Ako ukončiť pandemickú OČR on line?
Ahojte dievčatá, podarilo sa mi ísť minulý týždeň v pondelok na pandemickú OČR, lebo povaha mojej práce je taká, že homeoffice neviem zvládať keď sú deti zároveň doma na dištančnom. Riešila som to on-line na stránke sociálnej poisťovne, ale teraz neviem ako to mám ukončiť, lebo decká mi od pondelka idú do školy na prezenčnú výuku. Poradíte pls?
@dazdovka ahoj prosi porad mi ako sa ti podarilo dostat od buduceho tyzdna deti do skolky skolky? ja som rovnako HO, manzel musi do prace ale teda s 3 detmi doma byt na HO uvarit s jednym sa ucit dalsich 2 nemozem nechat bez dozoru... mam uz z toho fakt deplky, minuly rok sme tak chvilu boli a bola som z toho na prasky. Prosim ako ti vzali deti do skoly? aj ja potrebuejm aby mi ich vzali a neviem ci mozem niecim argumentovat, ked vlada si da rozhodutie, ze ak jeden z rodicov na HO, tak deti zostavaju doma, ☹ porad prosim, co mam zohnat aby mi deti do tej skoly od pondelka vzali? dakujem pekne
@tusticka26 u nas skolu otvaraju pre vsetky deti (dedinska skola), tato kompetencia je v rukach riaditela skoly.
@hradnapani
@mondolina dievčatá, to čestné vyhlásenie posielam do sociálnej poisťovne, ci kam?
@tusticka26 aj u nas otvori skolka iba pre hrstku deti, lebo malo rodin vie splnit taku podmienku, ze ani jeden z rodicov nema umozneny home office. Skoda ze nie su jednotne postupy, kazda skolka rozhodne inak. Keby islo o par dni, tak sa to da chapat, ale za poslednych 12 mesiacov neboli v skolke 7 mesiacov, neda sa donekonecna byt na OCR alebo sa v efektivnosti dostat na pozadovanu uroven pri detoch doma.
@dazdovka ano, to tlacivo je online priamo na stranke SP, tam ho vyplnis, stiahni si kopiu aj do svojho pocitaca/ mobilu a odosli
Prosim vas neviete, ako to je aj nasa skola otvara skolu len pre par deti, nesplname podmienky, aby nase mohli ist do skoly...mam tretiaka a stvrtaka..ale vraj tym, ze je skola otvorena pada mi narok na OCR, ved to je chore!!! Ved moje deti tam ist nemoze a robit a nimi doma ked im online vyucivanie konci o 10.20 je nemozne. DAKUJEM
@dazdovka nasla som nieco lepsie aktualne
https://najmama.aktuality.sk/clanok/314436/pand...
Tu je jasne napisane, ze na OCR mas narok ak je skola zatvorena, alebo je v obmezdenom rezime.

nijako. Na konci mesiaca napises do cestneho vyhlasenia, ktore dni si ju cerpala a ktore dni si pracovala. Ak bude treba, v buducnosti mozes cerpat ocr znova a nemusis sa na nu prihlasovat, preto sa ani neukoncuju.