icon

Ako to je s maródkou počas poberania podpory?

miroslava21
27. okt 2011

ahojte dievčatá, neviete náhodou ako je to s pn ked som na ÚPSVaR? poberám podporu v nezamestnanosti, keď budem na pn, prídu mi nejaké peniaze zo soc. poisťovne za pn? dakujem

emma_932
9. feb 2016

@zalka 6 mes. UP a 3 mes. odvody z cca 1200e

zalka
9. feb 2016

@emma_932 tak to preto ... lebo odvody si neplatila 6 mesiacov ... preto sa ti zarátala aj stará PN do ročného nároku

emma_932
9. feb 2016

@zalka ahaaaa, to som nevedela. Dakujem!

zalka
9. feb 2016

@emma_932 rado sa stalo

emma_932
9. feb 2016

@zalka este posledna otazka /slubujem 🙂 /, ak by som po pn isla na UP - mozem? dostanem nejake penizaky? ci sa mam na chvilu zamestnat?

zalka
9. feb 2016

@emma_932 máš za posledné 3 roky 730 dní poistenia v nezamestnanosti?
ved požiadaj o ID ked ti lekár o tom hovoril ...

emma_932
9. feb 2016

@zalka precitala som si to aj na stranke sp, ale nerozumiem tomu 😅 co sa tyka posledných rokov, teraz som PN, predtým som bola 3 mesiace zamestnana, predtým UP 6 mesiacov a predtým tiez PN. No a predtým RD a MD..

emma_932
9. feb 2016

@zalka co je ID? 😅

zalka
9. feb 2016

@emma_932 ved invalidný ... a nie podporu si vyčerpala ... tak nárok nemáš až ked získaš 730 dní poistneia

emma_932
9. feb 2016

@zalka fu, ten invalidny mi pride strasne zlozity, asi sa na to vykaslem. dakujem za pomoc

zalka
9. feb 2016

@emma_932 v čom zložitý, odniesť na SP papiere od lekára a na SP spísať žiadosť?

emma_932
9. feb 2016

@zalka kaslem na to, idem zase dotovat nas stat, nech sa maju statni zamestnanci za co ulievat. 😠

drndicka
23. feb 2016

Dobry den..prosim Vas vedeli by ste mi poradit..co mam robit?? 2.januara mi koncil rodicak..3.januara som odpracovala 1 den a som nezamestnana.Isla som na urad prace a som evidovana ako nezamestnana a cakam aku budem mat podporu.Problem je v tom ze mi meska menstruacia..asi som pravdepodobne tehotna..zajtra idem k lekarovi.Mam narok po dobrati podpory ist na pn??A co mam robit..aby mi vznikol narok na matersku.Velmi pekne dakujem🙂

drndicka
23. feb 2016

Zalka prosim Vas..mozte mi poradit??Vidim..ze tomu rozumiete.Dakujem:-)

zalka
23. feb 2016

@drndicka poslednú menzes si mala kedy?

drndicka
23. feb 2016

23.januara

drndicka
23. feb 2016

@zalka 23.januara

zalka
23. feb 2016

@drndicka no OL sa na teba už nevzťahuje.
Ak chceš MD a PN tak si potrebuješ nájsť zamestnanie,
ak odpracuješ menej ako 90 dní tak budú minimálne, ak viac ako 90 dní tak budú rátané z platu .
DNP ti nepomôže k PN.

drndicka
23. feb 2016

@zalka velmi pekne dakujem.A DNP by mi pomohlo k MD..ci ani to nie??

zalka
23. feb 2016

@drndicka áno ak sa poistíš pár dní( 1-2 dni) pred nástupom na MD, z VZ 429e tak MD dostaneš minimálnu tj. cca 300e a samozrejme zaplatíš včas odvody .

drndicka
23. feb 2016

@zalka a da sa poistit aj z vyssieho VZ..ovplyvni to nejak vysku MD??Tomu som moc nepochopila..ze zaplatim vcas odvody☹

zalka
23. feb 2016

@drndicka zbytočne je zv yššieho, výšku MD to neovplyvní
a včas .. no najneskôr v tom mesiaci kedy sa prihlásiš resp. najneskôr do 8.dna nasledujúceho mesiaca .. nenechávala by som si to na poslednú chvílku, lebo ak dlhuješ SP viac ako 5e tak ti nič nevyplatia.

drndicka
23. feb 2016

@zalka takze cca termin porodu by som mala mat asi koncom oktobra..na MD sa nastupuje 6 tyzdnov pred..tak dajme tomu v polke septembra..takze by mi stacilo zaplatit DNP zaciatkom septembra??

zalka
23. feb 2016

@drndicka napr. nástup na MD 15.9. tak sa prihlásiš na DNP 14.9. zaplatíš 1 den .. a nárok na MD máš ...

drndicka
23. feb 2016

@zalka jeeee..si zlatucka a moooc dakujeeem🙂 a mozem sa este opytat??V januari som odrobila 1 den..to sa ratat nebude..cii??A ked pojdem do SP si zaplatit 1-2 dni DNP..nebudu s tym problemy??Nebudu chciet cely mesiac??A da sa to im tam dat hned hotovost??

zalka
23. feb 2016

@drndicka áno dá sa hned v hotovosti v pokladni, a nie ten den sa rátať nebude ... a chcieť zvyšok mesiaca môžu, povieš že nastupuješ na MD .. a bodka,

drndicka
23. feb 2016

@zalka ale v ten den..co budem nastupovat..ten uz platit nemam..cii??Noo..ak by robili problem..tak si radsej doplatim do konca mesiaca😀

zalka
23. feb 2016

@drndicka za dni na MD neplatia sa odvody ... no už ako chceš

drndicka
23. feb 2016

@zalka si strasne super clovek..ze takto pomahas ludom👍👍👍Ja som neplanovala tehotenstvo ale..asi to tak ma byt a tymto veciam moc nerozumiem a velmi si mi pomohla😊Stale cakam aka podpora mi pride..ani to este neviem😕Chcela som si porobit kurzy..zamestnat sa a az nekor druhe..noo ale co uz..stalo sa.Bojim sa toho..ze mi to nedovolia zaplatit iba ten 1 den a budem bez materskej..A este ak sa smiem opytat..ty by si sa radsej zamestnala alebo zaplatila 1 den DNP.Poslednu podporu budem mat v auguste..tak to vyuzijem..len potom coo..zamestnat sa alebo zaplatit 1 den.Noo..neviem..ci ma niekto zamestna s bruchom😀

zalka
23. feb 2016

@drndicka zamestnala na 7 dní aspon .. a šla i na PN ... i na MD potom