icon

Ako vybaviť rodný list vo Francúzsku?

diana20
10. jún 2015

Ahojte mamičky. Chcela som sa spýtať, či niektorá z vás nemá skúsenosti s vybavovaním zahraničného rodného listu. Rodiť budem pravdepodobne tu na Slovensku, ale chcem aby dieťa malo aj francúzsky rodný list, lebo otec je Francúz a chcem mať všetky doklady aj na Slovensku aj vo francúzsku, aby som mala istotu, že mi bude poriadne platiť. Po všetkych jeho rozhodnutiach mu už totiž neverím a chcem si radšej zistiť sama. Len mi napadlo, že možno aj tu bude niekto niečo vedieť. Ďakujem

nella5
•
10. jún 2015

@diana20 Ahoj, neviem ti s tym presne pomoct ale chod sa oyptat vo Fr na "Mairie" a tam ti vsetko poradia.

martina9999
•
10. jún 2015

no ja viem iba tolko ze rodim vo fr, ale obaja sme sr, cize tu je postup taky ze dostane maly fr rodny list a ten sa musi dat prelozit do slovenciny a sr ambasada v parizi vyda sr rodny list. takze na slovensku to bude podobne opacne. asi prelozis sr rodny list, posles na fr ambasadu a tam vydaju fr rodny list..

nella5
•
10. jún 2015

asi tak by to malo byt ako ti pisala martina9999 , ale ak mas moznost tak sa na to vo Fr opytaj aby si presne vedela.

nella5
•
10. jún 2015

@martina9999
@diana20
baby a kde vo Fr zijete? 🙂

darina1952
•
11. jún 2015

@diana20 ahoj opýtaj sa na fóre http://nanicmama.sme.sk/ -viem že tam chodí aj jedna mamička čo žije niekoľko rokov vo francúzsku, možno bude vedieť odpoveď 🙂

diana20
autor
•
12. jún 2015

Ďakujem za vsetky rady 🙂

nella5
•
18. jún 2015

Nikto nic? Skoda baby, lebo ja zijem vo fr a dufala som, ze tu sa niekto ozve kto tiez zije vo fr. Tak sa majte pekne, salut 🙂

vierkac
•
18. jún 2015

@nella5 Ved si hod ako bydlisko FR a hned ta to hodi do skupiny. Tam nas je ako maku 🙂

vierkac
•
18. jún 2015

@diana20 nas sa narodil na slovensku a uz sme vo FR. Normalne das prelozit slovensky rodny list do FR, treba poslat na FR ambasadu ale vo Viedni! Oni to riesili a o par tyzdnov nam prisli domov 4 originaly FR rodneho listu. Vystavuju to v Nantes.