Ako vymáhať od dcér zosnulého úhradu nákladov na pohreb?
☹ ☹ ☹ Dobry den viete mi niekto pomocť ? Ako vymahať od dcer zosnuleho aspon polovicu nakladoy na pohreb ktore som uhradila. Zosnuly žil s mojou mamou majetok už nema žiadny (prepil).A mne cele roky len ubližoval. A dcery vraj nemaju nato aby ho pochovali. Tak nie je fer aby som to fin. ja a oni niečo zdedia ak sa ponom niečo najde ale to pochybujem. ☹ ☹ ☹ ☹
@1stefi121 podla mna je to podla toho, kto ten pohreb objednal. Ak ty, tak je zrejme jediná cesta prihlásiť to do dedičského konania. Nie je možné nútiť niekoho zaplatiť za niečo čo si objednal niekto iný. Ak použijem hlúpy príklad....ja objednám pohreb za 20000 a budem chcieť aby to zaplatil niekto iný?
nie nestal 20000
@1stefi121
@1stefi121 a co tak vybavit si prispevok na pohreb.Kazdy zomrely clovek,ktory ma trvaly pobyt na uzemí slovenska ma nan narok.take si este nepocula?
nepises ci tvoja matka bola zanho vydata,ale myslim si ak aj nie,že je to taka moralna povinost pochovat ho.Da sa vybavit aj skromný pohreb a ak dcery nemaju zaujem asi sa stym treba len zmierit
no ako dcery sa možu hanbiť v prvom rade lebo ak mal penieze vtedy ho poznali nie nebola za nho vydata
vybav si aspon prispevok od statu, je to biednych 79 euro ale aspon to ti pomože

@lubkavargova1 asi tažko sa dostanem k notarke ked my nič nededime niesme jeho dcery neboli zosabašeny ona ma dve dcery a tie bez takjzdedia dlhy ponom.