Ako vyriešiť nedostupné termíny na cudzineckej polícii?
Ahojte ,prosim o pomoc a radu.Ziju na sk 7let.Skoncil my trvaly pobyt .Uz ho nemam platny.Nutne potrebuji vyridit.Uplne sem hotova neda se tam rezervovat termin vubec nikde.Je to mozmy ze nedavaji terminy? zkousim to termin neni dostupny.Dekuji za vzkusenosti
To je hanba štátu, že nedokážu urobiť normálny rezervačný systém keby takto fungoval eshop alebo hotel kde je tých rezervácií násobne viac, už dávno skrachuje. Alebo je to zámer aby sa mohlo kupčiť s termínmi a "privyrábať" si.
@denysa2021 Ahoj, prosím ťa my toto tiež teraz riešime pre priateľa, snažíme sa dostať termín od októbra minulého roka, tiež sme už zúfalí. Kde sa ti nakoniec podarilo dostať ten termín? Ďakujem pekne 🙂
@darla008 pisu spravu
@denysa2021 prosim, napis aj mne, dakujem
@denysa2021 dobrý den,, len sa chcem opýtať, či sa podarilo nájsť nejaký termín v Bratislave, lebo mne to vôbec nenacitava tú stránku, cez čo prosím Vás idete a čo tam treba kliknúť? Manžel potrebuje predĺžiť trvalý pobyt, mal na 10 rokov a potrebuje len predĺžiť... ďakujem
Ahojte, potrebujem pomôcť kočky, lebo neviem čo spraviť. Ked s manželom , ktorý žiada o pobyt ideme do podnajmu, tak na cudzinecku policiu potrebujem mať v občianskom adresu, kde sme v podnajme, (lebo v občianskom mam stale rodičovsku, proste je to podnajmom, tak ja neviem) Alebo policii stačí len zmluva o podnajme s našimi podpismi. Proste pointa je, či si mam zmeniť adresu na tu kde sme v podnajme, ak ano aké dokumenty si vypytať od majitelov? Vdaka
@erav potrebuje súhlas majiteľov bytu, ak ide o trvalý pobyt. Ak len prechodný tak možno stačí zmluva o podnájme. My sme vybavovali trvalý pobyt, moja mama spísala súhlas aj výpis z listu vlastníctva mu vybavila, aby mal manžel tú istú adresu trvalého pobytu ako ja, a keď bol na cudzineckej polícii, tak sa ho tam spýtali “a kde teraz bývate?”
Povedal adresu kde sme bývali v podnájme a keď nám prišiel doklad, tak vidíme že mu tam napísali trvalý pobyt na adresu nášho podnájmu… všetky súhlasy od mojej mamy ako vlastníčky bytu odignorovali a dali mu TP na adresu podnájmu, pričom od majiteľov bytu sme nemali žiadny súhlas ani nájomnú zmluvu🤷🏻♀️
@satkonosicka dakujem za odpoved..ja uprimne som z toho chuj. Lebo majitelia ak nebudu suhlasiť, a rodičia nie su nadšení, že som si zobrala cudzinca...tak tam neviem či bude ochota pomôcť. Takže to bežne robia tak , že daju adresu rodičov, lebo tam sa nemusia vybavovať papiere.
1, Prosim ťa aký papier potrebuju rodičia ak to dáme na ich adresu (ak by sa stal zázrak a súhlasili?)
2. S akým papierom si ja viem zmeniť adresu z mojej terajšej na novú adresu (podnájmovu), čo mi potrebuju dať majitelia, aby mi to akceptovali pri vymene na občianskom u policie?
@erav druhý bod nepotrebuješ papier ani nikam chodiť, viete to vybaviť cez internet
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
ty vyplníš splnomocnenie a oni ťa prihlásia alebo oni vyplnia súhlas a ty sa prihlásiš na pobyt
@veronika6102018d jedine klikat... Mame s tym skúsenosti a je to boj a nervy...
dostal niekto z vás posledné týždne termín v Trenčíne kvôli prechodnému pobytu za účelom zlúčenia rodiny? známi klikajú, ja im klikám a za mesiac mi nedalo jediný termín, v iných mestách boli, ale keď začne riešiť žiadosť napríklad v Trnave bude tam musieť cestovať viackrát a nešoféruje
dostal niekto z vás posledné týždne termín v Trenčíne kvôli prechodnému pobytu za účelom zlúčenia rodiny? známi klikajú, ja im klikám a za mesiac mi nedalo jediný termín, v iných mestách boli, ale keď začne riešiť žiadosť napríklad v Trnave bude tam musieť cestovať viackrát a nešoféruje
@peko11 od augusta minuleho roka som tam nevidela ani 1 volny termin na zlucenie rodiny a pozeram skoro kazdy den, isru dobu som pozerala aj 10 krat denne. Uz som to vzdala.
@peko11 ja by som poradila, chodte tam, kde termin maju. My sme boli pripravení ísť aj na druhy koniec SR. Není možné, čo sa na tej CP deje. Našťastie sme nasli termin blizko bydliska.
Termíny sú, ja robím tiež s ľuďmi z tretích krajín napr a v Nz na cudzineckej sú každý druhý deň xy časov
Aj dnes som ,,bookla,, termín na bud stredu
@zoja6913 dobry den pani Zoja prepacte ale tiez mam ten problem ze si nevieme zarezervovat na CP termin na pozvanie cudzinca,som z KE prosim viete nejake info? dakujem pekne
@peko11 dobry den ja som z KE a tiez neda sa mi vobec furt mi zamrzne a zmizne
Dievčatá, vybavili vám to niekomu keď ste došli osobne( bola som rok dozadu a tam otočili, ze potrebujem termín)? Ja sa snažím dostať termín na predĺženie pobytu už skoro rok do TN, raz se mi podarilo najít termín a než som dostukala do konca stránka padla. Iba ze teraz mi skončil rodicak a nikde ma nezamestnajú, pojistku, soc. Neviem či môžem platiť sama keďže nemám pobyt. Neriešite niekto nieco podobne?
Dievčatá, vybavili vám to niekomu keď ste došli osobne( bola som rok dozadu a tam otočili, ze potrebujem termín)? Ja sa snažím dostať termín na predĺženie pobytu už skoro rok do TN, raz se mi podarilo najít termín a než som dostukala do konca stránka padla. Iba ze teraz mi skončil rodicak a nikde ma nezamestnajú, pojistku, soc. Neviem či môžem platiť sama keďže nemám pobyt. Neriešite niekto nieco podobne?
@kr91 napíšem ti sukromnú správu
@kr91 napadlo mi, ze ak ti skoncila platnost pobytovej karticky, mozes si na CP vybavit potvrdenie, ze platnost tvojho pobytu nadalej trva kvoli krizovej situacii. Ak chces, poslem ti vzor ziadosti, co som posielala ja. Myslim, ze toto potvrdenie by mali akceptovat i na socialke a v novom zamestnani.
@kr91 nie som si istá, ale tuším v prípade cudzincov, ktorí už pobyt majú je možné viacero vecí riešiť elektronicky bez termínu, ale nevidím do toho, možno u vás sa dá, ale myslím, že "noví" cudzinci riešia všetko osobne. Ja som známym len pomáhala pri získaní termínu pre zlúčenie. Len toľko, že idem písať na ministerstvo, nech mi napíšu konkrétne koľko voľných 20 minútových termínov dal za posledný polrok Trenčín do rezervačného systému, lebo myslím, že takmer žiadny, ak vôbec nejaký. Pritom cudzinci tam každý deň stoja, takže by ma zaujímalo, kde získali termíny. Známy nakoniec išli až do Nitry, kde ho otočili kvôli jednému papieru a nejakým chybám v žiadosti, no idioti, v každej normálnej krajine by mu ešte aj poradili s vyplnením alebo aspoň opravou, pritom sa jedná o vzdelaného scestovaného človeka, anglicky vraj nehovoria (na cudzineckej polícií :D čo je toto za sprostý vtip?) Gratulujem tomuto neschopnému Ficostanu, až si budem žiadať o občianstvo na dôchodok inde, napíšem svoje postrehy,
@kr91 nie som si istá, ale tuším v prípade cudzincov, ktorí už pobyt majú je možné viacero vecí riešiť elektronicky bez termínu, ale nevidím do toho, možno u vás sa dá, ale myslím, že "noví" cudzinci riešia všetko osobne. Ja som známym len pomáhala pri získaní termínu pre zlúčenie. Len toľko, že idem písať na ministerstvo, nech mi napíšu konkrétne koľko voľných 20 minútových termínov dal za posledný polrok Trenčín do rezervačného systému, lebo myslím, že takmer žiadny, ak vôbec nejaký. Pritom cudzinci tam každý deň stoja, takže by ma zaujímalo, kde získali termíny. Známy nakoniec išli až do Nitry, kde ho otočili kvôli jednému papieru a nejakým chybám v žiadosti, no idioti, v každej normálnej krajine by mu ešte aj poradili s vyplnením alebo aspoň opravou, pritom sa jedná o vzdelaného scestovaného človeka, anglicky vraj nehovoria (na cudzineckej polícií :D čo je toto za sprostý vtip?) Gratulujem tomuto neschopnému Ficostanu, až si budem žiadať o občianstvo na dôchodok inde, napíšem svoje postrehy,
@peko11 ja chodim na cudzinecku stale s Korejcami, konkretne do TN a cudzinci, co tam stoja, su asi skrz zamestnanie. Terminov na zamestanenie je dost. Ale na zlucenie som za posledny rok nasla len jeden termin. Kazdopadne zaujimalo by ma, co ti odpisu.
Mimochodom, jeden korejcan od nas teraz odisiel do Madarska a do mesiaca mal vybaveny pobyt on aj zena, Takze tolko k tomu ako to funguje inde
@denysa2021 dobry den ako sa vám nakoniec podarilo dostat termin my sa o to pokusame tiez a nic a nikde nam nechcu poradit ani pomoct
@denysa2021 dobry den ako sa vám nakoniec podarilo dostat termin my sa o to pokusame tiez a nic a nikde nam nechcu poradit ani pomoct
@silvia062 na udelenie pobytu alebo obnovu?
Nechápem prečo si ministerstvo vnútra robí hanbu a keď nedokáže urobiť funkčný rezervačný systém s výberom termínov, prečo akože ponúka termíny.
Veď mali urobiť tak ako neskôr na očkovanie, že sa zapíšeš do poradia, vyberieš pracoviská kde si ochotná ísť a termín ti potom pridelia. Zamestnávateľ určite každého ochotne pustí na daný termín aby mal papiere v poriadku.
A nie niekoľko ľudí bude po nociach klikať týždne a mesiace len aby uchytili termín a nakoniec ho aj tak musia kúpiť od priekupníka.
To radšej štát mal predávať rezervácie za prijateľnú cenu ako takto cez priekupníkov.
@peko11 aj my sme uz volali na ministerstvo a bez úspechu, vždy nas odbili iba tým, ze nam dajú tel na Trenčín a hotovo a v Trenčíne na cudzineckej nik nedvíha
@knihomolka2 na obnovu
@silvia062 na obnovu mozes podat ziadost elektronicky.
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...
Potrebujes vsak na to moznost elektronickeho podpisu, to sa robi na cudzineckej policii bez terminu v ramci informacnych hodin - nahodia podpisovy pin na obciansky
Ak s tym potrebujes nejaku pomoc, daj vediet
@silvia062 na obnovu mozes podat ziadost elektronicky.
https://www.slovensko.sk/sk/detail-sluzby?exter...
Potrebujes vsak na to moznost elektronickeho podpisu, to sa robi na cudzineckej policii bez terminu v ramci informacnych hodin - nahodia podpisovy pin na obciansky
Ak s tym potrebujes nejaku pomoc, daj vediet
@knihomolka2 podpisový PIN si vieš vytvoriť aj doma cez aplikáciu, aspoň tak to funguje na OP vydaných slovákom, neviem či pre cudzincov je rozdiel
Jedine potrebuješ OP vydaný po 20.6.2021 ak chceš plnohodnotný podpis
@kr91 napadlo mi, ze ak ti skoncila platnost pobytovej karticky, mozes si na CP vybavit potvrdenie, ze platnost tvojho pobytu nadalej trva kvoli krizovej situacii. Ak chces, poslem ti vzor ziadosti, co som posielala ja. Myslim, ze toto potvrdenie by mali akceptovat i na socialke a v novom zamestnani.
@knihomolka2 to uz som mala, ale krízová situácia skončila v októbri-tak mi bolo povedané na soc. úrade, keď po me chceli novú kartičku kvôli prídavkom na deti

@erav viem viem, v pohode. Pred polnocou nejako.