Ako to je s maródkou počas poberania podpory?
ahojte dievčatá, neviete náhodou ako je to s pn ked som na ÚPSVaR? poberám podporu v nezamestnanosti, keď budem na pn, prídu mi nejaké peniaze zo soc. poisťovne za pn? dakujem
@ivka30
@zalka ak nevadí, tak sa medzi vás zapojím. Na dnp si sa predpokladám prihlásila ešte počas trvania pp (som to asi prehliadla). Ak ti skončil pp v decembri 2013, tak aj pn sa bude predsa rátať z toho istého vym.základu ako pn, lebo si uplstnuješ nárok v ochrannej lehote (ak ti po ukončení prac.pomeru nevzniklo nové nem.poistenie) a sa to berie, akoby si zo zamestnania nastupovala na md v posledný den trvania prac.pomeru, tj. 22.12.2013, tj. RO je rok 2012. (inak je to, ak máš nové zamestnanie a to netrvá 90dní s platením, tam sa berie predchádzajúci kal. rok k roku nástupu na md)
Ešte pozor, aby si na md nastupovala presne 6týž. pred termínom!!! ani o den skôr!
som zle napísala, .... aj materské sa bude rátať predsa z toho istého vym.základu ako pn (aj ked si to pochopila 🙂 ) Je to teraz komplikovanejšie, ako bolo, tiež mi to robí problémy.
Prosím o radu od 5/2014 poberam podporu v nezamestnanosti...momentálne som po operacii a je predpoklad dlhodobej PN. O čas trvania PN sa mi predáĺži aj poberanie dávky v nezamestnanosti ? Moj predchádzajúci pracovný pomer trval 9 rokov. Ďakujem
@zalka prosím ťa o radu - od 5.8.14 som evidovaná ako nezamestnaná, predtým som pracovala necelých 16 rokov vkuse. Chcela by som ísť na PN /počas poberania podpory/, ale aby mi ju platili a o tú dobu sa mi predĺžila podpora...mám sas prihlásiť na SPna DPN?z akej sumy a ako dlho sa to musí platiť, aby som mala platenú PN?ďakujem moc za radu...
@subica2 ak chceš platiť 14e na den ... tak si daj z maxima 1207,50 eur... pre mna za mna ... ale nakoľko nebude splnená podmienka 26t nepretržitého poistenia tak ti PN vyplatia z minima .. tj. mirnix dirnix dostaneš presne toľko isto ako ked sa prihlásiš zo sumy 402,50 eur ... tj. PN bude cca 220e v každom prípade.
Ahojte, chcela by som poprosiť o radu. Moja situácia je takáto: do 20.10.2014 som bola na RD, od 21.10-31.10. som čerpala dovolenku a k 31.10. bol ukončený pracovný pomer (+odstupne,+preplatenie zvysnej dovolenky). Dnes som sa chcela ist evidovať na UP, avsak včera mi malý ochorel (má teploty), tak som nešla. Viem, že teraz som 7 dní v ochrannej lehote a teda môžem ísť na OCR s ním. Zdravotnú si nahlásim na starostlivost o dieťa do 6 rokov. Moja otazka je, či mi nejako OCR ovplyvní výpočet podpory v nezamestnanosti, ak sa na úrad práce pôjdem nahlásiť až v pondelok (čo už bude 10.den) - ovplyvní to nejako denný vymeriavací základ? Nechcem si to zbytočne skomplikovať kvôli tej OCR. Dakujem. @zalka

@zalka jasne, už to mám všetko nachystané, už len ukončiť PN-ku🙂