icon

Ako uspieť s reklamáciou telefónu Ecophone?

natalia636
27. jún 2024

Ahojte chcem sa spýtať či ma niekto skúsenosť s reklamáciou telefónu u ECOPHONE. Na obrazovke mám dve cierne bodky - zrejme mŕtve pixely. Išla som osobne do Nitry kde majú pobočku a tam mi povedali že to je spôsobené mechanickým poškodením, že som musela zatlačiť na telefon. Ta bodka tam bola už od začiatku ale nola uplne malička a preto som to neriešila hneď, ale časom sa zväčšila. Som si ista že som to nespravila ja, pretože mi ani nepadol, ani sa s ním nic nestalo. Viete mi poradit? Telefon ma záruku 2 roky. Neviem čo mám robit aby mi reklamáciu uznali.

Ako uspieť s reklamáciou telefónu Ecophone?
Strana
z2
barbora_25
6. nov 2025

Ahojte,
ja po svojej otrasnej skúsenosti Ecophone teda určite neodporúčam. Mobil mi od začiatku prišiel s fľakom na displeji. Keď som ho poslala na reklamáciu, povedali mi, že som si to spôsobila sama a že mi ho opravia za približne 180 €, napriek tomu, že mobil bol v záruke. Táto suma mi prišla úplne neprimeraná, hlavne preto, že zariadenie bolo stále v záručnej dobe. Snažila som sa s nimi dohodnúť na primeranejšej cene, vtedy mi ponúkli 100 € za použitý displej, čo som následne odmietla a rozhodla som sa neriešiť túto škvrnu.
Bohužiaľ, asi po roku používania začali na mobile postupne odchádzať aj iné funkcie – prestal reagovať, kamera nefungovala (neustále približovala, odďaľovala a škrčala), ďalej mikrofón taktiež nefungoval správne, a nakoniec odišlo aj Face ID. Mobil som teda poslala znovu na reklamáciu.
Navrhli mi riešenie: ak si zaplatím za nový displej, budú odstránené aj ostatné vady. Tentokrát som súhlasila. Mohla som si vybrať z troch displejov s tým, že si samozrejme zaplatím – vybrala som si originálny iPhone displej, ktorý tentoraz „zaujímavo“ stál už len 115 €. Po približne mesiaci som ich kontaktovala, pretože som nemala žiadnu spätnú väzbu o tom, ako moja reklamácia prebieha. Odpovedali mi, že majú veľa práce, ale že sa budú snažiť problém čo najrýchlejšie vyriešiť.
Následne mi poslali e-mail, v ktorom napísali, že museli vymeniť Face ID a účtujú si zaň 80 €, hoci ma o tom predtým vôbec neinformovali. Pôvodne sme sa dohodli, že táto oprava bude na náklady reklamácie. Naopak – oni najprv vymenili Face ID a až potom odo mňa žiadali peniaze. Nakoniec sme to však vydiskutovali a priznali, že urobili chybu, takže mi Face ID vymenili zadarmo.
Mobil po mesiaci konečne prišiel – s nefunkčnou kamerou a mikrofónom. Keď som ho opäť poslala späť, povedali, že si „nevšimli“, že aj kamera je pokazená, napriek tomu, že v správe uviedli, že je opravená. K mikrofónu sa vyjadrili, že je úplne bez problémov.
Keď mi ho znovu poslali, porovnávala som mikrofón na iPhone 7 a mojom iPhone 12 mini – iPhone 7 bol výrazne kvalitnejší a bolo jasne počuť, ako 12-tka škrčí. Po chvíli mi mikrofón robil problémy aj pri telefonovaní, tak som ich znovu kontaktovala a poslala nahrávky oboch mobilov, kde bolo jasne počuť, že iPhone 12 mini škrčí. Na to mi odpísali, že je to „normálne“ a že každý mobil má trochu iný mikrofón. Potom mi už vôbec neodpovedali.
Po pár týždňoch mi opäť odišlo aj Face ID. Ďalej – diely, ktoré boli menené, sa v softvéri neuvádzajú ako originálne, ale ako „použité“. Môže to byť chyba softvéru, ale je to zvláštne, keďže Ecophone uvádza, že používa originálne Apple diely – a teda by malo byť v mobile jasne evidované, že bol použitý originálny diel.
Čo sa týka komunikácie s Ecophonom – bola úplne neprofesionálna, bez snahy vyjsť v ústrety. Keď som po niekoľkých pokusoch konečne niekoho zastihla, telefonáty boli nepríjemné a väčšinu času som mala pocit, že ma len ťahajú za nos.
Momentálne už nemám silu ani energiu to ďalej riešiť, aj napriek tomu, že mobil je stále v záruke. Chcela som sa len podeliť o túto nepríjemnú skúsenosť, aby sa to nemuselo stať ďalším ľuďom. Mne osobne sa totiž vo finále viac oplatilo kúpiť si nový mobil ako túto „zlepenicu“.

Strana
z2