Ako to je s maródkou počas poberania podpory?
ahojte dievčatá, neviete náhodou ako je to s pn ked som na ÚPSVaR? poberám podporu v nezamestnanosti, keď budem na pn, prídu mi nejaké peniaze zo soc. poisťovne za pn? dakujem
to ako si ma nazvala čo si to dovolujes ja tie datumy pisem tak ja idu v poradi sa nauc citat a potom niekomu nadavaj do tatarov
ja som nenapisal dobrat prečitaj si to este raz
ja som napiisal počas poberania nie po dobrati !!!!!!
ty tam splietas neakych 10 dni na UP neviem odkial si to vyhrabala som ti napisal 3 krat ze som bol na UP vyse 4 mesiacov nie 10 dni 4 to je cislo co nasleduje za trojkou
@octvia780 prepáč ale ja nesplietam ... ty splietaš .. čítaj si svoje príspevky dozadu ... octvia780 ten sa mi skoncil 31.8.2013 a pracoval som tam od 18.10.2013 a predtym som bol na urade prace a poberal som podporu v nezamestnanosti od 7.3. 2013 do17.3. 2013
to neni môj výmysel preto som chcela aby si upresnil dátumy lebo som sa zamotala v tvojom prípade ... tiež napísal si že PP ti skončil 31.8.13 ale vznikol ti 18.10.13 ... to je všetko z tvojich príspevkov ... nejdem ich tu nakopírovať lebo sa domotáš aj ty ...
a ked píšeš jak tatar tak sa nedá poradiť, takže napíš pekne dátumy ako to nasleduje .. od kedy do kedy zamestnanie, od kedy do kedy UP, od kedy do kedy zamestnanie, od kedy PN ...
@zalka ahoj moja ,kedze si mi naposledy fajn poradila ,poprosim ta opat pre informacie.Tentokrat sa to tyka mojho oca ,ktoremu bohuzial diagnostikovali rakovinu a schvalili mu od 1.2 plny invalidny dochodok,kedze predtym bol pol roka pn a teraz mu k 14.2 zrusili aj pracovny pomer,nakolko ma ten dochodok.Bol tam zamestnany dva roky takze podmienku 270 dni by splnal,len nevieme si rady ci by mal narok aj na pol roka podpory ze ci moze teda poberat aj ten dochodok aj podporu,da sa to vobec?Nevadi ze bol pn pol roka ?rata sa pnka do tych 270 dni?Dakujem krasne za skoru odpoved,len neviem ci sa nemal uz asi evidovat aj na up do 7 dni?nakolko mu pomer skoncil toho 14.2.2014
@samajama tým , že mu schválili plný ID nemá nárok na podporu. Ak by mu schválili čiastočný ID nárok na podporu by vznikol ak by mal 730 dní poistenia v posledných 3 rokoch ...
ako občan na ID, mu stačí zaniesť rozhodnutie o invalidite na ZP a štát za neho bude platiť odvody do ZP. Na UP sa vôbec nemusí registrovať.
Dakujem pekne za info ,on este sice papier v rukach o plnom dochodku nema a bohvie kolko to potrva kym mu pride,preto si myslel ze by mohol dovtedy poberat podporu,ale hold ked to nejde tak to nejde,doteraz mal ciastocny a aj pracoval v chranenej dielni.
Prosim o radu. Som na pn, na ktoru som sla v ochrannej lehote. Som uz evidovana na up. Koncom mesiaca pn musim ukoncit a zacnem poberat podporu. Chcem sa dobrovolne poistit v pripade, ze by sa mi zdravotne problemy vratili. Ak sa dam poistit uz dnes, pn ukoncim k 30.3., zacnem poberat podporu a pocas toho zase nahodou ochoriem, bude mi vyplacana pn? Dakujem, vidim, ze sa tu viete orientovat
@jankahankadanka končil ti PP po RD, alebo si pracovala a tak ti skončil PP?
Dobry večer
Som evidovana na urade prace ako nezamestnana a poberam davky. Zaujima ma či v pripade PN sa doba poberania davok predlžuje o dlžku PN?
Jasne že chapem že sa pozastavi vyplacanie davok. Pozdrav, dakujem.
Ahoj zalka,si moja posledna nadej,nakolko som dnes bola na usvar a skoro nic som sa nedozvedela,baby arogantne a s nicim mi neporadili.Neviem ci si ma este pamatas,pisali sme spolu a super si mi poradila ,takze sa obraciam opat na teba.16 maja by som mohla ist na md ak bude 8 tyzdnou a 30 maja ak sest tyzdnou. Viem ze ma byt 270 dni poienia v poslednych dvoch rokoch tak teraz ti napisem ako som mala dva roky dozadu piere .Takze dva roky od toho maja budu od 2012 nasledovne.8.1. 2012som nastupila do prace ktora trvala do 31.1 2013 ale od 1.10 2012 som bola na rizikovom,preto mi tu zmluvu nepredlzil.Pn trvala aj ked mi bola prac zmluva zrusena takze pn trvala az do 18.4 2013kedy som mala porod mrtveho plodu od tohto dna teda od 18.4.2013 som mala narok na md v trvani 14 tyzdnou teda do nejakeho 24.6 potom som brala podporu,nakolk som mala na nu narok.,trvala pol roka teda do 24.1.2014 od 24.1 som sa dala poistit ,tak ako si mi poradila a cerpala som aspon tu pn 230€.Teraz ale mi chce doky ukoncit pn a dat mi papiet na md ,len sa bojim ze narok na md mat nebudem ,aj ked som ratala mal by narok vzniknut ale chcem od teba radu ci naozaj mam narok,aby som nahodou pn neukoncila a potom do porodu daleko a co dalej ,kym budem cakat na rozhodnutie budem trpnut,aby mi nahodou potom dnp neprislo zaplatit ak mi tu md neuznaju,lebo viem ze sa nemusi platit dnp ked si pn alebo md ,inac ked si len na rodicaku uz sa plati
@zalka Dakujem aj nad tym som rozmyslala,len neviem preco mi to aj ta zenska takto nevysvetlila a robila drahoty ze bohuzial to sa takto zistit neda a podobne somariny.A este jedna prosba budem mat len minimalnu md alebo sa bude dako ratat s celym dvoch rokou aj priemerna mzda?dakujem 🙂 dnp mam len minimum s tych 402.
@zalka Čítam, že máš veľký prehľad o zákonoch, tak by som ťa chcela poprosiť o radu. Alebo si skôr overiť info, čo som získala.
Takže moja situácia. Od 18.12.2013 som aj DNPo s VZ 600€. Do 18.12.2013 som bola na RD (stále v PP), do práce som chcela nastúpiť 19.12.2013, kde mi bolo oznámené, že firma nefunguje a k 22.12.2013 sme ukončili PP dohodou. Čerpala som riadnu dovolenku 2 dni a 2dni bol víkend (ostatná dovolenka mi bola preplatená). Od 23.12.2013 som na PN nakoľko som tehotná. Bolo mi poradené, že ešte pred nástupom na MD by som mala ukončiť PN a aspoň na týždeň sa zaevidovať na ÚP aby som neprišla o podporu (nakoľko pred skončením PP som bola na RD). Po tom týždni by som nastúpila na MD a po jej skončení by som podporu poberala ďalších cca 5mesiacov a rodičák by som prehlásila na ten čas na manžela, ktorý by ho poberal popri práci. Lebo už po MD nárok na podporu nebudem mať, nakoľko nebudem splňať tie ich podmieny:(
Je pravda, že mi stačí byť DNPo 26týždňov a bude sa mi to rátať aj do MD?
ďakujem I.
@ivka30 áno malo by... práve dnes som čosi čítala na stránke SP. čítaj ... http://www.socpoist.sk/aktuality-dobrovolne-a-p...

@octvia780 no kedže píšeš dátumy ako tatar tak sa ani oný v tom nevyzná ... určite nebudeš môcť dobrať podporu a tak ísť na PN ... lebo ti potom už nezaplatia ...