 2020

@miselar nie nemôžeš. Len s negatívnym testom.

Strana
z5